Hur du skyddar dig mot hot i e-postmeddelanden “Vi har ditt lösenord”.

Fick du ett hotfullt mejl med ditt lösenord i ämnesraden? Ditt lösenord har läckt ut, men det är vanligtvis en automatisk bluff utan något omedelbart hot. Så här håller du dig säker.

Vanligtvis kräver denna automatiserade e-postbedrägeri en stor lösensumma i dollar eller bitcoins. Han kan kräva att, om du inte svarar, dina explicita bilder och videor läggs ut på Internet.

Innan(För det första) om du får det här e-postmeddelandet, oroa dig inte. Ingen har någon explicit media om dig. Dessutom behöver du inte känna dig pressad att skicka pengar. Låt oss istället först titta på hur e-postmeddelandet skickades och hur ditt lösenord är listat i e-posthuvudet. Efter det kommer jag att förklara hur du skyddar dig online.

Vad är en “Jag vet ditt lösenord” e-posthotbedrägeri?

Du använde en onlinetjänst som hade ett säkerhetsintrång tidigare. Som ett resultat har din e-postadress och ditt lösenord sålts online till kriminella som försöker pressa dig pengar. Ibland kan denna information vara inaktuell.

Till exempel kan ämnesraden visa ett av dina gamla lösenord, men det är faktiskt inte alls kopplat till din e-postadress. Om det matchar lösenordet för e-postkontot du använder, bör du ändra ditt e-postlösenord omedelbart.(omedelbart.)

Gör det nu. Lägg till(Bokmärk) den här sidan och kom sedan tillbaka till den så fort den ändras, så kommer jag att berätta för dig vilka steg du behöver ta för att avgöra om något av dina andra konton har hackats.

Nu när jag har förklarat bluffen, här är vad vi ska göra för att skydda dina onlinekonton.

  • Vidta åtgärder för att avgöra vilka konton som har utsatts för intrång.
  • Ändra lösenord för hackade konton.
  • Överväg att använda en lösenordshanterare för att säkerställa att dina konton inte äventyras i framtiden.

Jag har skapat separata avsnitt för varje steg nedan. Försiktigt(Vänligen) följ varje steg för att skydda dina onlinekonton.

Hur man avgör vilka konton var(Bli) hackad av hackare

Vi kan använda ett kraftfullt gratis onlineverktyg som heter haveibeenpwned för att avgöra vilka av våra onlinekonton som har blivit hackade.

Denna tjänst håller reda på vilka onlinetjänster och webbplatser som har hackats tidigare. Allt du behöver göra är att ange alla e-postadresser du använder online.

Haveibeenpwned kommer då att returnera resultat baserat på om några tjänster kopplade till dessa e-postadresser har hackats. Du måste komma ihåg alla e-postmeddelanden du har använt online för att säkerställa att dina lösenord inte har äventyrats.

För att använda tjänsten anger du bara din e-postadress i inmatningsfältet på webbplatsen och klickar pwned?

Om du får ett resultat Åh nej – Pwned!, betyder det att din e-post hittades prenumererad på en webbplats eller tjänst som läckt. Du kan scrolla ner för att se var du blev hackad.

Gör en lista över komprometterade tjänster. Upprepa denna process med alla e-postmeddelanden du använder online. Det kan vara en lång process, men det är värt att ta dig tid att skydda dig online.

Hur man ändrar lösenord(Lösenord) till hackad på nätet(Breached Online) konton

När du har en lista över tjänster måste du navigera till var och en av dessa tjänster och ändra ditt lösenord där. Om du någonsin har använt det här lösenordet någon annanstans, bör du ändra det där också.

Till exempel om du hade ett konto på last.fm och du använde lösenordet – hemligt lösenord123 , alla konton som använder detta lösenord kan också vara i riskzonen. Du måste ändra detta lösenord var du än använder det på Internet.

Om något av dina e-postkonton använder knäckta lösenord, bör du också ändra dina e-postlösenord och se till att du har inställda lämpliga säkerhetsfunktioner, såsom tvåfaktorsautentisering. De flesta posttjänster som t.ex gmail och Syn till exempel låter dig också se senaste inloggningar och utloggningar från alla enheter.

Hur man använder lösenordshanteraren(Password Manager) för att hålla dig säker på Internet

Ett av de största problemen med onlinekonton är att de flesta använder samma lösenord på flera tjänster. Detta kan innebära att en motiverad brottsling kan hitta alla dina onlinekonton och få tillgång till dem.

Generellt sett skulle det vara lättare för brottslingar att massköpa hackad data och skräppost som den som tog dig till den här artikeln. Men ingenting hindrar kriminella från att gräva i stulen data och försöka använda den för att logga in på dina sociala nätverk, dina bankkonton eller andra plattformar som kan ha känslig data.

Det bästa du kan göra är att se till att alla dina lösenord på internet är olika. Det finns två säkra sätt att göra detta. Det första är att skriva ner alla dina lösenord på papper på ett säkert ställe. Alternativt kan du använda en lösenordshanterare (använd en lösenordshanterare) .

Lösenordshanterare kan generera otroligt komplexa lösenord för ditt konto och kryptera dessa data. Du har vanligtvis ett huvudlösenord som går in i din lösenordshanterare och sedan kan alla dina nätverkslösenord kopieras därifrån.

Du kan lära dig mer om hur lösenordshanterare fungerar och vilka som är de bästa valen här.

Sammanfattning

Jag hoppas att den här artikeln har hjälpt till att lindra stress. När du får oönskade e-postmeddelanden som ber om pengar är hotet vanligtvis minimalt.

Som den här bluffen jag pratade om här, finns det ofta en mindre oroande förklaring. Men självutbildning och att vidta åtgärder för att skydda dina onlinekonton är fortfarande avgörande.

