Hur du uppdaterar din Mac-dator till Mavericks

Mavericks är det senaste operativsystemet från Apple för sina Mac-datorer. Som med alla nya programvaruversioner kommer det säkert att finnas några stötar på vägen. Här är en guide om hur du uppdaterar din Mac-dator till den senaste versionen av Mavericks.
1. Kontrollera om din Mac är kompatibel med Mavericks. För att göra detta, klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj “Om den här Macen.” Om din Mac är från 2012 eller senare bör den kunna köra Mavericks.
2. Säkerhetskopiera din dator. Detta är alltid en bra idé innan du uppdaterar någon programvara, eftersom det ger dig ett sätt att återgå till den tidigare versionen om något går fel. Du kan säkerhetskopiera din Mac med Time Machine, som är inbyggt i operativsystemet.
3. Ladda ner Mavericks. Du kan göra detta gratis från Mac App Store.
4. Följ anvisningarna för att installera Mavericks. Detta borde vara en ganska enkel process, men om du stöter på några problem har Apple ett praktiskt supportdokument som kan hjälpa dig.
5. När Mavericks är installerat vill du uppdatera alla appar som är kompatibla med det nya operativsystemet. För att göra detta, öppna Mac App Store och klicka på fliken “Uppdateringar”.
Det är allt som finns! Uppdatering till Mavericks är en ganska enkel process och bör gå smidigt så länge du tar några försiktighetsåtgärder först.

Du kan ta reda på vad som är nytt i Apples programvara genom att välja Apple-menyn

> Programuppdatering. De senaste versionerna av Mountain Lion, Mavericks, Yosemite eller El Capitan är alla tillgängliga direkt från Sierra. Om du använder Mojave kan du behöva uppgradera till en nyare version av macOS. Uppgradering till High Sierra (version 12 eller högre) kommer inte att orsaka några problem. Om du använder Sierra (MacOS 10) kan Mavericks uppgraderas direkt från uppdateringen. High Sierra OS är tillgängligt för gratis nedladdning och installation på datorer som kör Windows XP eller senare.

Kan jag uppgradera från Macos Mavericks?

Kredit: www.tactig.com

Innan du uppgraderar bör du säkerhetskopiera din dator. Alternativt kan du installera MacOS Catalina på en Mac som kör OS X Mavericks 10.9 eller senare.

Endast om du har den senaste versionen av Apples Mac-programvara behöver du uppgradera till High Sierra. Om du har en tidigare version av Mountain Lion, Mavericks, Yosemite eller El Capitan kan du uppgradera direkt från Sierra. Det finns bara tre versioner av macOS som Apple officiellt stöder (10.15 Catalina, elva Big Sur och tolv Monterey). När du kör en äldre version av Mac OS får den inte längre säkerhets- eller stabilitetsuppdateringar. Mojave är Apples senaste fullt stödda operativsystem, där Mojave (10.14) är dess senaste uppdatering.
Priset på OS X El Capitan varierar från $19,99 för privatpersoner till $49,99 för familjer.
Om din Apple-dator kör Snow Leopard, Lion, Mountain Lion, Mavericks eller Yosemite kan du uppgradera till OS X El Capitan. Det är identiskt med Yosemite när det gäller systemkrav för El Capitan.

OS X El Capitan kostar $19,99 för privatpersoner och $49,99 för familjer.

Vilka Mac-datorer kan du installera Mavericks på?
Vilka Mac OS X-versioner släpptes 2016 och vilka är de?
Om du vill uppgradera till Mavericks kan du göra det på Mac-datorer som är en del av samma familj som du, som MacBook, Mac Pro, iMac eller Mac mini. En Mac som inte är en del av samma familj som en Mac Pro eller en MacBook kan också installeras.
Vilka är alla bärbara Mac OS X-datorer som har släppts efter Sierra?

Beroende på din familj kan du uppgradera från macOS Sierra på en Mac som är i samma familj eller en som inte är i samma familj. Dessutom kan du installera på en Mac som inte delar samma operativsystem som en MacBook.

Kan jag uppgradera direkt från Mavericks till High Sierra?

Kredit: werpnoltuti.tistory.com

Det är möjligt att uppgradera från Mavericks till High Sierra utan att först behöva gå igenom El Capitan eller Sierra, men det rekommenderas inte. Om du väljer att uppgradera utan att gå igenom mellanversionerna först, kan du uppleva problem och instabilitet.

App Store kan nås från Mac App Store. Länken för att återställa dina webbläsarinställningar finns här. När du laddar ner High Sierra måste du vänta tills den är redo att installeras. Det är inte nödvändigt för dig att bry dig om att uppgradera. Om du använder OS X Lion (10.) kanske du använder en föråldrad version av operativsystemet. Du kommer åt Systeminställningar genom att klicka på Apple-logotypen i menyn. Innan du uppgraderar till macOS Big Sur måste du först installera minst 35 GB RAM. Beroende på om du köpte den tidigare versionen eller inte, måste du uppgradera till minst 44 för att få den.

