Hur du tar bort ditt Facebook-konto permanent

Facebook har hamnat i centrum i det nya dataintegritets- och säkerhetsfiaskot. Analytiskt företag Cambridge Analytica befanns skyldig till insamling av användares personuppgifter Facebook och sedan använda dem för att ändra röster till förmån för ett politiskt parti. Ytterligare undersökningar visade att flera politiska partier använde denna tjänst. Facebook-kampanjer(Facebook) rasade på grund av detta fiasko, och företaget förlorade också en betydande andel av sitt börsvärde. Efter ett sekretessproblem nyligen har de flesta användare Facebook säga adjö till den en gång populära plattformen. I det senaste förflutna Facebookriktar sig aggressivt mot användare till annonser, och detta kan vara en av anledningarna till uppståndelsen.

I det här inlägget kommer vi att förklara hur radera Facebook-konto permanent(radera Facebook-konto permanent) gilla tillfälligt inaktivera ditt Facebook-konto(tillfälligt inaktivera Facebook-kontot) och hur kan du ladda ner all data som Facebook har om dig,(ladda ner all data som Facebook har om dig) från servrar Facebook innan du tar bort din profil. Om du är säker på att du inte längre vill använda Facebook , radering är det bästa sättet. Det är också bättre än avaktivering eftersom du inte kommer att bli frestad att återaktivera ditt konto.

Ta bort Facebook-konto permanent

Innan du går vidare och tar bort ditt konto Facebook , Tänk två gånger. För under de senaste åren Facebook hjälper dig att få kontakt med vänner och familj, det är möjligt att du har många bilder och minnen kvar. När ett konto väl har raderats kan det inte återställas. Kort sagt, borttagningsprocessen är oåterkallelig.

För att permanent ta bort din Facebook-profil, gå (Facebook-profil) (gå till den här länken.)

Klick ” Ta bort mitt konto(Ta bort mitt konto)”.

Tänk på att hela borttagningsprocessen tar upp till 90 dagar.

Ingen kommer att kunna komma åt din profil under raderingsprocessen.

Se också till att du inte är inloggad under avinstallationsprocessen, eftersom detta kommer att återaktivera ditt konto. Facebook.

Innan du bestämmer dig för att ta bort din profil på Facebook , personligen rekommenderar jag att du inaktiverar det tillfälligt. Med avaktiveringsfunktion Facebook kommer fortfarande att lagra din data och den kommer att dyka upp igen efter återaktivering. Jag skulle föreslå att du använder avaktiveringsfunktionen innan du tar steget och helt tar bort ditt konto Facebook.

Vet du inte hur du inaktiverar ditt Facebook-konto? Oroa dig inte, vi har dig täckt.(Undrar du hur du inaktiverar ditt Facebook-konto? Oroa dig inte, vi har täckt dig.)

Hur man tillfälligt inaktiverar ett konto Facebook

Klick(Klicka) på kontomenyn högst upp på sidan Facebook i en webbläsare.

radera avaktivera facebookkonto

Välj “Inställningar”.

Gå till avsnittet “Allmänt”.

Klicka på “Hantera konto”.

Tryck ” Inaktivera ditt konto(Avaktivera ditt konto) ” och bekräfta sedan åtgärden.

Hur man laddar ner Facebook-data(Facebook Data) innan du tar bort ett konto

Om du äntligen bestämmer dig för att ta bort ditt konto Facebook en gång för alla är detta vad du måste göra. Facebook erbjuder en nedladdningsfunktion som gör att du kan ladda ner all din data Facebook från den dag du började använda den. Uppladdningen inkluderar alla dina bilder och annan data som kan vara användbar för den här funktionen. När du gör detta, se till att du använder en snabb anslutning. Wi(WiFi) -Fi eftersom nedladdningen lätt kan ta upp flera GB.

Följ stegen nedan för att ladda ner all data Facebook .

Klick(Klicka på) kontomenyn på någon Facebook sida(Facebook) .

Klick ” Ladda ner en kopia av dina Facebook-data(Ladda ner en kopia av dina Facebook-data). Detta alternativ är under allmänna kontoinställningar(Allmänna kontoinställningar).