Har du fått ett hotfullt mejl med ditt lösenord i ämnesraden? Ditt lösenord har läckt men vanligtvis är det en automatisk bluff utan något omedelbart hot. Så här håller du dig säker.

Vanligtvis kräver denna automatiska e-postbedrägeri en stor lösensumma i dollar eller bitcoin. Det kan kräva att om du inte svarar kommer dina explicita bilder och videor att läggas upp online.

Först och främst, om du får det här e-postmeddelandet, oroa dig inte. Ingen har någon explicit media om dig. Utöver detta ska du inte känna dig pressad att skicka några pengar. Låt oss istället titta på hur e-postmeddelandet skickades och hur ditt lösenord finns i e-posttiteln i första hand. Efter det kommer jag att förklara hur du skyddar dig online.

Vad är “Jag vet ditt lösenord” e-posthotbedrägeri?

Du använde en tjänst online som hade ett säkerhetsintrång tidigare. Som ett resultat har din e-postadress och ditt lösenord sålts online till brottslingar i ett försök att pressa pengar från dig. Ibland kan denna information publiceras.

Det kan till exempel visa ett av dina gamla lösenord i ämnesraden, men det är faktiskt inte alls relaterat till din e-postadress. Om det stämmer överens med lösenordet för e-postkontot du använder, bör du ändra ditt e-postlösenord omedelbart.

Gör det nu. Bokmärk den här sidan och kom sedan tillbaka till den när den har ändrats så berättar jag vilka steg du ska vidta för att avgöra om något av dina andra konton har brutits.

Nu när jag har förklarat bluffen, här är vad vi ska göra för att skydda dina onlinekonton.

  • Vidta åtgärder för att identifiera vilka konton som har brutits.
  • Ändra lösenord till konton som har brutits.
  • Överväg att använda en lösenordshanterare för att säkerställa att dina konton inte äventyras i framtiden.

Jag har skapat separata avsnitt för varje steg nedan. Följ varje steg noggrant för att skydda dina konton online.

Hur man identifierar vilka konton som har brutits av hacks

Vi kan använda ett kraftfullt gratis onlineverktyg som heter haveibeenpwned för att avgöra vilka av våra onlinekonton som har blivit hackade.

Denna tjänst håller reda på vilka onlinetjänster och webbplatser som har haft sina dataintrång tidigare. Allt du behöver göra är att ange alla e-postadresser du använder online.

Haveibeenpwned kommer då att returnera resultat baserat på om några tjänster kopplade till dessa e-postadresser har hackats. Du måste komma ihåg alla e-postmeddelanden du har använt online för att säkerställa att dina lösenord inte har äventyrats.

För att använda tjänsten anger du bara din e-postadress i inmatningsfältet på webbplatsen och klickar pwned?

Om du får resultatet Åh nej – Pwned!, betyder det att din e-post hittades prenumererad på en dataintrång webbplats eller tjänst. Du kan scrolla nedåt för att se var du blev bruten.

Gör en lista över brutna tjänster. Upprepa denna process med alla e-postmeddelanden du använder online. Det kan vara en lång process, men det är väl värt att ta sig tid att skydda dig online.

Hur man ändrar lösenord till intrångade onlinekonton

När du har din lista över tjänster bör du gå till var och en av dessa tjänster och ändra ditt lösenord där. Om du någonsin har använt det lösenordet någon annanstans bör du ändra det där också.

Till exempel om du hade ett konto på last.fm och använde lösenordet hemligt lösenord123, alla konton som delar det lösenordet kan också vara i riskzonen. Du bör ändra det lösenordet var du än använder det online.

Om något av dina e-postkonton delar lösenord som har brutits, bör du också ändra dina e-postlösenord och se till att du har inställda lämpliga säkerhetsfunktioner, såsom tvåfaktorsautentisering. De flesta e-posttjänster, som Gmail och Outlook till exempel, låter dig också se senaste inloggningar och logga ut från alla enheter.

Hur man använder en lösenordshanterare för att hålla dig säker online

Ett av de största problemen med onlinekonton är att de flesta använder samma lösenord på flera tjänster. Detta kan innebära att en motiverad brottsling kan hitta alla dina onlinekonton och få tillgång till dem.

Vanligtvis skulle det vara enklare för brottslingar att massköpa intrång i information och massmeddelanden om skräppost som den som tog dig till den här artikeln. Men det finns inget som hindrar brottslingar från att gräva igenom den stulna informationen de har och försöka använda den för att logga in på dina sociala medier, dina bankkonton eller andra plattformar som kan ha känslig information.

Det bästa du kan göra är att se till att alla dina lösenord online är olika. Det finns två säkra sätt att göra detta. Det första är att skriva ner alla dina lösenord på papper, någonstans säkert. alternativt kan du använda en lösenordshanterare.

Lösenordshanterare kan generera omöjligt svåra lösenord för ditt konto och kryptera dessa data. Vanligtvis har du ett huvudlösenord som loggar in dig på din lösenordshanterare, och sedan kan alla dina onlinelösenord kopieras över därifrån.

Du kan lära dig mer om hur lösenordshanterare fungerar och vilka som är de bästa valen här.

Sammanfattning

Jag hoppas att den här artikeln har hjälpt till att lindra lite stress. När du får oönskade e-postmeddelanden som ber om pengar är hotet vanligtvis ganska minimalt.

Som den här bluffen jag pratade om här, finns det ofta en mindre oroande förklaring. Men att utbilda dig själv och vidta åtgärder för att skydda dina onlinekonton är fortfarande avgörande.

Relaterade Artiklar

Back to top button