Hur du visar eller döljer listformler när du skriver Excel

När du börjar skriva in en formel excel , visas en enorm lista där du kan välja vad som helst och autokomplettera formeln. Men om du inte gillar att visa listan med formler medan du skriver in excel du kan dölja dem.

excel är ett av de bästa verktygen som nästan alla kan använda. Från att skapa ett cirkeldiagram till att beräkna enkel ränta. Eftersom användare excel ofta behöver känna till formler för att göra ett visst jobb, det här verktyget visar en lista över potentiella formler när användaren börjar skriva. Listan visas när du anger något relaterat till en formel. Titta till exempel på följande bild:

För texten börjar med =, excel börjar visa formler i listformat. I de flesta fall är detta bekvämt eftersom det tillåter användare att snabbt välja en formel. Men vissa människor kanske inte gillar det, precis som alla andra. Om du är en av dem kan du inaktivera den här funktionen med den här guiden.

Hur du döljer formellistan när du skriver in excel

För att visa eller dölja listan med formler när du skriver in excel gör följande.

 1. Öppna Excel på din dator.
 2. Klick fil(fil) .
 3. Gå till parametrar(Alternativ) .
 4. Gå till fliken Formler.(formler)
 5. Avmarkera rutan Autoslutför formler.(Formel AutoComplete)
 6. Klicka på knappen OK(OK).

Först öppna excel på din dator. Välj nu alternativet ” Fil(File ) ”, som visas i det övre vänstra hörnet av skärmen. På nästa sida kan du se en knapp som heter alternativ . Du måste klicka på den.

Som standard är du på ” Allmän(Allmänt)”, men du måste byta till fliken ” Formler. (Formler ) Efter det kan du se kryssrutan ” Autoslutförande(Formel AutoComplete) formler” som visas under ” Arbeta med formler(Arbeta med formler). Avmarkera motsvarande ruta och klicka på knappen OK(OK) för att spara ändringen.

Hur du visar eller döljer formellistan när du skriver i Excel

När du är klar med det sista steget kommer du inte längre att kunna se listan över autoslutförandeformler när du skriver in text i ett kalkylblad excel .

FYI, du kan också visa eller dölja den här autoslutförandelistan med en kortkommando. du kan klicka Alt+nedåtpil för att slutföra uppgiften.

Det är allt! Hoppas det hjälper.

När du börjar skriva in en formel excel, visar den en enorm lista där du kan välja vad som helst och autokomplettera formeln. Men om du inte gillar att visa formellistan medan du skriver i Excel kan du dölja dem.

Excel är ett av de bästa verktygen som kan användas av nästan alla. Från att skapa ett cirkeldiagram till att beräkna enkel ränta. Eftersom Excel-användare ofta behöver känna till formler för att utföra ett specifikt jobb, visar detta verktyg en lista över potentiella formler när användaren börjar skriva. Listan visas när du skriver något relaterat till en formel. Kolla till exempel följande bild-

Hur du visar eller döljer lista med formler när du skriver i Excel

Som texten börjar med =, Excel börjar visa formlerna i ett listformat. I de flesta fall är det praktiskt eftersom det tillåter användare att snabbt välja en formel. Men vissa människor kanske inte gillar det som alla andra. Om du är en av dem kan du inaktivera den här funktionen med hjälp av den här guiden.

Hur man döljer en lista med formler när du skriver i Excel

För att visa eller dölja en lista med formler medan du skriver i Excel, följ dessa steg-

 1. Öppna Excel på din dator.
 2. Klicka på .
 3. Gå till.
 4. Växla till fliken.
 5. Ta bort bocken från kryssrutan.
 6. klicka på knappen.

Öppna Excel på din dator först. Klicka nu på fil alternativ som är synligt i det övre vänstra hörnet på skärmen. På nästa sida kan du se en knapp som heter alternativ. Du måste klicka på den.

Som standard är du på fliken, men du måste byta till Formler flik. Efter det kan du se en kryssruta med namnet Formel AutoComplete som visas i avsnittet. Du måste ta bort bocken från motsvarande kryssruta och klicka på OK knappen för att spara ändringen.

Hur du visar eller döljer lista med formler när du skriver i Excel

När du är klar med det sista steget kan du inte längre se autoslutförandelistan med formler när du skriver i ett Excel-kalkylblad.

För din information kan du visa eller dölja den här autoslutförandelistan med hjälp av ett kortkommando också. Du kan trycka på Alt+nedåtpil för att få jobbet gjort.

Det är allt! Hoppas det hjälper.

Relaterade Artiklar

Back to top button