Hur du speglar din Mac-dator till en PC-bildskärm

Din bärbara Mac(Mac) kan göra mycket för dig, och speglar din bärbara dator Mac till en PC-skärm är en av de mer unika funktionerna du kan dra nytta av.

Skärmspegling är ett sätt att dela innehåll från en enhet till en annan. Detta gör att du kan njuta av detta innehåll på en stor skärm som en TV eller bildskärm. De flesta smarta underhållningsenheter tillåter detta, men inte alla innehållskällor stöder inbyggd streaming.

Oavsett om du vill titta på Netflix, Hulu eller Prime (Netflix, Hulu eller Prime), se ditt arbete på en stor skärm eller ge presentationer för andra i rummet, skärmspegling från din Mac förenklar denna uppgift.

Hur du speglar din Mac-dator till en PC-skärm med en kabel (direktanslutning)(Hur du speglar din Mac-dator till en PC-bildskärm med en kabel (direktanslutning))

Att ansluta din bärbara dator till en PC-skärm direkt är det gammaldags sättet att spegla din Mac på en PC-skärm. Om du har en Lightning till VGA-adapter (Lightning till VGA-adapter) för din Mac anslut den till en bildskärm och följ sedan stegen nedan för att spegla skärmen på din Mac.

 1. Kontrollera portarna på din Mac , eftersom de kommer att avgöra om du behöver en adapter eller inte. Du kommer att behöva använda en adapter i de fall kabeln från din externa enhet inte är kompatibel med USB-C-port(USB-C) eller Thunderbolt 3 på din Mac . Du kan hitta rätt adapter eller kabel för din Mac pekar på kontakten i änden av kabeln från skärmen.
 2. Kontrollera sedan antalet skärmar som din enhet stöder. Mac. För att göra detta, klicka på äppelmeny(Apple-menyn) och välj ” Om denna Mac(Om denna Mac) » .

Om den här Mac-menyn

 1. Klick “Stöd(Support) » > “Specifikationer(Specifikationer) » . Gå till avsnittet på webbsidan som visas Videosupport(Video Support) för att se antalet skärmar som stöds av din Mac.

flik

4. På en Mac klickar du på Apples logotyp,(Apple-logotypen) för att öppna menyn och välj ” Systeminställningar”(Systeminställningar) .

Systeminställningar i Apple-menyn

5. Klicka Displayer(Skärmar) .

Visas i systeminställningar

6. Tryck sedan på “Arrangemang(Arrangemang) ” .

Layoutflik på skärmar

7. Markera rutan bredvid Spegeldisplayer(Mirror Displays) för att välja den.

Kryssrutan Mirror Displays

Notera(Notera) . Du behöver inte din bärbara dators egen skärm Mac öppnades för användning med en extern bildskärm (även känd som stängt skärmläge eller stängt läge med clamshell). Om du har en extern mus eller ett tangentbord kan du använda dem med en extern bildskärm. Men om du behöver ett tangentbord på din bärbara dator måste du hålla den bärbara datorn öppen.

På fliken ” arrangemang(Arrangemang ) » du kan ordna displayerna eller ändra huvuddisplayen och flytta displayerna till önskad position. En röd ram visas runt displayen när du ändrar dess position.

För att ställa in PC-skärmen som primär bildskärm, dra och släpp menyn till den skärmen.

Hur du speglar din Mac-dator till en PC-skärm med AirPlay och programvara(Hur du speglar din Mac-dator till en PC-skärm med AirPlay och programvara)

Airplay-ikonen

Kan spegla din bärbara dator Mac på en PC-skärm med hjälp av Airplay från Apple. Detta kommer dock att kräva minst två Airplay -kompatibla enheter anslutna till samma nätverk Wi(WiFi)-Fi och ytterligare programvara.

Inbyggda displayinställningar

Vissa program du kan använda för att lägga till Airplay på din PC-skärm, inkluderar AirParrot , som inofficiellt tillhandahåller ett alternativt sätt att implementera protokollet Airplay så att du kan spegla det till Chromecast och Äpple TV. Det kan också visa ett annat program på din Äpple TV medan du fortfarande använder din bärbara datorskärm Mac för andra ändamål.

