Hur du ställer in och använder Apple Game Center

Apple Game Center först kom till scenen 2010, men den moderna versionen av plattformen liknar inte på något sätt sin tidigare form. I iOS 10 Spelcenter flyttats från en separat plattform till en plattform som är mer fokuserad på social interaktion och integration med tredjepartsapplikationer.

Som ett resultat av förändringarna har den fått en hel del kritik från användarna, men det finns fortfarande många sätt att använda plattformen. Så här ställer du in och använder Apple Game Center .

Hur man ställer in Apple Game Center(Hur man ställer in Apple Game Center)

Kanske du en gång ställt upp Spelcenter , speciellt om du ofta spelar mobilspel på din iPhone eller iPad. Men om du inte har konfigurerat det ännu, öppna ” inställningar(Inställningar)” och scrolla ner tills du hittar ikonen Apple Game Center. Det finns i samma underavsnitt som ” musik(Musik)”, “TV”, ” Ett foto(Foton)”, “Kamera(Kamera)” och ” Böcker”(Böcker).

Spelcenter i inställningar

Tryck på ikonen Spelcenter. Ett skjutreglage visas på nästa skärm. Tryck på reglaget. På nästa skärm, logga in med Apple ID som du vill använda till Spelcenter . Detta kommer att tillåta din profil Spelcenter följer dig på alla enheter Äpple .

Game Center-omkopplare

Efter att ha loggat in kommer du att se en tom profilsida. Här kan du ändra din profilbild Apple Game Center och ditt smeknamn, samt lägg till vänner som du enkelt kan bjuda in. Du kan också aktivera alternativet för spelare i samma spel som du, förutsatt att de är på samma Wi-Fi-nätverk eller tillräckligt nära för att Bluetooth ska kunna skicka spelinbjudningar.

Hur man lägger till vänner till Game Center(Hur man lägger till vänner på Game Center)

Vänner fönster

Fält ” Vänner(Vänner) » kommer att förbli tomt om du inte har lagt till några vänner. Bara(Bara) klicka “Lägga till vänner”(Lägga till vänner) . Detta kommer att visa Meddelanden. Du kan skicka en inbjudan till en eller flera vänner samtidigt.

När de har accepterat din begäran kommer deras profilnamn att visas på din vänlista.

Vad gör Apple Game Center?(Vad gör Apple Game Center?)

Spelcenter är inte längre lika mångsidig som den brukade vara. Det ingår inte i alla spel och det är upp till apputvecklare att bestämma om det ska inkluderas i spel eller inte.

Om spelet stöder Apple Game Center , den laddas automatiskt när du startar spelet. Du kan se topplistor, se hur din poäng är jämfört med dina vänner och mer. Om du är så inställd kan du till och med försöka toppa världsrekordet, men det är ofta bättre att bara tävla mot några vänner.

Hur man hittar spel som är kompatibla med Game Center(Hur man hittar Game Center-kompatibla spel)

Att hitta ett spel som fungerar med Spelcenter kräver försök och fel, men det finns en uppsättning spel som används Spelcenter : Apple Arcade. Apples utbud av mobilspel på $5/månad är ett av de bästa alternativen för dem som vill fylla sin lediga tid med sin telefon.

Ta en titt på den här skärmdumpen från ” flippermästare(flipperspelsguiden) » , ett(” en) från spel Apple Arcade . Om du klickar på ” Glasögon(Poäng)” på huvudskärmen öppnas ett annat fönster som visar topplistor, prestationer och utmaningar.

Skärmdump från Pinball Master

Alla spel Apple Arcade använd Apple Spelcenter . Du vet vad spelet gör när du vid inloggningen hälsas med ett meddelande som visas högst upp på skärmen.

Game Center välkomstmeddelande

Om du letar efter andra spel som fungerar med Spelcenter du kan söka i App Store med nyckelordet “game center” för att hitta andra spel. Det finns ganska många av dem. Nästan allt som fungerar med Spelcenter har topplistor, men bara ett fåtal har prestationer.

