Hur får man sitt europeiska hälsopass utan internet eller smartphone?

TousAntiCovid-resa © Regeringen

Om du vaccinerades före den 25 juni kan QR-koden som erhållits och intygar din hälsosituation endast läsas i Frankrike. För att kunna resa fritt inom EU:s länder måste du skaffa ett digitalt Covid-certifikat från Europeiska Unionen, utrustat med en specifik QR-kod.

För att intyga innehavarens immunitet mot Covid-19 (efter vaccination, genom att producera det negativa resultatet av ett PCR- eller antigentest, eller genom att använda ett certifikat som intygar att sjukdomen botas), kan certifikatet Europeiska unionens digitala Covid utfärdas helt enkelt i pappersform av en vårdpersonal.

Läs också:
Google arbetar med att integrera ett Covid-vaccinationsblad i Android

Skaffa ditt europeiska hälsopass från en sjukvårdspersonal

Läsbar, till skillnad från det franska hälsopasset, av alla myndigheter i länderna i Schengenområdet kan QR-koden för EU:s digitala Covid-certifikat produceras i pappersformat. Och detta, utan att vara ansluten till Internet, utan att ha en smartphone eller helt enkelt, helt enkelt.

För att få det, och i händelse av att nämnda intyg inte har fått dig efter din vaccination (vid vaccination före den 25 juni), kan du be en vårdpersonal (läkare, apotekare, sjuksköterska, barnmorska) att skriva ut det ut för dig. Det gäller vaccinerade, men även personer som får besked om att de har ett negativt PCR- eller antigenprovsvar.

Sjukförsäkringswebbplatsen visar också att de franska servicediskarna kan stödja dig i denna process, liksom de primära sjukförsäkringsfonderna (CPAM).

Läs också:
Hur lägger du till ditt hälsopass på din iPhone eller Android-smartphone?

EU digitalt Covid-certifikat och hälsopass: vad är skillnaden?

QR-koderna som tillhandahålls när vaccinationskursen är avslutad eller vid negativt test före den 25 juni har publicerats i ett “franskt” format, oläsligt utomlands. För att kunna dra nytta av det inom EU:s länder är det nödvändigt att begära en specifik version – EU:s digitala Covid-certifikat – som nu tillhandahålls automatiskt. Observera att om du har lagt till en “fransk” QR-kod till TousAntiCovid-applikationen, har den normalt uppdaterats till ett “europeiskt” format sedan 1eh förra juli.

Men regeringens webbplats specificerar att även om detta certifikat erbjuder standardiserat erkännande av hälsostatus, ” dock förblir varje land ansvarigt för sina egna inreseregler. Det är därför nödvändigt att ta sig tid att ta reda på dessa förfaranden från utrikesministeriet innan man flyttar till Europeiska unionen.

Vid kontroll rekommenderar sjukförsäkringen att ” visa endast bevis-QR-koden » och dölj därför de andra avsnitten av pappersintyget du har. denna” för sekretess för dina hälsouppgifter “.

I Frankrike, och med förbehåll för validering av det konstitutionella rådet, kommer hälsopasset att förlängas den 9 augusti till kaféer och restauranger, mässor, seminarier och mässor, äldreboenden, transport- och sjukvårdsinrättningar (förutom nödsituationer) och till alla hotell, semesterklubbar, campingplatser i territoriet.

Källa: Ameli.fr

Relaterade Artiklar

Back to top button