Hur Fix COM Surrogate slutade fungera

COM surrogat slutat fungera, dyker plötsligt upp när du tittar på foton eller videor? Oroa dig inte, de flesta användare stöter på det här felet, så det borde finnas en åtgärd för detta. I det här inlägget kommer vi att diskutera hur man åtgärdar detta fel.

Vad gör han COM surrogat och varför slutar det alltid fungera?

Processen dllhost.exe heter COM surrogat och den enda gången du förmodligen ens kommer att märka dess existens är när den kraschar och du får meddelandet COM surrogat slutade fungera. Vad är detta COM surrogat(COM Surrogate) och varför kraschar det hela tiden?

COM surrogat är ett fint namn på ett offer bearbeta(Offer) för COM – ett objekt som körs utanför den begärande processen. utforskare använder COM surrogat , till exempel när du extraherar miniatyrer. Om du navigerar till en mapp med miniatyrer aktiverade, Dirigent(Utforskaren) kommer att starta COM surrogat(COM Surrogate) och kommer att använda den för att beräkna miniatyrbilder för dokumenten i mappen. Detta händer pga Dirigent(Utforskaren) lärde sig att inte lita på skissextraktörer; de har en dålig meritlista för stabilitet. Forskare(Explorer) valde att absorbera prestandaförsämring i utbyte mot förbättrad tillförlitlighet, vilket resulterade i att dessa knepiga kodavsnitt tas bort från huvudprocessen utforskare. När miniatyrbildsextraktören kraschar dödar kraschen processen COM surrogat istället för utforskare .

Med andra ord, COM surrogat(COM Surrogate) är vad jag inte gillar med den här koden så jag ska fråga COM placera den i en annan process. På detta sätt, om en krasch inträffar, kommer offerprocessen att krascha istället för min process COM surrogat. Och när den kraschar betyder det bara att Explorers värsta farhågor har besannats.

I praktiken, om du får sådana kraschar när du bläddrar i mappar som innehåller videor eller mediefiler, är problemet troligen en instabil codec. Så, utan att slösa tid, låt oss se hur fixa COM Surrogate(Fix COM Surrogate) har slutat fungera med guiden nedan.

Hur fixa COM Surrogate(Fix COM Surrogate) slutade fungera

Metod 1: Uppdatera codecs

Eftersom problemet är relaterat till att titta på foton och videor, verkar uppdatering av codec som ett bra alternativ och förhoppningsvis hjälper dig att åtgärda felet. COM surrogat. Du kan ladda ner den senaste versionen av codec för Windows 10/8.1/7 här (här).

Om du har DivX eller Nero kan du uppdatera dem till den senaste versionen, och i vissa fall måste du avinstallera och installera om dem för att de ska fungera korrekt.

Om du har uppdaterat Nero och DivX men problemet kvarstår, försök att byta namn på C:Program-filen Filer\Common Files\Ahead\DSFilter\NeVideo.ax i NeVideo.ax.bak . Du kan också behöva byta namn NeVideoHD.ax i NeVideoHD.bak men detta kommer att bryta arbetet Nero Showtime .

Metod 2: inaktivera miniatyrbilden

Du kan inaktivera förhandsvisningar av miniatyrer, vilket tillfälligt borde lösa problemet, men det är inte den bästa lösningen för att fixa COM surrogat slutade fungera.

Metod 3: Omregistrera DLL:erna

Omregistrera flera DLL:er(DLL) till Windows som kan fixa surrogatfelet com. Att göra detta:

ett. Högerklicka(Höger) musknapp Fönster(Fönster)” och välj ” Kommandotolk (admin)(Kommandotolk (Admin))”.

kommandoradsadministratör

2. I cmd-fönstret skriver du följande kommandon och trycker på Retur efter vart och ett:

regsvr32 vbscript.dll
regsvr32 jscript.dll

registrera DLL:er

Det kan besluta(fixa COM Surrogate har slutat fungera) ett problem som fick COM Surrogate att sluta fungera, men om inte, fortsätt läsa!

Metod 4: Kontrollera hårddisken för fel

Ett annat sätt att åtgärda felet COM surrogat – kör diskkontrollverktyget, som beskrivs här.

