Hur du skapar din egen startskärm med Windows Photo Gallery

Jag sökte nyligen efter bra och gratis skärmsläckare. Det jag hittade var ganska deprimerande. Gratis skärmsläckare verkar vara favoriten leveranssystem(leveranssystem) skadlig programvara mer än något annat. Men allt är inte förlorat. Om du vill ha en riktigt bra gratis skärmsläckare behöver du inte se bortom innehållet på din hårddisk. De flesta av oss har fantastiska foton och grafik som kommer att fungera perfekt, och Windows Fotogalleri gör det enkelt att förvandla dem till den bästa skärmsläckaren. Låt oss se hur det går till.

Hur man öppnar skärmsläckarinställningar(Inställningar för skärmsläckare)

Innan(Först och främst måste du öppna inställningsskärmen skärmsläckare (skärmsläckare)Windows . Högerklicka eller tryck och håll kvar skrivbordet(Skrivbord) och välj ” Personalisering(Anpassa) » . Här använder jag skärmdumpar Windows 7; Windows 8 ser ungefär likadant ut.

I fönstret ” Personalisering(Personlig) » klicka eller tryck på ikonen « Skärmsläckare” i det nedre högra hörnet.(Skärmsläckare)

Windows skärmsläckare inställningar

Som förväntat öppnas ett fönster skärmsläckarinställningar. (Inställningar för skärmsläckare) Ett annat sätt att öppna det är att följa denna väg: “Kontrollpanelen -> Utseende och anpassning -> Ändra skärmsläckare” .

Det kommer att visa om du redan har valt en skärmsläckare, eller så kommer det att visa ” Inte(Ingen)” om du inte gjorde det.

Windows skärmsläckare inställningar

Klick(Klicka) eller tryck på nedåtpilen bredvid skärmsläckarens namn(skärmsläckarens namn) och du kommer att se en lista med alternativ.

Hur du skapar din egen startskärm

I fönstret skärmsläckarinställningar(Inställningar för skärmsläckare) välj fotogalleri(Fotogalleri).

Windows Photo Gallery startskärm

Efter en eller två sekunder accepterar Windows detta val. Klick(Klicka) eller tryck på ” inställningar(Inställningar) ” .

Windows Photo Gallery startskärm

Nästa fönster låter dig välja vilka bilder du vill använda från fotogallerier(Fotogalleri). Du kan visa alla dina foton eller välja ett album att visa. Eftersom de flesta av oss har enorma samlingar av bilder, som inte alla är bra skärmsläckare, är det en bra idé att använda en liten delmängd av det du har. Du kan filtrera dina bilder efter deras taggar eller efter deras betyg (om du väljer att betygsätta dina bilder) och du kan specificera fotogalleri(Fotogalleri) visar inte bilder med en viss uppsättning taggar. Jag kommer till det om ett ögonblick. Under tiden, ta ett enkelt tillvägagångssätt och välj ett av albumen fotogallerier. (Fotogalleri)Här har jag valt ut ett album fullt med bilder från vår resa till Grand Canyon(Grand Canyon).

Windows Photo Gallery startskärm

Klicka eller tryck nu på ” Använd detta tema(Använd detta tema). Detta låter dig bestämma hur bilderna ska visas på din skärm när de fungerar som skärmsläckare(skärmsläckare) . Detta är standarduppsättningen av skärmsläckarkontroller. fönster.(Windows-skärm)

Windows Photo Gallery startskärm

Det bästa du kan göra med detta är att klicka eller trycka på var och en i tur och ordning så att du kan se hur de ser ut i aktion. Efter dig spara(Spara) inställningarna du gjort, du kan antingen se förhandsgranskningen skärmsläckare(skärmsläckare) på en liten skärm i ett fönster, eller tryck eller tryck på ” (klicka eller tryck) Förhandsvisning(Förhandsgranska) » om du vill se den i helskärmsläge.

Windows Photo Gallery startskärm

Förhandsvisning(Förhandsgranskning) kan ta en fast hand, för om du flyttar musen till och med något efter klicket avbryts förhandsvisningen.