För att använda AirParrot, ladda ner (ladda ner), installera och kör den på din bärbara dator Mac. Klick(Klicka) på ikonen Luftpapegoja och välj ” Utöka skrivbordet(Utöka skrivbordet) » .

Alternativet

Din Macs skärm kommer att visas på din PC-skärm eller din föredragna spegelmottagare, och du kan dra och släppa dina appar till vilken skärm du vill.

Andra liknande verktyg som du kan använda inkluderar X-Mirage, som låter dig spela in allt som visas på din skärm, inklusive ljud. Du kan också visa flera enheter samtidigt på samma bildskärm med hjälp av Reflector, AirMyPC eller gratis fristående program som LonelyScreen. De låter dig ta emot streams AirPlay från andra enheter.(airplay)

Hur du speglar din Mac-dator till en PC-skärm med Chromecast(Hur du speglar din Mac-dator till en PC-skärm med Chromecast)

Google Chromecast är en fristående nyckel som du kan använda med en bärbar dator Mac för trådlös överföring av ljud eller video till en TV (cast ljud eller video till din TV) eller en PC-skärm.

 1. Anslut och konfigurera din Chromecast-enhet (konfigurera Chromecast-enheten) och öppna sedan en webbläsare Krom på din bärbara dator Mac. Krom klick ” Se(Visa )” i menyraden.

Visa i menyraden

 1. Välj Kasta(cast).

Sändningsalternativ i menyn Visa

 1. Du kommer att se en lista över tillgängliga enheter Google . Välj den du vill spela. Om du vill ha helskärmsläge, klicka “Fjärrskärm(Remote Screen ) ”, och ditt innehåll visas på PC-skärmen. Härifrån kan du streama allt från filmer Netflix före presentationer, album från Google Foton(Google Photos) eller visa samtal Google Meet på en PC-skärm.

Notera(Notera) . Om du vill sända fliken i webbläsaren KromChromecast , öppna en webbläsare och gå till fliken du vill casta till din datorskärm. Hitta ikon Chromecast i menyraden och klicka på den. Välj din enhet Chromecast från listan över tillgängliga enheter Google och din flik kommer att visas på PC-skärmen.

Det är enkelt att spegla din Mac(Det är enkelt att spegla din Mac)

Vi hoppas att dessa metoder och steg hjälpte dig att lära dig hur du speglar din bärbara dator. Mac på en PC-skärm. Om du har andra metoder du använder för att göra detta som inte nämns i vår lista, eller har några frågor om stegen som anges ovan, vänligen dela dem i kommentarsfältet nedan.

Det finns mycket som din Mac-dator kan göra för dig, och att spegla din Mac-dator till en PC-bildskärm är en av de mer unika funktionerna du kan dra nytta av.

Skärmspegling är ett sätt att casta innehåll från en enhet till en annan. Detta låter dig njuta av innehållet på en större skärm som en TV eller bildskärm. De flesta smarta underhållningsenheter låter dig göra detta, men inbyggd casting stöds inte av alla innehållskällor.

Någon som speglar en bärbar dator till en PC-skärm

Oavsett om du vill titta på Netflix, Hulu eller Prime, se ditt arbete på en större skärm eller leverera en presentation till andra i rummet, gör skärmspegling från din Mac det enkelt.

Hur du speglar din Mac-dator till en PC-bildskärm med en kabel (direkt anslutning)

Att ansluta din bärbara dator till en PC-skärm direkt är det gammaldags sättet att spegla din Mac till en PC-skärm. Om du har en Lightning till VGA-adapter för din Mac, anslut den till bildskärmen och använd sedan stegen nedan för att spegla din Macs skärm.

 1. Kontrollera portarna på din Mac, eftersom dessa avgör om du behöver en adapter eller inte. Du måste använda en adapter i fall där kabeln från din externa enhet inte är kompatibel med USB-C- eller Thunderbolt 3-porten på din Mac. Du kan hitta rätt adapter eller kabel för din Mac genom att identifiera kontakten i änden av kabeln från skärmen.
 2. Kontrollera sedan antalet skärmar som din Mac stöder. För att göra detta, klicka på äppelmeny och välj Om denna Mac.