Metod 5: Inaktivera DEP för filen “dllhost”.

Inaktiverar DEP för dllhost.exe löser problemet för de flesta användare, så låt oss se hur man gör det. Du kan läsa mer om detta i mitt tidigare inlägg om hur man stänger av DEP(hur man stänger av DEP) .

1. I det sista steget klickar du på ” Lägg till(Lägg till )” som visas nedan:

Lägg till tjänster

2. Popup-fönster Lägg till välj följande körbara filer:(Lägg till)

 If you are on a 32-bit system then select the following file:
 C:\Windows\System32\dllhost.exe
 If you are on a 64-bit system then select the following file:
 C:\Windows\SysWOW64\dllhost.exe

dllhost-filen öppen

3. Välj dllhost-filen, klicka på “Öppna” så ser du något i stil med detta:

COM surrogat i DEP

Detta borde förmodligen fixa felet COM surrogat som slutade fungera.

Metod 6: Rulla tillbaka bildskärmsdrivrutinen

Ibland kan de senaste skärmdrivrutinuppdateringarna orsaka detta fel, så återställning av drivrutiner på Windows 10 kan lösa problemet. Men du bör bara göra detta om du märker ett problem efter att du har uppdaterat dina drivrutiner.

1. Högerklicka Den här datorn(Denna PC) eller Min dator (Den här datorn ) och välj egenskaper.

2. Vänsterklicka nu Enhetshanteraren(Enhetshanteraren).

Enhetshanteraren

3. Bygga ut (utöka displayen) Adaptrar(Display Adapters) , högerklicka sedan på visningsenheten och välj Radera.(Avinstallera.)

Återställning av drivrutin för display

4. Ett popup-fönster visas där du måste markera rutan ” Avinstallera drivrutinen för den här enheten(Ta bort drivrutinen för den här enheten)” och klicka på ” OK”. Windows(OK. Windows) kommer att ta bort enheten och ta bort drivrutinsprogramvaran som laddats från Windows uppdatering(Windows uppdatering). Efter det kan du installera nya drivrutiner.

Du kanske också gillar:

Vi hoppas att en av dessa metoder fix COM Surrogate har slutat fungera fel(fix COM Surrogate har slutat fungera fel) . Om du fortfarande har några tvivel eller frågor, kommentera gärna, vi ska försöka hjälpa till.

COM Surrogate har slutat fungera dyker plötsligt upp medan du tittade på foton eller tittade på videor? Oroa dig inte de flesta användare möter detta fel och så det måste finnas en fix för detta. I det här inlägget kommer vi att diskutera hur man åtgärdar detta fel.

COM Surrogate har slutat fungera

Vad gör COM Surrogat och varför slutar det alltid att fungera?

Processen dllhost.exe går under namnet COM Surrogate och den enda gången du sannolikt ens märker dess existens är när den kraschar och du får meddelandet COM Surrogate har slutat fungera. Vad är detta COM-surrogat och varför kraschar det hela tiden?

COM-surrogatet är ett fint namn för offerprocessen för ett COM-objekt som körs utanför den process som begärde det. Explorer använder COM-surrogat vid extrahering av miniatyrer, till exempel. Om du går till en mapp med miniatyrbilder aktiverade, kommer Explorer att aktivera en COM-surrogat och använda den för att beräkna miniatyrbilderna för dokumenten i mappen. Det gör det eftersom Explorer har lärt sig att inte lita på miniatyrbilder; de har en dålig meritlista för stabilitet. Explorer har beslutat att absorbera prestandastraffet i utbyte mot förbättrad tillförlitlighet, vilket resulterar i att dessa tvivelaktiga kodbitar flyttas ut ur huvudutforskarprocessen. När miniatyrbildsextraktionen kraschar förstör kraschen COM Surrogate-processen istället för Explorer.

Med andra ord, COM-surrogatet är jag mår inte bra av den här koden, så jag kommer att be COM att vara värd för den i en annan process. På så sätt, om den kraschar, är det COM Surrogate-offerprocessen som kraschar istället för min process. Och när den kraschar betyder det bara att Explorers värsta farhågor förverkligades.