Hur man använder taggar(Taggar) för anpassning skärmsläckare(Skärmsläckare)

Om du lagt till taggar till Windows fotogalleri(Windows Photo Gallery) , kan du anpassa skärmsläckare(skärmsläckare) för att endast använda foton som innehåller de taggar du anger. Här är vår senaste handledning som förklarar hur man taggar in personer fotogalleri(Fotogalleri) : Hur man firar Av människor(Tagga personer) på fotografier(Foton) med hjälp av fotogalleri Windows(Windows Fotogalleri). Tillägg geotaggning(Geotaggar) eller beskrivande taggar(Beskrivande taggar) fungerar exakt likadant.

Jag hittade det när skärmsläckare(Skärmsläckare) säger ” Använd beskrivande taggar(Använd beskrivande taggar) ”, vilket är precis vad som menas. Du måste använda funktionen beskrivande taggar i (Beskrivande taggar)fotogalleri(Fotogalleri) för att sätta en beskrivande tagg på dina foton, annars skärmsläckare(Skärmsläckare) kommer inte att kunna hitta dem.

Windows Photo Gallery startskärm

Lyckligtvis är det väldigt enkelt att välja alla foton i ett album: klicka eller tryck på en bild och klicka sedan Ctrl+A för att välja alla bilder. Sedan klicka eller tryck på ” (klicka eller tryck) Lägg till beskrivande taggar(Lägg till beskrivande taggar)” och ange vad du vill. Jag har taggat alla dessa bilder som Grand Canyon(Grand Canyon).

Windows Photo Gallery startskärm

Och nu kan jag säga till skärmsläckaren att använda Grand Canyon-bilderna från min fotogallerier.(Fotogalleri)

Windows Photo Gallery startskärm

NOTERA.(OBS:) Om du har en mycket gammal och/eller mycket svag grafikkort(videokort), kan du få ett meddelande om att din grafikkort(videokort) kan inte spela teman. Om detta händer kan du hitta en lösning i den här artikeln: “Den här datorns grafikkort kan inte spela teman” Meddelande i dialogrutan WLPG Screensaver Settings) .

Slutsats

Om du gillar skärmsläckare och inte vill spendera pengar på att köpa en kommersiell, och inte heller vill utsätta ditt system för risker på grund av en “skärmsläckare” som inte är något annat än leveranssystem(leveranssystem) skadlig programvara, skapa din egen är vad du behöver. . Vi har många bra programvarurecensioner säkerhetsprogramvara(säkerhetsprogram) , men det är ändå bäst att inte pressa lyckan. 🙂

Windows Fotogalleri ansluter enkelt till din egen applikation Windows Skärmsläckare (med undantag för en liten detalj relaterad till beskrivande taggar) och du kan skapa din egen anpassade skärmsläckare(skärmsläckare) på bara några minuter. Definitivt bättre än någon annans uppfattning om rymd eller tecknade superhjältar,(rymd- eller tecknade superhjältar) eller rörlig grafik som bara väntar på att äta upp din hårddisk till lunch.

Har du skapat din egen skärmsläckare? Som(Vilket) av alternativen gillade du mest? Snälla du(Vänligen) låt oss veta i kommentarerna.

Jag sökte nyligen efter bra och gratis skärmsläckare. Det jag hittade var ganska jobbigt. Gratis skärmsläckare verkar vara ett favorit leveranssystem för skadlig programvara mer än något annat. Allt är dock inte förlorat. Om du vill ha en riktigt bra, gratis skärmsläckare behöver du inte leta längre än till innehållet på din egen hårddisk. De flesta av oss har fantastiska foton och grafik som fungerar perfekt och gör det enkelt att förvandla dem till den bästa skärmsläckaren någonsin. Låt oss se hur det görs.

Hur man öppnar skärmsläckarinställningarna

Först och främst måste du öppna Windows skärmsläckarinställningar. Högerklicka eller tryck länge på och välj . Jag använder Windows 7 skärmdumpar här; Windows 8 ser nästan identiskt ut.

Inställningar för Windows skärmsläckare

I fönstret klickar eller trycker du på ikonen nere till höger.

Inställningar för Windows skärmsläckare

Detta öppnar upp fönstret, som du kan förvänta dig. Ett annat sätt att öppna den är att följa denna väg: .

