Hur favoriter jag en låt, artist eller spellista på Spotify?

Tillgänglig för gratis nedladdning (android
Windows
), Spotify är en plattform specialiserad på streaming av musik och podcaster. Den dominerar marknaden med över 350 miljoner användare och 70 miljoner titlar. För att veta hur man använder Spotify är det viktigt att behärska vissa funktioner som att lägga till låtar, artister, album och spellistor till favoriter. Här är några tips för att ta kontroll över detta viktiga alternativ.

Spotify tutorial trick

Lägg till favoriter på Spotify-appen för Android

Om du debuterar på Spotify-appen, gå till “Att efterforska“. Detta är placerat i den andra positionen i det nedre navigeringsfältet. Det nya fönstret som visas visar en sökruta som du bara behöver klicka på för att fylla i de sökord du väljer. I gengäld erbjuder Spotify en lista över relevanta resultat. För att undvika förvirring, det anges under varje resultat om det är en spellista (spellista), en artist, en låt etc.

tutorial_14_spotify_favoris_app

Varje artist, låt, album eller spellista har ett dedikerat kort. Från en artists fil är det möjligt att klicka på “Prenumerera” uppe till höger. Denna mycket intressanta funktion gör att Spotify kan informera dig om nya releaser av artisten. Om det finns några markeras dessa på startskärmen och kan även kommuniceras via e-post (om det finns några) meddelanden är aktiverade).

tutorial_14_spotify_favorites_app1

Från sidan av en låtett enkelt klick på ihjärtformad kon låter dig spara den till dina favoriter. Åtgärden bekräftas av ett litet meddelandefönster som visas.

tutorial_14_spotify_favoris_app2

När du använder Spotify kommer du att stöta på detta hjärta ikon på flera ställen. Klicka gärna på den om du vill lägga till föremålet till dina favoriter.

tutorial_14_spotify_favorites_app3

Slutligen, för att hitta alla dina preferenser, gå till “Bibliotek” som finns i det nedre navigeringsfältet. Från denna är det möjligt att göra en sökning genom att klicka påförstoringsglas ikon. En annan intressant funktion: att klassificera elementen tack vare översta knapparna. För att avbryta denna åtgärd räcker det med ett klick på krysset (som visas till vänster).

tuto_14_spotify_favoris_app4

Lägg till favoriter på Spotify App för PC

Liknande funktioner finns på Spotify-appen för PC. Liksom Android-versionen kan du klicka på “Att efterforska” (i det vänstra navigeringsfältet), använd sedan sökruta med de nyckelord du väljer. Från de erhållna resultaten är det möjligt klicka på en artists profil för att prenumerera till dess nyheter och lägg till låtar till favoriter tack vare hjärtformade ikoner.

tutorial_14_spotify_favoris_app_pc1

Alla favoriter samlas sedan i fliken “Bibliotek“. I denna är det möjligt att göra en sökning viaförstoringsfliken. Flikarna längst upp på sidan låter digförfina favoriter efter genre (spellistor, podcasts, artister, album etc)

tutorial_14_spotify_favoris_app_pc4

Fliken “Gillade titlar“, som finns i det vänstra navigeringsfältet, är också mycket användbart för att hitta alla inspelade låtar. Vid behov är det möjligt att ta bort dem från den här listan genom att klicka på ikonerna i form av gröna hjärtan.

tutorial_14_spotify_favorites_app_pc2

Läs även:

  • Alla våra Spotify-tutorials

  • Hur hanterar du ditt Spotify-konto?
  • Hur använder man Spotify?
  • Hur ansluter jag Spotify till andra enheter?

Relaterade Artiklar

Back to top button