Hur du uppdaterar din Android-enhet till den senaste versionen av Lollipop

Om du äger en relativt ny Android-enhet och din tillverkare inte har skickat Android 5.0 Lollipop-uppdateringen till din telefon eller surfplatta än, kanske du undrar om det finns något sätt att uppdatera din programvara till den senaste versionen av Googles mobiloperativsystem. Den goda nyheten är att det finns ett antal sätt att uppdatera din Android-enhet till den senaste versionen av Lollipop, även om din tillverkare eller operatör inte officiellt har gjort uppdateringen tillgänglig för dig.
Innan du börjar är det viktigt att notera att inte alla Android-enheter kommer att kunna uppdatera till den senaste versionen av Lollipop. Minimikraven för uppdateringen är en enhet med minst 1 GB RAM och 8 GB internt lagringsutrymme. Om din enhet uppfyller dessa krav bör du kunna uppdatera till Lollipop utan problem.
Om du är redo att uppdatera din Android-enhet till Lollipop, så här behöver du göra:
1. Sök efter uppdateringen. Det första du vill göra är att kontrollera om uppdateringen är tillgänglig för din enhet. För att göra det, öppna Inställningar och scrolla ned till Om telefonen (eller Om surfplattan). Därifrån trycker du på Systemuppdateringar och sedan Sök efter uppdateringar. Om uppdateringen är tillgänglig för din enhet kommer du att se ett meddelande som säger det. Tryck på Ladda ner för att börja ladda ner uppdateringen.
2. Ladda ner uppdateringen. När nedladdningen är klar kommer din enhet automatiskt att installera uppdateringen. Beroende på storleken på uppdateringen kan denna process ta några minuter.
3. Starta om enheten. När uppdateringen har installerats kommer din enhet att starta om och du kommer att köra den senaste versionen av Lollipop.

Du kan söka efter uppdateringar igen genom att gå till Systeminställningar. KitKats 480MB-paket kan laddas ner och installeras. Om du vill använda Android 10 bör du uppdatera till den senaste versionen av Android Lollipop eller Marshmallow.

Kan Android 4.4 Kitkat uppgraderas?

Det finns inget definitivt svar på om Android 4.4 KitKat kan uppgraderas eller inte. Det är dock möjligt att göra det genom att ladda ner och installera en anpassad ROM. Tänk på att detta potentiellt kan ogiltigförklara din garanti, så fortsätt med försiktighet.

KitKat är den senaste versionen av Android och är nu tillgänglig för en mängd olika hårdvaruenheter. Du kan uppdatera Android-versionen av din Galaxy S8 med Over-The-Air (OTA). Även om det kan vara svårt att uppgradera till ett nytt operativsystem, kommer användare att kunna installera det på sina enheter. KitKat, namnet på den senaste versionen av Android, är en lek med namnet på efterrätten. KitKat är ett utmärkt val för de flesta enheter, men Marshmallow kräver minst 1 GB RAM för att fungera smidigt. Flera Sony-modeller kommer fortfarande att få uppdateringen. Om du har en äldre Android-enhet kan du alltid ladda ner den senaste versionen med hjälp av en anpassad återställningsbild.

Googles röstsökningsfunktion kommer att kunna söka efter svar utan att behöva trycka på hemknappen. KitKat inkluderar en hårdvarusensor som förbättrar batteritiden. Det finns verktyg tillgängliga på tredjepartsmarknaden som kan hjälpa dig med denna uppgift. Med hjälp av dessa verktyg är det möjligt att uppdatera din telefon utan dator. Google har tagit bort stödet för Android 4.4 KitKat från sin webbplats. När du uppgraderar din enhet kommer den att visa den nya versionen automatiskt och startas om.

Kan Android 4 uppdateras?

Din telefon kan uppgraderas via en trådlös nedladdning; du kan börja processen genom att gå till telefonens avsnitt Om telefonen och klicka på länken Systemprogramuppdateringar.

