Hur hanterar du din YouTube-kanal på rätt sätt?

Logotyp för YouTube Tutorials

Som framgår av hans namn, Youtube
är en plattform som låter användare skapa och sända sina egna videor. Sedan den skapades i februari 2005 har plattformen fortsatt att utveckla funktioner som gör det möjligt för prenumeranter att producera allt mer attraktivt innehåll. Medan många har relativt få prenumeranter, lyckas vissa Youtubers nå höjderna och bygga upp ett gediget rykte tack vare plattformen.

Kanaler är ett personligt utrymme som kan ta emot ett stort antal videor. De kan hanteras av en eller flera personer: detta är till exempel fallet med varumärkes- eller företagskonton. För att lära dig hur du hanterar din YouTube-kanal på rätt sätt har vi förberett en serie kompletta och snabba handledningar. Lär dig nu hur du hanterar din kanal som en riktig expert.

Anpassa din YouTube-kanal

Det första du ska göra när du har ett YouTube-konto och vill sända videor är att skapa din kanal. För att göra detta, inget enklare. Att skapa ett personligt utrymme på YouTube tar knappt tio sekunder. Ta reda på nu hur du skapar en kanal på plattformen.

När den senare har designats har du tillgång till en hemsida. Skräck ! Det är helt tomt. Lyckligtvis har vi förberett något för dig för att anpassa din kanal effektivt. Öka din synlighet genom att följa följande handledning: “Hur ändrar jag beskrivningen av en kanal på YouTube?” », « Hur lägger man till en banner för din YouTube-kanal? », « Hur lägger man till en vattenstämpel på dina YouTube-videor? » och « Hur lyfter man fram en video på din YouTube-kanal? “.

Det kan också uppskattas, om du har fler än 100 prenumeranter, att skapa en personlig URL. Det senare är viktigt för att dina tittare lättare ska hitta dig. Vi förklarar allt för dig i följande handledning: “Hur definierar man en personlig URL för din YouTube-kanal? “.

Organisera din YouTube-kanal

Har du angett all användbar information för dina prenumeranter på startsidan för din kanal? Nu är det dags att organisera ditt innehåll lite. Om du har många videor har plattformen ett praktiskt verktyg: sektioner. Dina användare kommer att tacka dig! Lär dig nu hur du definierar avsnitt på din kanal.

För att ditt innehåll ska vara trevligt att konsultera får du inte glömma att segmentera videorna. Lyckligtvis finns kapitelindelningsfunktionen där för det. Den kan användas manuellt eller automatiskt. Lär dig hur du lägger till videokapitel med några få klick via YouTube Studio.

Att organisera är också att känna igen när man behöver hjälp. När antalet prenumeranter och videor ökar kan det vara användbart att ta med samarbetspartners i slingan. Tillsammans blir det lättare att hantera din kanal och leda den till framgång. Handledningen “Hur lägger man till administratörer till ett YouTube-konto?” förklarar allt du behöver veta för att definiera roller bland dina medarbetare.

När all denna organisation har genomförts med en mästarhand är det hög tid att titta på hur dina handlingar utförs. För att göra detta behöver du bara veta hur du konsulterar statistiken för din kanal och dina videor. En detaljerad handledning väntar på dig i ämnet.

Kommunicera runt din YouTube-kanal

Glöm inte ett av de fantastiska verktygen för att öka synligheten för din kanal: kommunikation! Som en erfaren YouTuber har du två sätt att interagera med andra medlemmar: kommentarer och community-inlägg. Vi har redan berättat om det förstnämnda i ett annat avsnitt av dessa handledningar. För det senare, läs bara följande förklaring: “Hur man skapar ett inlägg för din community på YouTube”.

Slutligen kan du utöka ditt nätverk genom omnämningssystemet. För att integrera namnet på en Youtuber-vän i titeln eller beskrivningen av en video, kan inget vara enklare: lär dig nu hur du lägger till ett omnämnande till hans YouTube-kanal.

Hitta alla våra tutorials för att veta allt på YouTube:

  • Vår kompletta fil: Youtube: tips, råd och handledning
  • Hur hanterar och säkrar du ditt YouTube-konto?
  • Hur hanterar du dina YouTube-prenumerationer och kommentarer?
  • Hur ställer du in ditt YouTube-konto på rätt sätt?
  • Hur bemästrar man alla funktioner på YouTube?

Relaterade Artiklar

Back to top button