Hur uppgraderar jag från Mavericks till Catalina?

Om du tänker uppgradera till macOS Sierra, rekommenderas att du säkerhetskopierar din dator. Om du kör Mavericks 10.9 eller senare kan du sedan uppgradera direkt till macOS Catalina.

När du uppgraderar till MacOS Catalina, det nya operativsystemet, visas det som en bakgrundsbild på din dator. Du kan se om din dator kan köra Apples nya OS genom att gå till inställningssidan och sedan köra det. Innan du uppgraderar bör du säkerhetskopiera dina data för att säkerställa att du inte förlorar något om något går fel. När du installerar Catalina på din bärbara dator kan ett varningsfönster visas om din dator inte är ansluten till en strömkälla. Catalina tar mellan 40 och 50 minuter att installera. Uppgraderingen måste slutföras genom att starta om din dator.

Uppdatera din Mac till Mojave för bättre prestanda och säkerhet
Ska jag uppdatera min Mac från macOS Catalina till macOS Mojave?
En av macOS Mojaves mest märkbara funktioner är tillägget av Sidecar, en funktion som förbättrar säkerheten, säkerheten och integrationen med Apple Watch. Du bör tänka på att den nya uppdateringen kommer att förbättra prestandan, men att till exempel avinstallera appar kan förbättra prestandan på äldre programvara.

Om din Mac inte stöder det senaste macOS kan du kanske uppgradera till en tidigare version av MacOS, som macOS Big Sur, Catalina, Mojave eller High Sierra. Gör en säkerhetskopia av alla filer innan du påbörjar din Mac OS-installation. När du kör Mojave kommer din enhet automatiskt att konverteras till APFS.

Kan jag uppgradera Mavericks till Big Sur?

Det finns ingen direkt uppgraderingsväg från Mavericks till Big Sur. Du måste göra en ren installation av Big Sur.

En betydande omdesign är nu tillgänglig i MacOS Big Sur, som ersätter Catalina och innehåller nya ARM-baserade datorer. Big Sur kommer att stödjas av många nuvarande Mac-datorer, men inte alla. Genom att klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet på skrivbordet kommer du åt Systeminställningar. Du kommer att meddelas när Big Sur blir tillgänglig för nedladdning. Delta i den offentliga betan för att få ett smakprov på vad som kommer i nästa version av operativsystemet. Den offentliga betan, till skillnad från utvecklarbetan, är generellt sett mer stabil, men den kanske inte har allt som den slutliga versionen kommer att innehålla. Vissa funktioner och appar kanske inte fungerar som förväntat eller alls på grund av att Apples utvecklarbeta inte är en färdig produkt. Alla som vill skaffa den senaste programvaran kan registrera sig nu. För att komma åt ditt Apple-ID måste du använda tvåfaktorsautentisering och du måste ange en del grundläggande personlig information.

Kan jag uppgradera från Mavericks till Monterey?

Kontrollera om macOS Monterey är kompatibel med följande hårdvara. Du kanske kan skaffa en gammal version av MacOS för din Mac om den inte är kompatibel. Kontrollera listan för att se om din dator är kompatibel. Uppgradering från Mac OS Sierra eller senare kräver installation av 26 GB gratis lagringsutrymme.

Goda nyheter för de av oss som springer bakom: Macos Monterey är här

Om du kör macOS Mavericks, en tidigare version av Mac-operativsystemet eller någon annan version av operativsystemet, kan du uppgradera till Monterey. Uppgraderingen kan nås via Apple-menyn i det övre vänstra hörnet av din Mac, och det bör ta cirka 40 minuter att slutföra. Monterey är redan installerat på din Mac, och du har redan uppgraderat till macOS Sierra, som inkluderar de nya funktionerna. Om du har en äldre Mac-modell kan du kanske uppgradera till macOS Sierra, men Monterey kommer inte att göra det.

Mavericks uppdatering

Mavericks-uppdateringen släpptes den 22 oktober 2013, och den gav många nya funktioner och förbättringar till OS X. En av de mest anmärkningsvärda nya funktionerna var tillägget av Maps-appen, som ersatte Google Maps som standardkarttjänst på Mac. Andra nya funktioner inkluderar stöd för iCloud Keychain, ett nytt meddelandecenter och mycket mer.

Os X-uppgraderingar

Apple släpper en ny större version av OS X ungefär vartannat år. Däremellan släpper den gratis uppgraderingar som lägger till nya funktioner och förbättrar prestandan. Om du kör en äldre version av OS X kan du uppgradera till den senaste versionen gratis.

Uppdatera din Mac automatiskt eller manuellt

Mac-uppdateringarna laddas ner och installeras automatiskt om Mac-datorn är ansluten till internet. Om din Mac inte är ansluten till Internet kan du uppdatera den manuellt genom att välja fliken Uppdatera och sedan klicka på App Store-ikonen på dockan. För att se och installera tillgängliga uppdateringar, välj fliken Uppdatera programvara från App Store-ikonen på Dock.

Relaterade Artiklar

Back to top button