Hur fixar jag Whea Uncorrectable Error i Windows 10?

Du kan åtgärda ett fel som uppstår när ditt system inte är uppdaterat genom att använda Windows Update. Ta en titt på din dators hårdvara. Se till att dina drivrutiner är uppdaterade. Om du nyligen har bytt dator kan du ångra den ändringen med Systemåterställning. Använd felkontrollverktyget för att leta efter hårddiskproblem.

Kan du åtgärda Whea Uncorrectable Error?

Ett maskinvarufel har uppstått om du ser meddelandet “WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR”. Få alla de senaste Windows-uppdateringarna genom att klicka på Windows Update. Du kan söka efter uppdateringar genom att gå till Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update.

Kan uppdatering av Bios fixa Whea Uncorrectable Error?

Det finns inget sätt DISM kan fixa WHEA-fel, de är hårdvarufel. Jag ska be en vän titta på soptippen åt mig. De orsakas vanligtvis av BIOS-uppdateringar, inte av dem.

Kan Whea Uncorrectable Error orsakas av överhettning?

Slutsatsen är den. BSOD-fel som WHEA UNCORRECTABLE ERROR orsakas ofta av felaktiga hårdvarukomponenter. I de flesta fall är dock den vanligaste orsaken en låg spänning till processorn och en överhettad CPU på grund av överklockning och ineffektiv kylning.

Kan Psu orsaka Whea Uncorrectable Error?

Ett WHEA-fel kan orsaka slumpmässiga avstängningar, men det finns andra symtom som kan tyda på en felaktig strömförsörjning, som fläktljud i PC-höljet eller en brand orsakad av överhettning (även om det är det allvarligaste).

Vad är ett Whea_uncorrectable_error?

Windows maskinvarufel Arkitekturfel WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR finns. Blå skärmar (även känd som stoppkoder) med WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR orsakas av ett maskinvaruproblem på din dator. Det kan också vara så att drivrutinerna är inaktuella eller skadade.

Löser ominstallation av Windows Whea Uncorrectable Error?

Ett hårdvarufel indikeras av WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR. Windows 10 måste installeras om eller installeras om på nytt. Det är vanligt att data går förlorade när ett system installeras om. Det är därför lämpligt att försöka återställa data från din dator även när den inte startar.

Kan en felaktig GPU orsaka Whea Uncorrectable Error?

Det finns flera anledningar till att WHEA UNCORRECTABLE ERROR kan uppstå, inklusive: en defekt hårddisk, ett RAM-problem eller ett grafikkortsproblem. CPU:ns spänning är låg. En CPU som är överklockad eller otillräckligt kyld kan orsaka överhettning.

Kan ett virus orsaka Whea Uncorrectable Error?

Det finns inget virus bakom WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR. Ett bugcheck-fel genereras direkt av CPU:n och skickas till Windows, som visar data om det är möjligt. Det är osannolikt att ominstallation av Windows kommer att lösa det här problemet, det är mer troligt ett problem med CPU-spänningen, vilket kommer att lösas genom att applicera felaktiga spänningar.

Hur fixar du ett okorrigerbart Whea-fel?

 • Du kan kontrollera systemets status genom att använda Windows Update…
 • Se till att din dators hårdvara är i gott skick…
 • Se till att dina drivrutiner är uppdaterade…
 • Om du nyligen har bytt dator kan du ångra den ändringen med Systemåterställning.
 • Använd felkontrollverktyget för att leta efter hårddiskproblem.
 • Vad orsakar Whea Uncorrectable Error?

  Blåskärmskrascher visar ofta det okorrigerbara WHEA-felet, som orsakas av ett maskinvarufel och vanligtvis visas som en stoppkod. Ett okorrigerbart fel kan orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive en trasig hårddisk, defekt minne eller en felaktig CPU-position.

  Orsakar underspänning okorrigerbart väta?

  Det finns ett problem med underspänning + värme. Det är fullt möjligt att underspänning upp till 80 grader, men kan bli instabil vid 85+ grader om temperaturen är för hög.

  Hur övervakar jag Whea-fel?

  I den vänstra panelen expanderar du “Applications and Services”, sedan “Microsoft”, sedan “Windows”, sedan “Kernel-WHEA” och slutligen “Errors”. WHEA-fel kan ses i den övre mittramen av fönstret.

  Relaterade Artiklar

  Back to top button