Hur fixar jag Dcom-fel i Windows XP?

Du hittar DCOM-konfigurationsinställningarna under Datorer > Den här datorn. Det finns ett antal sätt på vilka DCOM används i olika tjänster. Du kan hitta tjänsten genom att högerklicka och välja Egenskaper > Säkerhet och sedan använda namnet och APPID. Du kan lägga till en lokal tjänst under Start- och aktiveringsbehörigheter genom att välja Redigera > Lägg till > Lägg till en lokal tjänst.

Vad händer om jag inaktiverar Dcom?

Det är möjligt att DCOM kommer att inaktivera operativsystemets funktionalitet om du inaktiverar det. Om du inaktiverar DCOM-stöd kanske COM-objekt som kan fjärrstartas inte fungerar korrekt efter det. Det kommer inte att finnas något sätt för den lokala COM+ snapin-modulen att räkna upp sin COM+-katalog när den är ansluten till fjärrservrar.

Hur aktiverar jag Dcom?

 • Tjänster för öppen komponent är tillgängliga.
 • Du kan aktivera eller inaktivera DCOM på en dator genom att högerklicka på den i konsolträdet och sedan välja Egenskaper från högerklicksmenyn.
 • Fliken Standardegenskaper är där du kan ändra dina inställningar.
 • Kryssrutan Aktivera distribuerad COM på den här datorn bör vara markerad för att aktivera DCOM.
 • Klicka på OK.
 • Hur fixar jag Distributedcom Error 10005?

 • Det finns ingen anledning att oroa sig för detta fel.
 • Båda noderna bör ställas in på manuella SQL Server Integration Services.
 • Om du inte behöver Microsoft SQL Server 2005 Integration Services (64-bitars), kan du avinstallera det med Lägg till/ta bort program.
 • Är Dcom-fel dåliga?

  Även om detta DCOM-fel är helt ofarligt, kan det vara irriterande att se det och behöva hantera det hela tiden. Efter felsökningsprocessen bör du dock se till att systemets strömförsörjning klarar uppgiften och inte är defekt.

  Ska jag inaktivera Dcom?

  Om du inte har testat för att se vilka applikationer som påverkas av DCOM, rekommenderar Microsoft att du inaktiverar det. Det är möjligt att inaktivera DCOM i vissa miljöer, men inte alla. Det är möjligt att inaktivera DCOM-stöd för alla Windows NT-baserade operativsystem.

  Hur fixar jag Distributedcom-felet 10010 i Windows 10?

  Du bör inaktivera tredjepartstjänster och startobjekt och eliminera dem helt. Se till att programvaruleverantören uppdaterar sin programvara. Du måste starta om din dator efter att ha markerat kryssrutan “Tillåt tjänsten att interagera med skrivbordet” i RPC-tjänsten. Applikationen bör ha sina NTFS-behörigheter (DCOM) kontrollerade.

  Vad är Distributedcom i Windows 10?

  I DCOM kan en dator köra program över nätverket på en annan dator som om de kördes lokalt. COM-objekt kan kommunicera över nätverket med hjälp av DCOM, en proprietär Microsoft-programkomponent.

  Vad är Dcom-tjänster?

  En distribuerad komponentobjektmodell (DCOM) är en uppsättning Microsoft-koncept och programgränssnitt som tillåter klientprogramobjekt att begära tjänster från serverprogramobjekt på andra datorer i ett nätverk. Utöver det offentliga Internet kan DCOM även användas på ett nätverk inom ett företag eller på andra nätverk.

  Vilka program använder Dcom?

  Windows NT 4 stöder DCOM. Förutom Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2 och Windows Server 2016 kan du även köra Windows Server 2016 med Windows Server.

  Är Dcom aktiverat som standard?

  DCOM är initialt aktiverat på nätverksdatorer i Windows-baserade system. DCOM kan inaktiveras, men andra datorer kommer inte att kunna kommunicera med den. DCOM kan aktiveras eller inaktiveras genom att följa dessa steg.

  Vad används Dcom till?

  I DCOM kan en dator köra program över nätverket på en annan dator som om de kördes lokalt. En distribuerad komponentobjektmodell kallas DCOM.

  Vad är Dcom-inställningar?

  DCOM står för Digital Communication Operations. Microsofts DCOM-teknik är en distribuerad komponentobjektmodell, eller DCOM. RPC-systemet (Remote Procedure Call) gör det möjligt för COM-baserade applikationer att kommunicera över nätverket med detta protokoll.

  Kan jag inaktivera Dcom Windows 10?

  Du kan inaktivera DCOM-tjänsten genom att gå till Start > Administrativa verktyg > Komponenttjänster. Du kan aktivera distribuerad datoranvändning på den här datorn genom att avmarkera kryssrutan Aktivera distribuerad COM på den här datorn på fliken Standardegenskaper. Fönstret Komponenttjänster stängs när du klickar på OK.

  Vad betyder felkod 10005?

  Felet 10005: Nätverkstimeout eller ändrad nätverksmiljö är vagare än de flesta, men det hänvisar till problem med kamerans nätverksinställningar eller nätverket som den är ansluten till. Om detta inte fungerar, försök att återställa din internetrouter och lägga till kameran.

  Vad är Distributedcom Warning?

  I distributedcom-felet 10016 indikeras det att ett program försöker komma åt DCOM-servern utan nödvändiga behörigheter. Även efter en uppgradering är DCOM-felet fortfarande mycket vanligt. Som visas nedan kan problemet lösas genom att ta bort några nycklar från registret.

  Hur fixar jag Warning 10016?

 • Du kan hitta den bästa matchningen genom att skriva registry i startmenyns sökfält.
 • Du kan hitta den genom att gå till HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Ole…
 • DefaultAccessPermission DefaultLaunchPermission MachineAccessRestriction MachineLaunchRestriction bör tas bort.
 • Relaterade Artiklar

  Back to top button