Hur du kommer åt Yahoo! Maila med POP3 eller IMAP

Eftersom det gmail har alltid tillåtit sina användare att komma åt sin e-post gratis genom POP och IMAP(POP och IMAP), Yahoo var tvungen att även tillhandahålla denna funktion gratis, även om detta hände mycket senare.

Tack vare POP- och IMAP-åtkomst(POP och IMAP-åtkomst) kan du hantera din e-post från din favorit e-postklient som Syn , Thunderbird , postansökan(mail app) iOS, etc. Den största skillnaden mellan POP och IMAP(POP och IMAP) är att den första tillåter endast envägssynkronisering och den andra tillåter tvåvägssynkronisering.

Tvåvägssynkronisering(Tvåvägssynkronisering) betyder att om du tar bort ett e-postmeddelande i klient(Outlook-klient) Outlook-applikation, den kommer också att tas bort från e-postservrarna. FRÅN POP e-postmeddelandet kommer att finnas kvar på din server och kommer att finnas kvar när du tittar på din e-post på andra enheter. Om du inte har en speciell anledning bör du alltid använda IMAP .

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du ställer in Yahoo Mail Med POP3 eller IMAP(POP3 eller IMAP) med hjälp av Syn som e-postklient(e-postklient). Om du har en annan e-postklient(e-postklient), kommer parametrarna att vara exakt desamma, bara på olika platser.

Konfigurera Yahoo Mail i Outlook

Observera att alla konton yahoo e-post(Yahoo e-post) har rätt till IMAP- eller POP-åtkomst(IMAP- eller POP-åtkomst) utan att göra några ändringar på ditt konto. PÅ gmail du måste specifikt logga in och aktivera POP eller IMAP(POP eller IMAP) innan det fungerar. FRÅN Yahoo den är bara på hela tiden, vilket förmodligen inte är bra ur säkerhetssynpunkt, men det finns inte mycket vi kan göra åt det.

Öppna nu Outlook, klicka på ” Fil”(File) och klicka sedan på ” Lägg till konto”(Lägg till konto) .

På nästa skärm, motstå frestelsen att klicka på ” Email konto”(E-postkonto) eftersom jag redan provat det och det fungerar inte. För Yahoo du måste ange alla inställningar manuellt, vilket är ett problem, så klicka på ” Manuell konfiguration eller ytterligare typer av servrar»(Manuell installation eller ytterligare servertyper) .

manuella utseendeinställningar

Då vill du klicka på alternativet POP eller IMAP(POP eller IMAP) och klicka på ” Ytterligare(Nästa) ” .

pop eller imap Outlook

Nästa skärm är den viktigaste delen av processen. Här måste vi manuellt ange all information om server och inloggning(server och inloggningsinformation) för din Yahoo Mail-konto(Yahoo Mail-konto) .

utseendet på imap-inställningarna

Ange först ditt namn och fullständiga adress yahoo e-post(Yahoo e-post). Välj sedan IMAP i som kontotyp(Kontotyp) . Nu kopiera och klistra(kopiera och klistra in) följande värden i lämpliga fält:

Incoming mail server - imap.mail.yahoo.com
Outgoing mail server - smtp.mail.yahoo.com

I kapitel “Inloggningsinformation(Inloggningsinformation) » se till att du använder din fulla E-postadress(e-postadress) och ange ditt lösenord. Observera att om ditt Yahoo Mail-konto har(Mailkonto) tvåfaktorsautentisering är aktiverad, måste du generera applikationslösenord(applösenord) istället för det vanliga yahoo lösenord(Yahoo-lösenord) .

Markera sedan rutan ” Kräv inloggning med säker lösenordsautentisering (SPA)(Kräv inloggning med säker lösenordsautentisering (SPA))” och klicka på ” Ytterligare inställningar(Fler inställningar) ” .

utgående ssl-server

Här måste vi göra ett par ändringar. Först(Första) klicka på ” utgående server(Utgående server)” och se till att kryssrutan ” Min utgående server (SMTP) kräver autentisering.” (Min utgående server (SMTP) kräver autentisering) Klicka sedan på ” Dessutom(Avancerad).”

Outlook fler inställningar

Här måste vi byta port IMAP till (IMAP)993 och hamn SMTP till (SMTP)465 eller 587 du kan välja. Ytterligare(Nästa) måste väljas SSL som typ av krypterad anslutning som för inkommande såväl som utgående(inkommande och utgående). Klick ” (Klick) OK”(OK), därefter Syn ska automatiskt köra en e-postkontroll.

e-posttestperspektiv

Han kommer att försöka logga in på din e-postserver,(e-postserver) och skicka sedan testa e-post(test e-postmeddelande) . Om allt är korrekt inställt bör du se några gröna bockar. Om inte, gå tillbaka och se till att du skrivit in allt korrekt, inklusive lösenordet.

Om du är säker på att du vill använda POP3 istället för IMAP , du behöver bara ändra några inställningar. På huvudskärmen, använd följande värden för inkommande och utgående server post(Mejl server) :

Incoming mail server - pop.mail.yahoo.com
Outgoing mail server - smtp.mail.yahoo.com

pop3-åtkomst

I kapitlet ” Ytterligare inställningar(Fler inställningar) » måste du använda porten 995 för den inkommande servern post(e-postserver), men du kan använda porten 465 eller 587 för utgående post.

pop3 avancerade inställningar

Du måste också markera rutan ” Den här servern kräver en krypterad anslutning (SSL)(Den här servern kräver en krypterad anslutning (SSL)) ” och välj ” SSL » i rullgardinsmenyn « utgående server(Utgående server)” . Dessutom måste du gå till fliken ” Utgående server” och kryssa i samma ruta (utgående server)“Min utgående server kräver autentisering(Min utgående server kräver autentisering).

