Hur gör man kontrollpanelen mer tillgänglig på Windows 11?

Windows 11-logotypbanner #skiva

Som standard på Windows 11 är det lite komplicerat att komma åt kontrollpanelen. Detta praktiska GUI är tyvärr gömt, till förmån för appen Inställningar. Så här är tre sätt att göra kontrollpanelen mer tillgänglig.

För dem som föredrar att gå igenom kontrollpanelen snarare än applikationen Inställningar (eller till och med gudsläget i Windows 11), förklarar vi hur du lättare kommer åt det på din Windows-dator. För vi måste inse att det är irriterande att behöva gå igenom sökfunktionen för att nå detta mycket praktiska grafiska gränssnitt.

Gör kontrollpanelen mer tillgänglig i Windows 11

En riktig schweizisk armékniv för att installera en dator under Windows 11, kontrollpanelen och dess grafiska menyer, som består av bilder och texter, låter dig se och ändra grundinställningarna för Windows 11-operativsystemet i ett enda fönster. .

Windows 11 kontrollpanel

Det är också i den här listan över datorinställningar som användaren kan avinstallera sin programvara och sina applikationer, hantera sitt datornätverk, ändra ljud- eller musinställningar, etc. Kontrollpanelen är viktig, och här är hur du gör den mer tillgänglig på Windows 11.

Fäst kontrollpanelen…

…till aktivitetsfältet i Windows 11

För att kunna komma åt kontrollpanelens fönster med ett enda klick, utan att gå igenom sökfältet, kan du fästa programmet till aktivitetsfältet på din Windows 11-dator.

För att göra detta behöver du bara söka efter programmet via sökfältet i Windows. Högerklicka sedan med musen på appen och välj det sista alternativet, som är “Fäst till aktivitetsfältet”.

Windows 11 kontrollpanel

En genväg till kontrollpanelen bifogas sedan längst ned på skärmen, i aktivitetsfältet i Windows 11, så att du kan komma åt den senare med bara ett klick.

…till Start-menyn

Om du föredrar att fästa kontrollpanelen till Start-menyn snarare än till aktivitetsfältet i Windows 11, återskapa samma operation som den som presenteras ovan, men klicka på det andra alternativet som erbjuds, nämligen “Fäst till Start-menyn”.

Observera att jämfört med att fästa till aktivitetsfältet, här tar det dig två klick för att nå kontrollpanelen från Windows 11 Start-menyn.

Skapa genväg till kontrollpanelen på Windows 11-skrivbordet

Du kan också skapa en genväg till kontrollpanelen från skrivbordet i Windows 11. För att göra detta upprepar du helt enkelt stegen som presenterades tidigare. Men den här gången väljer du alternativet “Öppna filplats”. Du kommer sedan till Windows Systemkatalog.

Windows 11 kontrollpanel

Gör inte misstaget att dra kontrollpanelen till Windows 11-skrivbordet! Högerklicka istället på programmet Kontrollpanel och välj alternativet “Kopiera som sökväg”. Högerklicka sedan på Windows 11-skrivbordet och välj Nytt > Genvägsalternativ.

Windows 11 kontrollpanel

Ett fönster för att skapa genvägar öppnas sedan. Klistra helt enkelt in sökvägen i textfältet till ditt förfogande, utan att glömma att ta bort citattecken i början och slutet av denna sökväg.

Klicka sedan på “Nästa”-knappen, och voila: en genväg till kontrollpanelen är nu tillgänglig på ditt skrivbord i Windows 11. Med ett klick får du tillgång till alla inställningar för ditt Windows 11-operativsystem. Bekvämt!

Relaterade Artiklar

Back to top button