Hur du ställer in ett tidsschema på din TP-Link Wi-Fi-router

vill anpassa WiFi schemalagd så att den bara är tillgänglig när du är hemma? Till exempel vill du WiFi Var det bara tillgängligt på kvällen, på helgerna eller bara på vardagar? Om du har en TP-Link-router WiFi 6, är det lätt att ställa in ett schema för trådlös anslutning. Så här ställer du in den precis som du vill ha den och stänger av den när du inte behöver den längre:

NOTERA.(OBS:) Den här guiden skapades för TP-Link Archer AX10 och bör fungera likadant på alla routrar TP-Link Wi-Fi 6 .

Så här schemalägger du Wi-Fi av på en TP-Link Wi-Fi 6-router

Sätt upp ett avstängningsschema WiFi endast möjligt i routerns firmware TP länk inte i appen Tjudra . För att ställa in det, öppna först din favoritwebbläsare och navigera till tplinkwifi.net eller 192.168.0.1 . Ange administratörslösenordet för din router TP länk och tryck INMATNING(LOGGA IN) .

Logga in(Logga) till din router TP-Link Wi-Fi 6 .

RÅD:(TIPS:) Om ingen av ovanstående två adresser fungerar, kolla in alla sätt att hitta din routers IP-adress (hitta IP-adressen för din router) . Även om firmware TP länk inte på det språk du vill ha, så här ändrar du språket på din TP-Link Wi-Fi 6-router (hur du ändrar språket på din TP-Link Wi-Fi 6-router) .

I firmware TP länk klicka eller tryck på ” Dessutom(Avancerat) ” för att visa en lista över alla tillgängliga inställningar.

Gå till avancerad

Gå till avancerad

I den vänstra kolumnen, gå till ” Trådlöst nätverk(trådlöst)” och sedan till ” Trådlöst schema(Trådlöst schema) » . Det är här du ställer in när WiFi avaktiveras på din TP-Link-router WiFi 6.(wi-fi)

Gå till

Gå till ” Trådlöst nätverk(trådlöst)” och sedan till ” Schema för trådlöst nätverk”.(Trådlöst schema)

Markera rutan ” Sätta på(Aktivera) schema trådlöst nätverk(trådlöst schema)” och tryck på ” Lägg till(Lägg till) ” .

Aktivera och lägg till ett trådlöst nätverksschema

Aktivera och lägg till ett trådlöst nätverksschema

Du ser ett popup-fönster där du kan välja dagar (och timmar) när WiFi Inaktiverad. Till exempel, nedan har vi beslutat att inaktivera WiFi på helgen: lördag(lördag) och söndag(söndag). Installera(Ställ in) önskade parametrar och klicka Spara(Spara) .

Konfigurera ett Wi-Fi-schema

Konfigurera ett Wi-Fi-schema

Du kommer då att kunna se de nya inställningarna i schema för trådlös anslutning(Trådlöst schema) . Upprepa processen om du vill lägga till fler dagar till Wi-Fi-schemat.

till din router TP Link WiFi 6 använde de begränsningar du behöver, klicka på ” Spara(Spara)” igen.

Klicka på Spara för att tillämpa schemat.

Klicka på Spara för att tillämpa schemat.

Wi-Fi-schemaläggning är nu aktiverad och används av din router.

Så här ändrar eller inaktiverar du Wi-Fi-schema på TP-Link Wi-Fi 6-router

Om du behöver ändra Wi-Fi-schemat, gå tillbaka till ” Avancerat -> Trådlöst -> Trådlöst schema och använd knappen Förändra(Redigera)” bredvid schemat du vill konfigurera om.

Ändra eller ta bort ett trådlöst nätverksschema

Förändra(Ändra) eller ta bort det trådlösa nätverksschemat

För att stänga av schemat, klicka på ” Radera(Radera)” bredvid. När du är klar, glöm inte att klicka “Spara(Spara) » för att tillämpa ändringarna.