Det är verkligen allt som krävs för att använda Apple Game Center . Det är enkelt att ställa in och använda, och om du spelar många flerspelarspel eller gillar att tävla mot dina vänner är det ett bra sätt att hålla jämna steg med vem som är den bästa spelaren.

Apple Game Center kom först in på scenen 2010, men den moderna versionen av plattformen liknar inte på något sätt dess tidigare form. Med iOS 10 bytte Game Center från en fristående plattform till en som fokuserade mer på social interaktion och tredjepartsintegration.

Den har fått en hel del kritik från användare till följd av förändringen, men det finns fortfarande gott om sätt att använda plattformen. Så här ställer du in och använder Apple Game Center.

Apple Game Center-ikon

Hur man ställer in Apple Game Center

Du kanske har ställt in Game Center någon gång tidigare, speciellt om du brukar spela många mobilspel på din iPhone eller iPad. Men om du inte har konfigurerat det, öppna inställningar och scrolla ner tills du hittar Apple Game Center-ikonen. Det finns i samma underavsnitt som Musik, TV, Foton, Kamera och Böcker.

Game Center i Inställningar

Tryck på Spelcenter ikon. Nästa skärm kommer att visa ett skjutreglage. Tryck på reglaget. På nästa skärm loggar du in med det Apple-ID du vill använda för Game Center. Genom att göra detta kan din Game Center-profil följa dig på alla Apple-enheter.

Växla Game Center

När du har loggat in ser du en tom profilsida. Här kan du ändra ditt Apple Game Center-profilfoto och ditt smeknamn och lägga till vänner som du enkelt kan bjuda in. Du kan också aktivera alternativet för spelare i samma spel som du, förutsatt att de är på samma Wi-Fi-nätverk eller tillräckligt nära för Bluetooth, för att skicka spelinbjudningar.

Hur man lägger till vänner på Game Center

vänner fönster

De vänner fältet förblir tomt om du inte har lagt till vänner. bara tryck Lägga till vänner. Om du gör det visas meddelanden. Du kan skicka en inbjudan till en eller flera vänner åt gången.

När de har accepterat din begäran kommer deras profilnamn att dyka upp i din vänlista.

Vad gör Apple Game Center?

Game Center är inte så mångsidigt som det en gång var. Det ingår inte i alla spel, och apputvecklare väljer om de vill infoga det i spelen eller inte.

Om ett spel stöder Apple Game Center, laddas det automatiskt när spelet startas. Du kan se topplistor, se hur dina poäng är jämfört med dina vänner och mycket mer. Om du är så benägen kan du till och med försöka toppa världens högsta poäng – men det är ofta bättre att bara tävla mot några vänner.

Hur man hittar Game Center-kompatibla spel

Att hitta ett spel som fungerar med Game Center kräver lite försök och misstag, men det finns en uppsättning spel som använder Game Center: Apple Arcade. Apples kurerade urval av mobilspel för 5 USD per månad är ett av de bästa alternativen för någon som vill fylla driftstopp med sin telefon.

Ta en titt på det här skärmklippet från “The Pinball Wizard”, en av Apple Arcade-titlarna. om du klickar Poäng på startskärmen öppnas ett annat fönster som visar topplistor, prestationer och utmaningar.

Skärmgrepp från The Pinball Wizard

Alla Apple Arcade-titlar använder Apple Game Center. Du vet att ett spel gör det när du hälsas när du loggar in med ett meddelande som dyker upp från toppen av skärmen.

Game Center välkomstmeddelande

Om du letar efter andra spel som fungerar med Game Center kan du söka i App Store med “game center” som nyckelord för att hitta andra titlar. Det finns ganska många där ute. De flesta som arbetar med Game Center har topplistor, men bara några har prestationer.

Det är egentligen allt som finns för att använda Apple Game Center. Det är enkelt att ställa in och använda, och om du spelar många flerspelarspel eller gillar att tävla med vänner är det ett bra sätt att hålla jämna steg med vem som är den bästa spelaren.