Om den här Mac-menyn

 1. Klick Stöd > Specifikationer. På webbsidan som visas, gå till Videostöd avsnittet för att se antalet skärmar som din Mac stöder.

supportfliken

4. På din Mac klickar du på äpple logotyp för att öppna menyn och välja Systeminställningar.

Systeminställningar i Apple-menyn

5.Klicka Displayer.

Visas i Systeminställningar

6. Klicka nästa Arrangemang.

Fliken Arrangemang i displayer

7. Klicka på kryssrutan bredvid Spegeldisplayer för att välja den.

Kryssrutan Mirror Displays

notera: Du behöver inte ha din Mac-dators inbyggda skärm öppen för att använda den externa bildskärmen (även känt som stängt skärmläge eller stängt skärmläge). Om du har en extern mus eller ett tangentbord kan du använda dem med den externa bildskärmen. Men om du behöver tangentbordet på din bärbara dator måste du hålla den bärbara datorn öppen.

I den Arrangemang fliken kan du ordna dina skärmar eller ändra den primära skärmbilden och flytta skärmar till den position du vill ha. En röd ram visas runt displayen när du ändrar dess position.

För att ställa in din PC-skärm som primär bildskärm, dra bara menyn till den skärmen.

Hur du speglar din Mac-dator till en PC-skärm med AirPlay och programvara

airplay ikon

Det är möjligt att spegla din bärbara Mac till en PC-skärm med Apples AirPlay. Det kommer dock att kräva minst två AirPlay-kompatibla enheter anslutna till samma WiFi-nätverk och lite extra programvara.

Inbyggda displayinställningar

En del av programvaran du kan använda för att lägga till AirPlay till din PC-skärm inkluderar AirParrot, som inofficiellt tillhandahåller ett alternativt sätt att implementera AirPlay-protokollet så att du kan spegla till Chromecast och din Apple TV. Det kan också spegla ett annat program till din Apple TV medan du fortfarande använder din Mac-dators skärm för andra saker.

För att använda AirParrot, ladda ner, installera och kör det på din Mac-dator. Klicka på AirParrot-ikonen och välj Utöka skrivbordet.

Utöka skrivbordsalternativet i AirParrot

Din Macs skärm kommer då att dyka upp på PC-skärmen eller önskad spegelmottagare, och du kan dra dina appar till endera skärmen som du vill.

Andra liknande verktyg du kan använda inkluderar X-Mirage, som låter dig spela in allt som visas på din skärm, inklusive ljud. Du kan också spegla flera enheter samtidigt på samma bildskärm med hjälp av Reflector, AirMyPC eller gratis fristående program som LonelyScreen. Dessa låter dig ta emot AirPlay-strömmar från andra enheter.

Hur du speglar din Mac-dator till en PC-skärm med Chromecast

Google Chromecast är en fristående dongel som du kan använda med din bärbara Mac för att trådlöst casta ljud eller video till din TV eller PC-skärm.

 1. Anslut och konfigurera Chromecast-enheten och öppna sedan webbläsaren Chrome på din bärbara Mac. Klicka på i Chrome se från menyraden.

Visa i menyraden

 1. Välj Kasta.

Cast-alternativet i Visa-menyn

 1. Du kommer att se en lista över tillgängliga Google-enheter. Välj den du vill casta. Om du vill ha helskärm, klicka Fjärrskärm och ditt innehåll visas på PC-skärmen. Härifrån kan du casta allt från Netflix-filmer till presentationer, album från Google Photos eller visa ett Google Meet-samtal på PC-skärmen.

notera: Om du vill casta en flik i din Chrome-webbläsare till Chromecast, öppna webbläsaren och gå till den flik som du vill casta till PC-skärmen. Leta efter Chromecast-ikonen i menyraden och klicka på den. Välj din Chromecast-enhet från listan över tillgängliga Google-enheter, så visas din flik på PC-skärmen.

Det är enkelt att spegla din Mac

Vi hoppas att dessa metoder och steg har hjälpt dig att lära dig hur du speglar din Mac-dator till en PC-bildskärm. Om du har andra metoder som du använder för att göra detta som inte nämns i vår lista, eller om du har några frågor om stegen som anges ovan, dela dem i kommentarsfältet nedan.