Hur kan jag få den trådlösa uppdateringen för Android 4.0.4? Vilken är den bästa typen av geléböna? Om du vill gå igenom den här guiden bör du säkerhetskopiera din telefon först. Om din telefon inte är uppdaterad kan den kontrolleras genom att följa instruktionerna på skärmen. När en Android 10-uppdatering är tillgänglig för din enhet från tillverkaren kan du uppgradera den genom att följa instruktionerna i AOSP-uppdateringen (over-the-air). Det är inte nödvändigt att lägga mycket tid på att uppdatera OTA eftersom de är så enkla att göra.

Jag försökte uppdatera den, men den var inte tillgänglig. Enligt uppdateringscentret använde jag en tidigare mjukvaruversion av mitt nuvarande operativsystem, Android 7.0, men uppdateringen var tillgänglig för Android 8.0.
För att ladda ner uppdateringen gick jag till Google Play-butiken och laddade ner den manuellt.
Uppdateringen kan laddas ner från Google Play Store för Android 8.0, men jag var tvungen att ladda ner den manuellt.
Jag är inte säker på om jag borde ha laddat ner den eller inte, men jag är glad att jag gjorde det.

Hur man uppdaterar Kitkat till Lollipop utan rot

Om du vill uppdatera din telefon från KitKat till Lollipop utan root måste du först se till att din telefon är upplåst. Sedan måste du gå in i telefonens inställningar och hitta alternativet “Om telefonen”. När du hittar det här alternativet måste du klicka på alternativet “Systemuppdateringar”. Om det finns en tillgänglig uppdatering kommer den att dyka upp här. Klicka på alternativet “Ladda ner” och tryck sedan på alternativet “Installera”. Din telefon kommer nu att uppdateras till Lollipop.

Från och med mars 2020 kommer vi inte längre att tillhandahålla support för Android 4.4 KitKat (och äldre). Uppdateringar till Google Play är inte längre tillgängliga för den här versionen av Android. Om möjligt rekommenderar vi att du uppdaterar ditt operativsystem till Android 5.0 Lollipop eller senare. För att säkerställa att uppdateringen är sömlös måste du köra Android 5.1 eller senare. Du kan komma åt enhetsinställningarna genom att gå till Inställningar. För att söka efter uppdateringar, öppna telefonens Om telefonen och välj Systemuppdatering. Om du har lite tur kanske du kan ladda ner den uppdatering du behöver.

Hur man uppdaterar Android Kitkat till den senaste versionen

Den senaste versionen av Android är KitKat, som du kan uppdatera till genom att gå till telefonens inställningar, rulla ner till avsnittet “Om telefonen” och trycka på alternativet “Systemuppdateringar”. Om det finns en tillgänglig uppdatering kommer den att dyka upp här och du kan trycka på den för att ladda ner och installera den.

Om du använder en Android 4.4-enhet kan du installera KitKat genom att följa dessa steg. Upgrade Advisor, en app tillgänglig på Google Play, kan hjälpa dig att installera ett nytt operativsystem. Det finns ingen fast procedur för processen, som kan bestämmas av surfplattan och tillverkaren. Om din Android-surfplatta är mer än två år gammal kanske det inte går att uppdatera den. Om du vill uppdatera din dators programvara kan du ansluta en USB-enhet till den eller installera den med hjälp av tillverkarens programvara. Du kan också använda en onlinetjänst som Updater.com för att göra det.

Uppgraderingsverktyg för Android Lollipop

Det finns några olika sätt att uppgradera din Android-enhet till den senaste versionen av Android-operativsystemet. Ett sätt är att använda Android Lollipop Upgrade Tool. Det här verktyget hjälper dig att installera den senaste versionen av Android Lollipop på din enhet.