Välj Starta mitt arkiv.

Se till att du lagrar uppgifterna på ett säkert ställe eftersom det kommer att innehålla alla dina personuppgifter.

Meddela oss om du bestämmer dig för att inaktivera eller ta bort ditt Facebook-konto.(Meddela oss om du har bestämt dig för att ta steget att inaktivera eller ta bort ditt Facebook-konto.)

Facebook har tagit en central plats i ett nytt integritets- och datasäkerhetsdebacle. Ett analysföretag Cambridge Analytica befanns skyldigt att samla in personliga uppgifter om Facebook-användare och sedan använda samma för att få röster till förmån för ett politiskt parti. Ytterligare undersökningar har visat att flera politiska partier har utnyttjat tjänsten. Facebook-aktier har backat kraftigt på grund av detta debacle och företaget har också tappat en hel del av börsvärdet. I kölvattnet av den senaste integritetsfrågan säger de flesta av Facebook-användarna ett permanent adjö till den en gång så populära plattformen. På senare tid har Facebook aggressivt riktat in sig på användare med annonser och detta är kanske en av orsakerna till rasan.

I det här inlägget förklarar vi hur man gör radera Facebook-konto permanenthur tillfälligt inaktivera Facebook-kontotoch hur du kan ladda ner all data från Facebooks servrar innan du tar bort din profil. Om du är säker på att du inte vill använda Facebook igen är radering den bästa vägen ut. Dessutom är det bättre än avaktivering eftersom du inte kommer att bli frestad att återaktivera ditt konto.

Ta bort Facebook-konto permanent

Tänk två gånger innan du tar bort ditt Facebook-konto. Eftersom Facebook har hjälpt dig att få kontakt med vänner och familj under de senaste åren är det mycket möjligt att du har många bilder och minnen. När du har raderat kontot är det omöjligt att få tillbaka det. I ett nötskal är raderingsprocessen oåterkallelig.

För att ta bort din Facebook-profil permanent gå över till denna länk.

Ta bort Facebook-konto permanent

Klicka på”Ta bort mitt konto“.

Kom ihåg att hela borttagningsprocessen tar upp till 90 dagar.

Ingen kommer att kunna komma åt din profil under raderingsprocessen.

Se också till att du inte loggar in under borttagningsprocessen eftersom det skulle återaktivera ditt Facebook-konto

Innan du bestämmer dig för att ta bort din Facebook-profil skulle jag personligen rekommendera att du avaktiverar den tillfälligt. Med inaktiveringsfunktionen kommer Facebook fortfarande att lagra dina data och samma kommer att dyka upp igen när du återaktiverar. Jag skulle föreslå att du använder avaktiveringsfunktionen innan du tar steget och tar bort Facebook-kontot helt och hållet.

Hur man inaktiverar Facebook-konto tillfälligt

Klicka på kontomenyn överst på Facebook-sidan från din webbläsare.

radera avaktivera facebookkonto

Välj “Inställningar”.

Gå över till avsnittet “Allmänt”.

Klicka på “Hantera ditt konto”.

Klicka på”Inaktivera ditt konto” och bekräfta sedan åtgärden.

Hur man laddar ner Facebook-data innan du tar bort kontot

Om du äntligen har bestämt dig för att ta bort ditt Facebook-konto en gång för alltid är detta vad du ska göra. Facebook erbjuder en nedladdningsfunktion som gör att du kan ladda ner all din Facebook-data sedan dagen du började använda den. Nedladdningen inkluderar alla dina bilder och annan data som kan vara användbar i funktionen. Som sagt, se till att du använder en snabb WiFi-anslutning eftersom nedladdningen lätt kan köras på flera GB.

Kolla in stegen nedan för att ladda ner hela din Facebook-data.

Klicka på kontomenyn på valfri Facebook-sida

Klicka påLadda ner en kopia av dina Facebook-data” Det här alternativet finns under dina allmänna kontoinställningar.

Välj “Starta mitt arkiv”.

Se till att du lagrar uppgifterna på en säker plats eftersom den kommer att innehålla alla dina personuppgifter.

Relaterade Artiklar

Back to top button