Hur hanterar du ditt Spotify-konto?

Spotify är världsledande inom streaming av musik och poddar. Dess plattform samlar hundratals miljoner användare runt om i världen och dess katalog är en av de mest omfattande på marknaden. För att få ut det mesta av dess funktioner och tjänster är det viktigt att veta hur man kommer igång med Spotify (android
Windows
).

När grunderna är lagda kan du göra det med flera tips och råd
kontrollera sitt användarkonto till perfektion.

Spotify tutorial trick

Skapa, anpassa och ta bort ett Spotify-konto

Vilken media kan du använda Spotify på?

Spotify-appen är gratis. För att ladda ner Android-versionen går du bara till Play Butik från en mobil eller surfplatta. För att ladda ner dess PC-version, gå direkt till Spotify-webbplatsen. Användare som vill använda plattformen utan att installera den är gratis att använda webbspelaren som finns tillgänglig i en webbläsare. Goda nyheter för användare av Google Chrome, Firefox, Edge och Opera.

Skapande och ändringar av ett personligt konto

Även om det inte är obligatoriskt att ladda ner applikationen, är det nödvändigt att öppna ett personligt konto för att debutera bra och komma åt Spotify-katalogen. Detta låter dig skapa spellistor, lägga till titlar till favoriter, dela innehåll med andra användare eller till och med lyssna på musik och poddsändningar i högtalare, i bilen, på en tv etc.

Att skapa ett nytt konto tar bara några minuter och inget betalningsmedel krävs. En e-postadress, lösenord, visningsnamn (pseudonym eller riktig namn beroende på vad du föredrar) och lite grundläggande information efterfrågas under detta steg. Om du inte är nöjd med dina val efter att du skapat ditt konto, här är steg-för-steg-förklaringarna i följande handledning: hur man ändrar ett visningsnamn och profilbild på spotify.

Liksom många webbplatser och applikationer är det möjligt att göra vissa ändringar i ett Spotify-användarkonto. För att ge dig en hand, här är två miniguider att känna till hur man byter lösenord på spotify men också hur du hanterar dina personuppgifter på Spotify. Två mycket användbara funktioner för dem som vill anta ett nytt, säkrare lösenord, ändra grundläggande information (land, region, födelsedatum, etc.). eller som föredrar att använda ett annat e-postkonto.

Ta bort ett personligt konto

Slutligen, för användare som inte har blivit förförd av Spotify eller som vill byta till en konkurrerande plattform (som Deezer, Pandora eller Apple Music), förklarar handledningen hur du tar bort ditt spotify-konto låter dig dra en linje under plattformen.

Parameterinställning

Spotify reserverar ett mycket stort antal parametrar för sina användare som verkligen kan påverka lyssningsupplevelsen och påverka dataförbrukningen. För att undvika obehagliga överraskningar och njuta av Spotify-katalogen utan problem är det viktigt att välja de mest lämpliga inställningarna.

spotify_cropped_0x0

Personalisering av aviseringar

Plattformen har implementerat en full funktionalitet av notifieringar – i form av e-post och push-meddelanden – vilket kan vara användbart för att ta emot relevant information som de senaste musiksläppen, aktuella kampanjerbjudanden, rekommendationer, releasedatum, konserter, spellistor och artistuppdateringar, produktnyheter med mera. För att anpassa mottagandet av dessa meddelanden, gå till användarhandboken med titeln ” hur hanterar jag Spotify-aviseringar? “.

Hantering av annonser och personuppgifter

Annonser på webbplatser och appar kan ibland vara påträngande och gå användarna på nerverna. Spotify, och närmare bestämt dess gratisversion, inför många ljudsläpp och reklambanner som ofta anpassas av algoritmen enligt varje persons personliga data. För att åtgärda detta hittar du en handledning som förklarar hur man hanterar och inaktiverar Spotify-annonser.

Anpassa ljudkvaliteten

Ljudkvaliteten är en av de kritiska komponenterna för en bra lyssningsupplevelse. Spotify har förstått detta väl och erbjuder olika ljudkvalitetsinställningar för att anpassa sig till alla situationer. En avgörande funktion, speciellt för att streama musik eller poddsändningar utanför ditt hem utan att slösa all data från ditt mobilabonnemang. En handledning utformad för detta ändamål berättar allt om hur man gör hantera ljudkvaliteten på Spotify.

Hantering av sparare och datalagring

En applikation som Spotify kan vara frossande i datakonsumtion om den inte är korrekt konfigurerad. En mycket enkel handledning att följa ger dig nycklarna för att kunna minska din dataanvändning på Spotify. Att gå vidare och frigör lagringsutrymme på din enhetdet finns också en lösning för att rensa cacheminnet på ditt Spotify-konto.

Spotify-erbjudanden och prenumerationer

Gratisversionen av Spotify är bra för avslappnad musik och poddlyssning, men har vissa begränsningar som kan vara frustrerande över tid. För de vanligaste användarna erbjuder Spotify flera betalda prenumerationserbjudanden riktade till individer, par och familjer.

Det individuella Spotify Premium-erbjudandet

Plattformens flaggskeppserbjudande heter Spotify Premium. För en månatlig betalning gör det att en användare kan dra nytta av ett antal mycket intressanta funktioner som till exempel att ladda ner musik för offlinelyssning. Det här alternativet är särskilt uppskattat av användare som reser mycket eller som regelbundet är på resande fot för sitt arbete.

För att lära dig mer om hur det här erbjudandet fungerar och förstå hur man prenumererar på spotify premium, en handledning förklarar allt. Detta Premium-erbjudande till reducerat pris är även tillgängligt för studenter. Här är proceduren att följa för att få tillgång till Spotify Premium Student-prenumeration.

Spotify Premium för par och familjer

Plattformen stannar inte där och har även tänkt på par och familjer tack vare två andra prenumerationsformler med några extra funktioner. Handledningarna förklarar deras fördelar och hur man startar eller går med i en Duo Premium-prenumeration (begränsat till två personer som bor under samma tak) eller hur man startar eller går med i en Spotify Family-prenumeration (begränsat till högst 6 personer som bor under samma tak).

Betalade podcastprenumerationer

I samarbete med Anchor-plattformen, uppköpt av Spotify, är det nu möjligt att prenumerera på betalpoddar. Ett initiativ för att stödja kreatörer och få tillgång till exklusivt innehåll. Var försiktig, eftersom dessa prenumerationer är oberoende av Premium-erbjudandena och måste därför tecknas separat.

Som du säkert har förstått är Spotify inte precis en applikation som de andra och dess goda hantering kräver vissa justeringar. Att anpassa ett konto hjälper till att lägga rätt grund. Inställningar för inställningar kan verkligen göra skillnad för de mest kräsna användarna eller de som är oroliga för att begränsa datanedladdningar. De senare är särskilt sannolikt att falla för ett av Premium-erbjudandena för att dra fördel av applikationen utan begränsningar och använda den till sin fulla potential.

Läs även:

  • Alla våra Spotify-tutorials

  • Hur använder man Spotify?
  • Hur ansluter jag Spotify till andra enheter?

Relaterade Artiklar

Back to top button