Hur Facebook vill avsätta Discord i sitt eget spel

Facebook © Shuterstock

Meta har precis tillkännagivit utplaceringen av en ny funktion inom sitt sociala nätverk. Faktum är att användare snart kommer att ha möjlighet att chatta via röst via ett nytt verktyg.

Och Facebook gick nog inte långt för att hitta inspiration…

Ett “nytt” sätt att diskutera

Om Discord i sin början 2015 syftade till att sammanföra de olika grupperna av spelare, har mjukvaran utvecklats under åren. Således kan användare chatta med varandra genom att gå med i communityservrar som kan dedikeras till ett eller flera specifika teman. En partiskhet som har lönat sig, eftersom meddelanden hade mer än 250 miljoner användare under 2019.

Eftersom framgången är där kommer Meta självklart att inspireras av att lägga till en ny funktion på Facebook. I själva verket kommer det amerikanska företaget att utöka tillgängligheten av Community Chattar Inom en snar framtid. Inget särskilt innovativt i programmet eftersom detta element kommer att tillåta internetanvändare att diskutera via ljud- och videokanaler kring ett gemensamt tema med andra människor som inte nödvändigtvis tillhör deras vänkrets.

Säkerhetsåtgärder vidtagits

Men socialt nätverk kräver, översvämningar kan snabbt ske på ett tema som anses känsligt, särskilt mellan människor som inte känner varandra. Det är därför, precis som det som görs på Discord, chattrumsadministratören kommer att ha tillgång till flera modereringsverktyg.

Vi noterar till exempel möjligheten att skapa en lista med ord eller termer som automatiskt flaggas när de används. Administratören kommer också att ha möjlighet att stänga av, tysta eller till och med blockera fanatiker som inte respekterar reglerna. Slutligen kan privata diskussioner mellan administratörer också vara värd.

Kort sagt, att kanalisera heta diskussioner kommer inte att vara en lätt uppgift. Hur som helst, den Community Chattar via Facebook och Messenger landar under de kommande veckorna.

De bästa snabbmeddelandeapparna för att chatta med dina nära och kära 2022

Om SMS:et finns kvar idag måste det erkännas att det har tappat i popularitet exponentiellt sedan tillkomsten av snabbmeddelanden online, vilket gör det möjligt att dela mycket mer innehåll, till skillnad från de enkla texter eller bilder som SMS/MMS tillåter. Men inför det växande utbudet av onlineverktyg för att kommunicera med nära och kära kan det ibland vara svårt att få en bra uppfattning om vilken tjänst som passar oss bäst.
Läs mer

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button