I praktiken, om du får dessa typer av kraschar när du bläddrar i mappar som innehåller video- eller mediefiler, är problemet troligen en fläckig codec. Så utan att slösa någon tid låt oss se hur man fixar COM Surrogate har slutat fungera med hjälp av den nedan listade handledningen.

Så här fixar du COM Surrogate har slutat fungera

Metod 1: Uppdatera codecs

Eftersom problemet är relaterat till att titta på foton och videor, verkar uppdatering av codec vara ett bra alternativ och förhoppningsvis kan det hjälpa dig att fixa COM Surrogate-felet. Du kan ladda ner den senaste versionen av codec för Windows 10 / 8.1 / 7 här.

Om du har DivX eller Nero installerat kan du överväga att uppdatera dem till deras senaste version och i vissa fall måste du avinstallera och installera dem igen för att de ska fungera korrekt.

Om du har uppgraderat Nero och DivX och fortfarande har problemet kan du försöka byta namn på filen C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\NeVideo.ax till NeVideo.ax.bak. Du kan också behöva byta namn på NeVideoHD.ax till NeVideoHD.bak detta kommer dock att bryta Nero Showtime.

Metod 2: Inaktivera miniatyrbild

Du kan inaktivera förhandsvisningar av miniatyrbilder, vilket borde lösa problemet tillfälligt, men det är inte den optimala lösningen för att fixa att COM Surrogate har slutat fungera.

Metod 3: Omregistrera DLL:er

Omregistrera några DLL-filer med Windows som möjligen kan fixa COM-surrogatfelet. Att göra detta:

1. Högerklicka på Fönster-knappen och väljKommandotolk (admin).”

kommandotolkadmin

2. I cmd-fönstret skriv följande kommandon och tryck enter efter vart och ett av dem:

regsvr32 vbscript.dll
regsvr32 jscript.dll

registrera DLL:er

Detta kan fixa COM Surrogate har slutat fungera problem men om inte, fortsätt läsa!

Metod 4: Felkontroll på hårddisken

Ett annat sätt som du kan fixa COM Surrogate-felet på är genom att köra kontrolldiskverktyget som förklaras här.

Metod 5: Inaktivera DEP för “dllhost”-fil

Inaktiverar DEP för dllhost.exe verkar lösa problemet för de flesta användare så låt oss se hur man gör det. Du kan läsa mer om det i mitt tidigare inlägg om hur du stänger av DEP.

1. Klicka i det sista steget Lägg till som visas nedan:

Lägg till tjänster

2. I popup-rutan Lägg till väljer du följande körbara filer:

 If you are on a 32-bit system then select the following file:
 C:\Windows\System32\dllhost.exe
 If you are on a 64-bit system then select the following file:
 C:\Windows\SysWOW64\dllhost.exe

dllhost-filen öppen

3. Välj dllhost-filen, klicka på öppna och du kommer att se något så här:

COM surrogat i DEP

Detta borde förmodligen fixa felet COM Surrogate har slutat fungera.

Metod 6: Återställ bildskärmsdrivrutin

Ibland kan de senaste uppdateringarna av bildskärmsdrivrutiner orsaka detta fel och därför kan återställning av drivrutiner på Windows 10 lösa problemet. Men du bör bara göra detta om du märker ett problem efter att dina drivrutiner har uppdaterats.

1. Högerklicka på Denna PC eller Min dator och välj egenskaper.

2. Klicka nu på till vänster Enhetshanteraren.

Enhetshanteraren

3. Expandera Bildskärmsadaptrar och högerklicka sedan på visningsenheten och Välj Avinstallera.

Drivrutin för återställning av display

4. Du kommer att se en popup-ruta där du måste markera “Ta bort drivrutinen för den här enheten” och klicka på OK. Windows kommer att avinstallera enheten och ta bort drivrutinsprogramvaran som laddats ner från Windows Update. Du kan installera nya drivrutiner senare.

Du kanske också gillar:

Förhoppningsvis kommer en av dessa metoder . Om du fortfarande har några tvivel eller frågor är du välkommen att kommentera, vi ska försöka hjälpa dig.