Hur gör man en brasa i Minecraft? Steg för steg guide

En eld (Minecraft) är ett värdefullt föremål, särskilt på grund av dess unika egenskaper. Eftersom den tänds spontant så fort spelaren skapar den. Dessutom slocknar den inte på grund av regn, storm eller snö. De kan dock släckas genom att hälla en flaska vatten eller använda en spade. Att tända en eld igen är bara möjligt i luften, med hjälp av en flinta eller ett eldklot. När du använder en lägereld i Minecraft kan du enkelt utföra mycket mycket användbart i den virtuella världen av action.

Vad är elden för – Minecraft

Elden i Minecraft har en liknande funktion som ugnen, men med skillnaden att den är mycket mer mångsidig och låter dig utföra många andra aktiviteter än att bara laga mat. Brasan i Minecraft tillåter bland annat:


 • matlagning – anläggningen låter dig baka mat utan att använda extra bränsle som skulle användas för att driva ugnen. Dessutom behöver ugnen 10 sekunder. att bearbeta ett givet element, medan fokus gör det hälften så snabbt. Du kan laga upp till 4 rätter samtidigt på elden.

 • Upplysande utrymme – det är ett utmärkt verktyg för att lysa upp mörka rum eller grottor. Den har liknande egenskaper som facklan – den slocknar inte i regn eller storm. Tack vare detta kan elden användas i svår terräng, även under krävande väderförhållanden.

 • Genererar en röksignal – rök från en brand i Minecraft är cirka 12 kvarter hög. Av denna anledning är det ett utmärkt verktyg för kommunikation med andra deltagare i spelet, eftersom det låter dig dela din nuvarande plats.

 • Biodling – brasan i Minecraft används även inom biodling. Det gör att du kan samla honung på ett säkert sätt, tack vare att du tänder en eld precis bredvid bikuporna. Annars blir bina arga och attackerar spelaren direkt efter att ha slutfört uppdraget.

 • Ljuskälla – en eld, när den är tänd, kan generera en ljusstråle med en intensitet på 15, och eteriska bränder – 10. Det är ett utmärkt sätt att belysa en grotta eller mörka områden på tundran.

 • Vapen – en brasa i Minecraft kan användas som ett vapen för att skydda mot fiender eller ett verktyg för att attackera en fiende. Eftersom elden som genereras från föremålet skadar varje varelse som står på den.

Element som behövs för att skapa en brasa i Minecraft

Du kan skapa en brasa i Minecraft efter att ha samlat några element som är nödvändiga för dess implementering. De är främst:


 • 3 pinnar,

 • kol eller träkol,

 • 3 träblock (kan tas av).

Att få pinnar är möjligt genom att placera två block av brädor – den ena ovanpå den andra – på det förtrollade bordet eller få dem från vissna buskar. Ett alternativt alternativ för att få denna resurs är att hitta en bonuskista. Genom att använda den har användaren 68,4 % chans att få från 1 till 12 stickor. Ett annat sätt är att döda häxan – vid döden kan den nämnda karaktären sjunka från 0 till 6 pinnar.

Kol, som är nödvändigt för att göra en brasa i Minecraft, kan fås genom att gräva upp sin malm med en hacka.

Hur gör man en brasa i Minecraft? Steg för steg instruktion

Bonfire – Minecraft låter dig göra det först då, när lämpligt material samlas in. Sedan, om du vill starta processen att skapa ett verktyg, följ stegen nedan.

 1. Gå till pysselbordet.
 2. Längst ner gör du 3 träblock eller 3 stubbar.
 3. I den andra raden, sätt i tur och ordning: en pinne, kol eller kol, 2. pinne
 4. Allra högst upp på pysselbordet – precis i mitten – placera en 3:e pinne.

Placera det färdiga bålet i spelarens inventarie. Klicka på verktyget och dra det för att sammanfoga resten av objekten.

Relaterade Artiklar

Back to top button