Är du nöjd(Har du) du enligt ditt Wi-Fi-schema?

Som du kan se i den här guiden är det mycket enkelt att ställa in ett Wi-Fi-schema på en TP-Link-router. Innan du går, berätta för oss om allt fungerar bra för dig och om du har några frågor om funktionen Trådlöst schema på routrar TP-Link Wi-Fi 6 . Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss diskutera.

Vill du sätta ditt Wi-Fi enligt ett schema så att det bara blir tillgängligt när du är hemma? Vill du till exempel att Wi-Fi bara ska vara tillgängligt under kvällen, under helgerna eller bara på arbetsdagar? Om du har en TP-Link Wi-Fi 6-router är det enkelt att ställa in en trådlös schemaläggare. Så här ställer du in den precis som du vill och stänger av den när du inte längre behöver den:

NOTERA: Den här guiden gjordes på en TP-Link Archer AX10, och den borde fungera likadant på alla TP-Link Wi-Fi 6-routrar.

Så här schemalägger du att ditt Wi-Fi ska stängas av på din TP-Link Wi-Fi 6-router

Att ställa in ett schema för när ditt Wi-Fi stängs av kan endast göras från den fasta programvaran på din TP-Link-router och inte från appen. För att ställa in det, öppna först din favoritwebbläsare och navigera till eller . Ange administratörslösenordet för din TP-Link-router och tryck på .

Logga in på din TP-Link Wi-Fi 6-router

Logga in på din TP-Link Wi-Fi 6-router

DRICKS: Om ingen av de två adresserna som nämns ovan fungerar, se alla sätt att hitta IP-adressen till din router. Om den fasta programvaran för TP-Link inte är på det språk du vill ha, så här ändrar du språket på din TP-Link Wi-Fi 6-router.

I TP-Link-firmware, klicka eller tryck för att se en lista över alla tillgängliga inställningar.

Gå till avancerad

Gå till avancerad

I den vänstra kolumnen, gå till och sedan till . Det här är platsen där du konfigurerar när Wi-Fi är avstängt på din TP-Link Wi-Fi 6-router.

Gå till Trådlöst, följt av Trådlöst schema

Gå till Trådlöst, följt av Trådlöst schema

Markera rutan till och tryck sedan på .

Aktivera och lägg till ett trådlöst schema

Aktivera och lägg till ett trådlöst schema

Du ser en popup där du kan välja dagar (och timmar) då Wi-Fi är avstängt. Till exempel, nedan, beslutade vi att inaktivera Wi-Fi under helgen: lördag och söndag. Ställ in saker som du föredrar och tryck på .

Ställ in Wi-Fi-schemat

Ställ in Wi-Fi-schemat

Du kan sedan se dina nya inställningar i . Upprepa processen om du vill lägga till fler dagar till ditt Wi-Fi-schema.

För att få din TP-Link Wi-Fi 6-router att använda de begränsningar du vill, tryck en gång till.

Tryck på Spara för att tillämpa ditt schema

Tryck på Spara för att tillämpa ditt schema

Wi-Fi-schemat är nu aktiverat och används av din router.

Så här ändrar eller stänger du av Wi-Fi-schemat på din TP-Link Wi-Fi 6-router

Om du behöver ändra Wi-Fi-schemat, gå tillbaka till och använd knappen bredvid det schema du vill konfigurera om.

Ändra eller ta bort det trådlösa schemat

Ändra eller ta bort det trådlösa schemat

För att inaktivera ett schema, tryck på ikonen bredvid det. När du är klar, glöm inte att trycka för att tillämpa dina ändringar.

Är du nöjd med ditt WiFi-schema?

Som du kan se i den här handledningen är det enkelt att ställa in ett Wi-Fi-schema på en TP-Link-router. Innan du går, berätta för oss om allt fungerade bra för dig och om du har några frågor om funktionen på TP-Link Wi-Fi 6-routrar. Kommentera nedan och låt oss diskutera.

Relaterade Artiklar

Back to top button