Det kommer att visa om du redan har valt en skärmsläckare, eller visa om du inte har valt det.

Inställningar för Windows skärmsläckare

Klicka eller tryck på nedåtpilen bredvid skärmsläckarens namn så ser du en lista med alternativ.

Hur du skapar din egen skärmsläckare

Välj i fönstret.

Windows Fotogalleri skärmsläckare

Efter en sekund eller två accepterar Windows det valet. Klicka eller tryck på .

Windows Fotogalleri skärmsläckare

Nästa fönster låter dig välja vilka foton du vill använda från. Du kan välja att visa alla dina foton eller välja ett album att visa. Eftersom de flesta av oss har enorma samlingar av bilder, som inte alla skulle vara bra skärmsläckare, är det en bra idé att använda en liten delmängd av det du har. Du kan filtrera dina bilder efter deras taggar eller efter deras betyg (om du har valt att betygsätta dina bilder) och du kan säga att du inte ska visa bilder med en viss uppsättning taggar. Jag kommer till det om ett ögonblick. För nu, ta det enkla tillvägagångssättet och välj ett av dina album. Här har jag valt ut ett album fullt med bilder från vår resa till Grand Canyon.

Windows Fotogalleri skärmsläckare

Klicka eller tryck nu på . Det låter dig bestämma hur bilderna ska visas på din skärm när de fungerar som skärmsläckare. Detta är standarduppsättningen skärmkontroller för Windows-skärmsläckare.

Windows Fotogalleri skärmsläckare

Det bästa du kan göra med detta är att klicka eller trycka på var och en i tur och ordning så att du kan se hur de ser ut i aktion. När du har gjort inställningarna kan du antingen se en förhandsvisning av skärmsläckaren på den lilla skärmen i fönstret, eller klicka eller trycka på om du vill se den i helskärm.

Windows Fotogalleri skärmsläckare

kan ta en stadig hand, för om du flyttar musen ens något efter att du klickat, kommer den att avbryta förhandsvisningen.

Hur man använder taggar för att anpassa din skärmsläckare

Om du har lagt till taggar i kan du ställa in din skärmsläckare så att den bara använder de foton som bär de taggar du anger. Här är vår senaste handledning som förklarar hur man taggar personer i: Hur man taggar personer i foton med Windows Photo Gallery. Lägger till eller fungerar på exakt samma sätt.

Jag upptäckte att när det står , det är precis vad det betyder. Du måste använda funktionen för att sätta en beskrivande tagg på dina foton, annars kan du inte hitta dem.

Windows Fotogalleri skärmsläckare

Lyckligtvis är det väldigt enkelt att välja alla foton i ett album: klicka eller tryck på en bild och tryck sedan för att välja alla bilder. Klicka eller tryck sedan och lägg i vad du vill. Jag har taggat alla dessa bilder som .

Windows Fotogalleri skärmsläckare

Och nu kan jag säga till skärmsläckaren att använda mina bilder av Grand Canyon.

Windows Fotogalleri skärmsläckare

NOTERA: Om du har ett riktigt gammalt och/eller väldigt marginellt grafikkort kan du få ett meddelande som säger att ditt grafikkort inte kan spela teman. Om detta händer kan du läsa den här artikeln för en lösning: Meddelandet “Den här datorns grafikkort kan inte spela teman” i dialogrutan WLPG Screensaver Settings.

Slutsats

Om du gillar skärmsläckare och inte vill spendera pengar på att köpa en kommersiell, och inte vill utsätta ditt system för risker med en “skärmsläckare” som inte är något annat än ett leveranssystem för skadlig programvara, är att skapa ditt eget vägen att gå . Vi har många bra recensioner av säkerhetsprogram, men det skulle ändå vara bättre att inte pressa lyckan. 🙂

ansluter sömlöst med Windows egen applikation (förutom den ena lilla nyheten om de beskrivande taggarna) och du bör kunna skapa din egen anpassade skärmsläckare på bara några minuter. Definitivt bättre än någon annans föreställning om yttre rymden eller tecknade superhjältar eller animerad grafik som bara väntar på att äta upp din hårddisk till lunch.

Har du skapat din egen skärmsläckare? Vilken av varianterna gillade du bäst? Vänligen meddela oss i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button