Hur gör man en samarbetsspellista på Spotify?

Spotify-applikationen fokuserar på delning och gemenskapsanda (android
Windows
) låter sina användare skapa samarbetsspellistor. Tack vare dessa är alla fria att lägga till sina favoritlåtar och göra nya musikaliska upptäckter. Om du vet hur du använder Spotify men vill lära dig mer om samarbetsläge kan den här handledningen vara av intresse för dig.

Spotify tutorial trick

Aktivera och inaktivera en samarbetsspellista på en Android-enhet

Vilken personlig spellista som helst kan omvandlas till samarbetsspellista. Från Spotify-appen på din smartphone eller surfplatta, gå till “Bibliotek“. Välj den spellista du väljer och klicka sedan på filenteckenikon som är uppe till höger.

tutorial_19_spotify_playlist_collaborative3

I det nya fönstret som visas klickar du på “Aktivera samarbetsläge“. Genom att validera denna erbjuder Spotify dig automatiskt flera alternativ för dela din spellista med användare. Gästanvändare kommer nu att kunna lägga till sina egna låtar till denna spellista (och deras profilbild kommer att visas bredvid dessa låtar).

tutorial_19_spotify_playlist_collaborative2

Om du vill inaktivera samarbetslägegå tillbaka till din spellista igen och klicka sedan på 3-punktsmeny ligger uppe till höger. Från den här menyn, klicka på “Inaktivera samarbetsläge“.

tutorial_19_spotify_playlist_collaborative4

Aktivera och inaktivera Collaborative Playlist på Spotify App för PC

Via Spotifys Windows-gränssnitt högerklickar du på den spellista du väljer i vänster navigeringsfält. I menyn som visas efteråt, klicka på “samarbetsspellista“.

tutorial_19_spotify_playlist_collaborative1

Denna åtgärd är också möjlig från arket för den aktuella spellistan, genom att klicka på 3-punktsmeny finns nära uppspelningsknappen.

Från samma meny, klicka sedan på “Att delaför att kopiera spellistlänken och skicka den till andra appanvändare via e-post, SMS, WhatsApp, Facebook etc.

Slutligen kommer du att märka att gränssnittet för varje samarbetsspellista har en ny kolumn som anger bidragsgivarnas namn och profilbild.

tuto_19_spotify_playlist_collaborative

Om du vill inaktivera samarbetsläge i din spellista, gå tillbaka till menyn ovan och klicka igen på “samarbetsspellista“.

Läs även:

  • Alla våra Spotify-tutorials

  • Hur hanterar du ditt Spotify-konto?
  • Hur använder man Spotify?
  • Hur ansluter jag Spotify till andra enheter?

Relaterade Artiklar

Back to top button