Förbättrade ikoner, lager med transparens och batterisparläge är bara några av de nya funktionerna. Telefonen kan uppdateras automatiskt eller via OTA (over the air) utan att behöva ändra inställningarna. Du kan hitta en uppdatering genom att söka efter den eller genom att söka efter den. Programvaran Smart Switch måste laddas ner och installeras på din dator. Du kan också manuellt uppdatera en HTC-enhet med hjälp av HTC sync-mjukvaran som finns här, som liknar vad du skulle göra med en PC. Det finns proprietära verktyg från andra tillverkare som kan hjälpa dig att uppdatera ditt fordon. Innan du kan installera en anpassad Lollipop ROM på din enhet måste du först låsa upp starthanteraren.

Du kommer att få en TWRP anpassad återställning efter att ha laddat den, vilket är mycket populärt. LG-enheter kräver en individuell installation, till skillnad från en universell installation. Den här enheten kräver M Skips verktygslåda, som finns här: för upplåsning och rotning. Du kan använda den för att komma till den exakta platsen du behöver. Det bästa sättet att hitta rätt forum är att gå till det övre högra hörnet på sidan och klicka på länken hitta din enhet.

Android 5.0 Lollipop: Den sötaste uppdateringen hittills

Google har släppt Android 5.0 Lollipop, som innehåller många nya funktioner och förbättringar, som en efterlängtad uppdatering. Bland dessa finns förbättringar av användarupplevelsen, nya API:er för utvecklare och förbättrad prestanda.
Om du använder Android 5.0 eller senare kan du ladda ner och installera uppdateringen automatiskt genom att gå till Inställningar. Om du har en trådlös anslutning kan du ladda ner uppdateringen så snart den blir tillgänglig. Efter avslutat projekt kommer du att kunna använda Android 5.0 Lollipop.

Android Lollipop

Android Lollipop är den senaste versionen av Androids mobiloperativsystem, släppt 2014. Den är baserad på Linux-kärnan och använder en modifierad version av Android-användargränssnittet. Lollipop introducerar ett antal nya funktioner, inklusive ett nytt meddelandesystem, ett nytt designspråk och stöd för 64-bitars processorer. Den innehåller också ett antal säkerhets- och prestandaförbättringar.

Det är den senaste versionen av operativsystemet Android. Lollipop är den mest ambitiösa versionen hittills för Android, och sammanför det bästa av två världar. Materialdesign och 3D-vyer, förutom att du kan ställa in en z-nivå, låter dig höja och sänka element i vyhierarkin. Användare transporteras sömlöst från ett tillstånd till ett annat som ett resultat av inbyggda aktivitetsövergångar. I Android 5.0 är aviseringar mer synliga, tillgängliga och konfigurerbara. Om användaren så önskar kan låsskärmen visa alternativa meddelandedetaljer. Medieaviseringar kan kontrolleras regelbundet med hjälp av en ny medieaviseringsmall.

TV-appar kan hantera videoströmmar från källor som HDMI-ingångar, TV-tuners och IPTV-mottagare med Android TV Framework. Bluetooth Low Energy Low Energy (BLE) skanning (centralt läge) och reklam (perifert läge) har båda integrerats i nya API:er. Appar kan söka efter tillgängliga nätverk för deras Wi-Fi, mobilnät, mätvärde och andra nätverksfunktioner. Den nya ljudupptagningsdesignen har en ljudingång med låg latens. Android 5.0 innehåller alla nya kamera-API:er, så att du kan ta råa bilder i YUV- och Bayer RAW-format. Möjligheten att konfigurera röstprofiler tillåter appar att uppnå finare text-till-tal-syntes. H.265 High Efficiency Video Coding (HEVC) har lagts till i nätverksprotokollet H.265, vilket gör att videoströmmar som skickas över nätverket kan behandlas mer effektivt.

Att tillåta användare att fånga och leverera osäkra video från en skärm är ett sätt att säkerställa datasäkerheten. Lutningsdetektorns sensor förbättrar aktivitetsigenkänningen av enheter som stöds genom att använda en ny typ av sensor. Genom att använda nya jobbschemaläggnings-API:er kan du förbättra appens batteritid. Tillgänglighets-API:erna tillåter användare som kan se att interagera med Windows genom att få tillgång till detaljerad information om dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button