Hur du uppdaterar din Roombas programvara på några minuter

Om du äger en Roomba kanske du undrar hur lång tid en Roomba-programuppdatering tar. Svaret kan variera beroende på vilken Roomba-modell du har. Men i allmänhet bör en Roomba-programuppdatering bara ta några minuter att slutföra.
Om du uppmanas att uppdatera din Roombas programvara följer du bara instruktionerna på skärmen. Processen är vanligtvis mycket enkel och bör bara ta några minuter att slutföra. När uppdateringen är klar kommer din Roomba att kunna återuppta sin normala rengöringscykel.

En laddstation bör placeras på en tydlig, väl upplyst väg, bort från trappor och upp mot en vägg. Rengöring av Roomba tar mellan 60 och 120 minuter beroende på modell. Beroende på hur väl omhändertagna de är kan Roombas hålla i upp till 5 år.

Hur kontrollerar jag min Roomba firmware?

Kredit: eBay

För att kontrollera den fasta programvaran på din Roomba, se först till att den är påslagen och ansluten till ditt hems Wi-Fi-nätverk. Öppna sedan iRobot HOME-appen och tryck på menyikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen. Från menyn, tryck på “Om din Roomba” och scrolla sedan ned till avsnittet “Firmware-version”. Här ser du den aktuella firmwareversionen för din Roomba.

Hur du uppdaterar din app

När du har valt nätverk trycker du på OK för att påbörja uppdateringen.

Fortsätter Roomba att uppdatera kartan?

Kredit: www.householdme.com

De flesta Roombas kommer att spara en karta över ditt hem i sitt minne så att de kan städa ditt hem mer effektivt. Du kan dock behöva uppdatera kartan då och då om din Roomba inte städar så effektivt som du skulle vilja. Du kan uppdatera kartan genom att helt enkelt flytta din Roomba till olika delar av ditt hem och låta den rengöras.

Sedan den första releasen i september 2002 har Roomba utvecklats avsevärt. Det kommer att ta dig några dagar att ta reda på vad som är fel med kartprogramvaran på din Roomba. Det finns några steg att följa, men den vanligaste lösningen är att helt enkelt följa stegen. Internetleverantörer (ISP) skiljer sig åt i pålitligheten hos sina tjänster. Det finns inget sätt att kontrollera om din Roomba är ansluten till internet just nu, men du kanske inte har kunnat göra det efter att ha dockat den. Om det inte var några avbrott under dagen, kontakta din internetleverantör och fråga om de kan berätta om det finns några. Roomba-mappningsfunktionen borde fungera på de flesta Roombas. Det beror på vilken firmware du väljer att kontrollera och vilken firmware du matchar med den på företagets hemsida. Om båda inte matchar, måste du återställa din Roombai.

Skapa en smart karta över ditt hem

När jobbet är klart kommer alternativet “Nytt utrymme hittat” att markeras på din rena karta. Dessutom bör din smarta karta alltid uppdateras med det nya utrymmet.
Du behöver vanligtvis tre (3) till fem (5) städuppdrag eller kartläggningskörningar för att generera en fullt utvecklad ImprintTM Smart Map som du kan anpassa och använda. Genom att välja Rengör allt från iRobot HOME-APP kan du få Roomba att städa och lära dig hela huset medan du städar.
Om du inte vill att din Roomba ska kartlägga på egen hand, kommer den att sluta göra det när den har slutfört sin uppgift.

Vilken är den senaste versionen av Irobot?

Även om det är en av de dyraste Roomba-modellerna som finns, kan iRobot Roomba s9+ användas av husdjursägare på grund av dess nya funktioner och uppdateringar. Roomba 600-seriens rengöringssystem har ett trestegsrengöringssystem som kan leverera 40 gånger så stor sughastighet som Roomba 700-serien, samt den D-formade kroppen för rengöring av kanter och hörn.

Den bästa Roomba för husdjursägare

I september 2021 släpptes en ny Roomba J7, som använder Roombas Precision Vision-navigeringssystem för att upptäcka och undvika hinder som husdjursavfall och strömsladdar. Roomba J7 är en robotdammsugare i toppklass med 10x suget från 600-serien, förutom att vara det bästa dammsugaren. Roomba 960 är den bästa Roomba för husdjursägare som inte vill spendera mer än $500 på en robotdammsugare, tack vare dess avancerade funktioner och plånboksvänliga design.

Vilken programvara använder Roomba?

Roomba använder en programvara som heter iRobot Home, som är utformad för att hjälpa den att rengöra ditt hem effektivt och effektivt. Denna programvara gör att Roomba kan kartlägga ditt hem när den städar, så att den kan undvika hinder och städa i ett systematiskt mönster. Programvaran låter dig också schemalägga städningar, så att du kan komma hem till ett rent hus varje dag.

Roomba-uppdatering pågår

Du behöver inte oroa dig om du ser meddelandet “roomba-uppdatering pågår.” Detta betyder helt enkelt att din Roomba laddar ner en mjukvaruuppdatering från iRobots servrar. Uppdateringen kommer att installeras automatiskt och bör inte ta mer än några minuter. När uppdateringen är klar kommer din Roomba att återuppta sin normala drift.

Kartlägga din Roomba

Om du nyligen har flyttat in i ett nytt hem eller precis har genomgått en större renovering, vill du att din Roomba ska se rummens layout. I sin kartläggning kommer Roomba automatiskt att leta efter nya utrymmen, som väggar, golv och hörn.
Om du inte vill lägga till nya utrymmen manuellt kan du göra det genom att välja Rensa allt i iRobot HOME-APP. Efter detta kommer en städcykel att äga rum där ditt hem kommer att städas och omorganiseras noggrant. Roomba kommer att förse dig med en smart karta som kan anpassas så att du får den städning du vill ha.

Relaterade Artiklar

Back to top button