Hur fixar jag fel Directplay i Windows 10?

DirectPlay-felet kan åtgärdas genom att aktivera DirectPlay i kontrollpanelen i Windows 10. Windows PowerShell låter dig aktivera DirectPlay. Windows 10 måste vara aktiverat för kompatibilitetsläge. Antivirusprogrammet kan inaktiveras eller justeras. Felsök programkompatibilitet med hjälp av programkompatibilitetskontrollen.

Hur fixar jag mitt Directplay?

 • DirectPlay kan installeras.
 • Se till att ditt antivirusprogram är uppdaterat.
 • Spelläget är kompatibilitet.
 • Programkompatibilitetsfelsökaren kan användas.
 • Hur aktiverar jag Directplay i Windows 10?

  Du kan välja alternativet Program från kontrollpanelens fönster. Du kan nu slå på eller stänga av Windows-funktionerna genom att klicka på knappen Slå på eller av Windows-funktioner i programmets dialogruta. Klicka på plustecknet i det efterföljande fönstret för att söka efter äldre komponenter. När du har aktiverat DirectPlay klickar du på OK för att aktivera den.

  Hur stänger jag av Directplay?

  Windows-funktioner kan slås på eller av genom att klicka på knappen Slå på Windows-funktioner. Äldre komponenter bör utökas. Markera rutan bredvid DirectPlay och se till att den är avmarkerad för att inaktivera DirectPlay. Klicka på OK.

  Varför behöver jag Directplay?

  En DirectX API-komponent, DirectPlay används för att kommunicera med andra DirectX API-komponenter. För att hitta spelsessioner kan videospel ansluta till internet, en modemlänk eller ett nätverk. Biblioteket används inte längre av spel, och det finns lite användning kvar av det heller.

  Ska Directplay installeras?

  Windows 10 stöder inte längre DirectPlay, som mest används för gamla tv-spel. Det är troligt att du kommer att behöva installera eller aktivera det på din enhet om du vill spela dina favoritspel från barndomen.

  Vad är Microsoft Directplay?

  Microsofts DirectX API inkluderar DirectPlay. Förutom att vara ett nätverkskommunikationsbibliotek kan det också användas för andra ändamål. Spelare kan hitta spelsessioner och webbplatser för att hantera informationsflödet mellan värdar och spelare med hjälp av ett antal verktyg.

  Är Directplay ett virus?

  Det ursprungliga inlägget postades av TerrfiyingTaiya-TTV: Uhhh, DirectPlay är ett API inuti DirectX. Det borde inte vara några problem med andra spel, såvida det inte finns buggar i anti-cheat-systemet för det spelet.

  Hur aktiverar jag Directplay?

  Genom att trycka på Windows-tangenten (mellan Ctrl och Alt) och R-tangenten samtidigt kan du öppna Kontrollpanelen. – Klicka på OK i rutan Öppna. Välj sedan alternativet Program. I det nya fönstret klickar du på Slå på eller av Windows-funktioner och klickar sedan på DirectPlay.

  Behöver Directplay?

  I datorspel var DirectPlay främst ett API-bibliotek som möjliggjorde flerspelarfunktionalitet. Microsofts beslut att lansera våra Games for Windows Live tar bort DirectPlay som ett krav för moderna appar och spel.

  Hur aktiverar jag Directplay på Windows 7?

  För att aktivera DirectPlay, gå till kontrollpanelen, avinstallera ett program, aktivera eller inaktivera Windows-funktioner, när ett nytt fönster öppnas, klicka och expandera Legacy Components, tik DirectPlay och klicka på OK. Starta datorn igen.

  Relaterade Artiklar

  Back to top button