Hur du uppdaterar din Mac-programvara med en kortkommando

Apple-datorer är kända för sin smidiga, sömlösa användarupplevelse. Men som alla datorer behöver de en och annan mjukvaruuppdatering för att allt ska fungera smidigt.
Medan de flesta Mac-användare vet hur man uppdaterar sin programvara med App Store, är inte alla medvetna om att det finns en kortkommando som kan användas för att göra samma sak.
Så här använder du kortkommandot för att uppdatera din Mac-programvara:
1. Tryck på tangenterna “Kommando” och “Mellanslag” samtidigt för att öppna Spotlight-sökfunktionen.
2. Skriv “App Store” i sökfältet och tryck på “Enter”.
3. Klicka på fliken “Uppdateringar” högst upp i App Store-fönstret.
4. Du bör se en lista över tillgängliga programuppdateringar. För att installera alla uppdateringar, klicka på knappen “Uppdatera alla”.
Det är allt som finns! Genom att använda detta kortkommando sparar du några klick nästa gång du behöver uppdatera din Mac-programvara.

Kommando F på en Mac kan snabbt och enkelt hitta det du behöver när du letar efter information på en webbsida, en ordbehandlare eller ett program. Du kan komma åt utvecklarkonsolfönstret i Chrome genom att trycka på Ctrl Shift J eller Ctrl Option J (Mac). Kommandot mellanslagstangenten kan nås genom att trycka på MELLANSLAGstangenten på ditt tangentbord. Du kan sedan trycka och hålla nere kommandotangenten och sedan C-tangenten för att släppa båda tangenterna samtidigt. Välj Systeminställningar i Apple-menyn * längst ner på skärmen. Genom att klicka på länken Programuppdatering kan du uppdatera din programvara. Applikationen har nu en ny installationsprocedur på plats som installerar de senaste uppdateringarna.

Hur uppdaterar jag min Mac utan programuppdateringsknappen?

Kredit: Stack Exchange

Om du inte ser alternativet “Programuppdatering” i Systeminställningar, är det antingen macOS 10.13 eller tidigare installerat. När du använder Mac App Store måste du uppdatera ditt operativsystem. Du kan komma åt App Store från dockan genom att klicka på fliken “Uppdateringar”.

Frasen “inga uppdateringar tillgängliga” indikerar att din Mac inte har någon uppdatering. Om du inte får ett felmeddelande kan det hända att din internetanslutning inte fungerar eller att dina Apple-servrar är nere. Det är också möjligt att versionen av macOS som är installerad på din maskin är inkompatibel. Du kommer att lära dig hur du reparerar vart och ett av dessa problem i den här kursen. Om din Macs internetanslutning inte fungerar kan du behöva kontakta din bredbandsleverantör. När Apples onlinetjänster inte är tillgängliga listas de på företagets webbplats som “tillgängliga”. Statusen ‘MacOS Software Update’ finns i menyn ‘MacOS Software Update’.

Det är möjligt att omstart av din Mac inte löser problemet, och det finns en chans att Apples servrar inte känner igen uppdateringen eftersom det finns en programvarukonflikt eller annat problem som förhindrar den. För att lösa det här problemet, se till att du tar bort alla skräpfiler från din Mac. Du kan också optimera din Mac genom att utföra underhållsrutiner.

Hur trycker jag på F12 på ny Mac?

Det finns ingen “F12”-knapp på en ny Mac-dator. “F12”-tangenten används vanligtvis för systemfunktioner på en Windows-dator.

En funktionstangents genväg kan användas för att utföra en åtgärd som inte är synlig på tangentens ikon. Om du till exempel vill höja volymen på dina högtalare, tryck och håll ned Ctrl-tangenten samtidigt samtidigt som du trycker på F10-tangenten. Denna metod låter dig ändra volyminställningarna och utföra önskad åtgärd.
Genom att gå till Systeminställningar > Tangentbord > genvägar kan du ändra funktionstangenternas genvägar på ditt tangentbord. Var och en av funktionstangenterna och deras genvägar finns här. Varje tangentgenväg kan ändras eller tas bort.

Vad gör Command H på en Mac?

Kommando h på en mac öppnar hjälpmenyn för det aktuella programmet du använder.

Macbook kortkommandon

Det finns en mängd olika kortkommandon som kan användas på en MacBook. Några av de vanligaste genvägarna inkluderar att använda kommandotangenten för att kopiera, klistra in och ångra; Alternativknappen för att komma åt olika menyer; och kontrolltangenten för att öppna Dock och starta Mission Control. Dessutom kan Fn-tangenten användas för att komma åt olika funktioner, såsom ljusstyrka och volym, och mellanslagstangenten kan användas för att aktivera Quick Look.

Genom att använda Control-Command-Space kan användare välja symboler och emojis från en mängd olika alternativ i Character Viewer. Genom att dubbelklicka på funktionstangenten (fn) kan du komma åt Macs dikteringsfunktion. Du kan låsa din dator helt enkelt genom att trycka på de tre knapparna på Command+Control+Q. Användare trycker helt enkelt på Command+Backtick (‘) för att växla mellan fönster i sin nuvarande aktiva applikation utan att behöva konfigurera. Många tycker att det är obekvämt att Safaris adressfält finns högst upp i webbläsaren. Alla programs inställningar kan nås genom att trycka på Kommando+Komma (,) i huvudfönstret. På grund av systeminställningarna kan användare ställa in sina tangentbord för att utföra åtgärder som normalt skulle ta lång tid. Genom att välja Systeminställningar kan du ställa in dina egna genvägar. Åtgärderna kan identifieras i Macs menyverktygsfält genom att söka efter dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button