När du har kontrollerat din e-post kommer du att se bekräftelsefönster,(bekräftelsefönster) som visar att allt är klart.

allt är redo att gå

Gå nu till fliken ” skicka ta emot ” och tryck på knappen ” Skicka/ta emot alla mappar » . All din e-post bör börja laddas ner Syn .

Outlook ladda ner e-post

Det är allt! Du bör nu kunna komma åt Yahoo Mail i din önskade e-postklient och synkronisera över alla dina enheter om du använder IMAP . Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Eftersom Gmail alltid har tillåtit sina användare att komma åt sin e-post via POP och IMAP gratis, var Yahoo tvungen att även tillhandahålla denna funktion gratis, även om det inte var förrän långt senare.

Med POP- och IMAP-åtkomst kan du hantera din e-post från din favorit-e-postklient som Outlook, Thunderbird, iOS-e-postappen, etc. Den största skillnaden mellan POP och IMAP är att den förra endast tillåter envägssynkronisering och den senare kan göra tvåvägssynkronisering.

Tvåvägssynkronisering innebär att om du tar bort ett e-postmeddelande i Outlook-klientappen så kommer det också att tas bort från e-postservrarna. Med POP skulle e-postmeddelandet finnas kvar på din server och fortfarande finnas kvar när du tittar på din e-post på andra enheter. Om du inte har en specifik anledning bör du alltid använda IMAP.

I den här artikeln går jag igenom stegen för att ställa in Yahoo Mail med POP3 eller IMAP med Outlook som e-postklient. Om du har en annan e-postklient kommer alternativen att vara exakt desamma, bara på olika platser.

Konfigurera Yahoo Mail i Outlook

Observera att alla Yahoo-e-postkonton är kvalificerade för IMAP- eller POP-åtkomst utan att behöva göra några ändringar i ditt konto. I Gmail måste du specifikt gå in och aktivera POP eller IMAP innan det fungerar. Med Yahoo är det bara aktiverat hela tiden, vilket förmodligen inte är bra när det gäller säkerhet, men det finns inte mycket vi kan göra åt det.

Öppna nu Outlook, klicka på fil och klicka sedan på Lägg till konto knapp.

outlook lägg till konto

På nästa skärm, bli inte frestad att klicka på Email konto för jag har redan provat det och det fungerar inte. För Yahoo måste du ange alla inställningar manuellt, vilket är jobbigt, så klicka på Manuell installation eller ytterligare servertyper.

manuell installation outlook

Nästa du vill klicka på POP eller IMAP alternativet och klicka Nästa.

pop eller imap outlook

Nästa skärm är den viktigaste delen av processen. Här måste vi manuellt ange all server- och inloggningsinformation för ditt Yahoo Mail-konto.

imap-inställningar Outlook

Ange först ditt namn och din fullständiga Yahoo-e-postadress. Välj sedan IMAP för Kontotyp. Kopiera och klistra in följande värden för lämpliga fält:

Incoming mail server - imap.mail.yahoo.com
Outgoing mail server - smtp.mail.yahoo.com

Se till att du använder din fullständiga e-postadress och anger ditt lösenord under Inloggningsinformation. Observera att om du har tvåfaktors aktiverat på ditt Yahoo Mail-konto, måste du skapa ett applösenord istället för att använda ditt vanliga Yahoo-lösenord.

Kontrollera sedan Kräv inloggning med säker lösenordsautentisering (SPA) rutan och klicka sedan på Fler inställningar knapp.

utgående server ssl

Här måste vi göra ett par ändringar. Klicka först på utgående server och se till att Min utgående server (SMTP) kräver autentisering rutan är markerad. Klicka sedan på Avancerad flik.

Outlook fler inställningar

Här måste vi ändra IMAP hamna till 993 och den SMTP hamna till 465 eller 587, du kan välja. Därefter måste du välja SSL för typen av krypterad anslutning för både inkommande och utgående. Klick OK och sedan bör Outlook automatiskt starta ett e-posttest.

e-post test outlook

Den kommer att försöka logga in på din e-postserver och sedan skicka ett testmeddelande. Om allt är korrekt konfigurerat bör du se några gröna bockar. Om inte, gå tillbaka och se till att du skrivit in allt korrekt, inklusive ditt lösenord.

Om du är säker på att du vill använda POP3 istället för IMAP måste du helt enkelt ändra några av inställningarna. På huvudskärmen, använd följande värden för inkommande och utgående e-postserver:

Incoming mail server - pop.mail.yahoo.com
Outgoing mail server - smtp.mail.yahoo.com

pop3 access outlook

Under Fler inställningar alternativ måste du använda port 995 för inkommande e-postserver, men kan fortfarande användas 465 eller 587 för utgående.

pop3 fler inställningar

Du måste också kontrollera Den här servern kräver en krypterad anslutning (SSL) box och välj SSL från rullgardinsmenyn under utgående server. Dessutom måste du gå till utgående server fliken och kontrollera detsamma Min utgående server kräver autentisering låda.

Efter e-posttestet kommer du att se ett bekräftelsefönster som visar att du är redo att gå.

allt är klart

Klicka nu på skicka ta emot fliken och klicka på Skicka/ta emot alla mappar knapp. All din e-post ska börja laddas in i Outlook.

Outlook för e-postladdning

Det är ungefär allt som finns! Du bör nu kunna komma åt din Yahoo Mail på din önskade e-postklient och få den synkroniserad med alla dina enheter om du använder IMAP. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button