Hur du hittar och spelar konsolspel från 1980- och 1990-talen på din PC

Det moderna videospelslandskapet är fullt av spännande nya releaser, men ibland tillfredsställer inte det senaste och bästa retrokänslan. Tid(Varje) då och då finns det en önskan att snabbt spela Sonisk de Igelkott eller Mortal Kombat(Hedgehog eller Mortal Kombat), men vi bor inte alla i herrgårdar med retrokonsoler eller relaterade riggar att njuta av.

Men du läser förmodligen den här artikeln just nu om något som kan släcka din törst efter allt retrokonsolspel: din PC. Ja, det är fullt möjligt att spela gamla konsolspel från 80- och 90-talen (och tidigare!) på din PC, och du behöver inte komma runt lagen för att göra det.

Om du har lite tid, en dator som kan arbeta med elementär grafik, och brinnande längtan(brinnande lust) fördjupa dig i retrospel, det finns många sätt att göra det utan att spendera en krona. Gör dig redo(Få) till en explosion från det förflutna.

Hur man hittar klassiker konsolspel online(Konsolspel online)

Är du redo att börja söka? Även om det finns många tvivelaktiga sätt att få spel online, vill vi absolut inte att du hamnar på fel sida av lagen.

Som tur är behöver du inte delta i några skumma aktiviteter för att spela några av de spel du saknar mest från din barndom. Det finns många som gömmer sig klar sikt, men andra kan du behöva gräva lite efter. Här är några bra stopp du bör göra i din strävan att hitta klassiska konsoltitlar på din PC.

Internet Arcade (via Internet Archive)

Tack vare The Internet Archive kan du spela nästan 1 000 klassiska konsolspel online utan att behöva lämna din webbläsare. Gå till The Internet Arcade skala emuleringsprojekt(emuleringsprojekt) , som gör att du kan utforska ett brett utbud av klassiska spel utan att ladda ner några potentiellt skadlig programvara infekterade filer eller försöka hitta en emulator som kör det spel du vill ha.

Från Burger Time innan Lode Runner det finns massor av olika spel som du kan hoppa direkt in i på ett ögonblick. Genom att använda tangentbordet för att styra varje spel kan du när som helst dyka in i en fantastisk retrospelsession och hoppa direkt från sidan medan du spelar. Inget krångel, inget krångel, och du behöver inte ens gå långt för att hitta den.

ClassicReload(ClassicReload)(ClassicReload)

Om du är redo att åka retro våg(retrovåg), gör dig redo att träffa modervenen. ClassicReload innehåller många klassiska spel för plattformar som t.ex Sega Genesis , Atari 2600 , Commodore 64 , TurboGraphx-16 , ColecoVision och andra. Det finns också gott om PC-spel för att höja den enorma samlingen.

Alla spel kan spelas i din webbläsare så att du inte behöver gå ur vägen eller göra något extra arbete för att få dem igång. Dessutom lägger webbplatsen alltid till ny arkiverad programvara som du kan kolla in.

Om du föredrar att leka med gamepad(gamepad), den stöder dem också. Kanske är det verkliga problemet att dölja det för dig chef och låtsas(chef och låtsas) vad sysslar du med?

Abandonia(Abandonia)

Om du är trött på konsolspel och vill spendera lite tid med PC-spel, kolla in Abandonia-arkivet, som har ett enormt lager av nedladdningsbara spel som släpptes för PC mellan 1980 och slutet av 1990-talet.

Tusentals titlar finns här, allt för enkel nedladdning. Det bästa är att du kan ta så många spel du vill eftersom de alla är föremål för fri programvara klausul(programvara) “övergiven programvara”. Det betyder att det faktiskt är datormjukvara(datorprogramvara) som har “övergivits” av sin ägare och inte längre stöds eller säljs.

Innan laddar laget Abandonia(Abandonia-teamet) ser till att varje spel som visas på sajten överensstämmer med dessa regler och har därför skapat en enorm samling spel som du kan bläddra i. Om du letar efter den du älskar barnlek(barndomsspel) , vars namn du glömde för flera år sedan, eller bara vill bläddra, är ditt bästa första stopp.

Tänk dock på att du måste ladda ner en gratis dos box emulator(DOSBox emulator) om du vill kunna spela dessa spel på din dator då de inte är optimerade för moderna datorer och kan kräva speciell konfiguration för att fungera korrekt.

Sammanfattning

Vid det här laget borde du ha flera ställen där du kan gå online för att hitta och spela dina favoritkonsolspel från 80- och 90-talet på PC. Medan det finns andra som finns i en juridiskt gråzon, rekommenderar vi att du håller dig till de som är ärliga. Hur som helst, med så många titlar tillgängliga lagligt, hur skulle du kunna ha tid att göra något annat än det?

Kom bara ihåg det nästa gång du känner för att spränga ett bo för NES-patron eller ren (NES-kassett)super nintendo från gul lera har du ett alternativ. Du har internet och din dator – vilken tid att vara vid liv.

Det moderna landskapet av νideo-spel är proppfullt av spännande nya utgåvor, men ibland kommer det senaste och bästa inte att skrapa retrokänslan. Då och då kommer lusten till en snabb omgång Sonic the Hedgehog eller Mortal Kombat, men vi bor inte alla i herrgårdar kantade av retrokonsoler eller lämpliga inställningar att njuta av dem med.

Men du läser sannolikt den här artikeln just nu om just det som kan tillåta dig att släcka din törst efter allt som har med retrokonsolspel att göra: din PC. Ja, det är mycket möjligt att spela gamla konsolspel från 80- och 90-talen (och tidigare!) på din PC, och du behöver inte gå runt lagen för att göra det.

Om du har lite tid, en PC som kan hantera rudimentär grafik och en brinnande önskan att gå på en retro gaming Bender, finns det många sätt att göra det, allt utan att spendera en krona. Gör dig redo för en explosion från det förflutna.

Hur man hittar klassiska konsolspel online

Är du redo att börja söka? Även om det finns många tvivelaktiga sätt att få tag på spel på internet, vill vi absolut inte få dig på fel sida av lagen.

Som tur är behöver du inte delta i några skumma aktiviteter för att spela några av de spel du saknar mest från din barndom. Det finns gott om dem som gömmer sig i fri sikt, men andra kan du behöva gräva lite efter. Här är några bra stopp du bör göra i din strävan att hitta klassiska konsoltitlar på din PC.

Internet Arcade (via Internet Archive)

Tack vare The Internet Archive kan du spela nästan 1 000 klassiska konsolspel online utan att behöva lämna din webbläsare. Gå vidare till The Internet Arcade, ett massivt emuleringsprojekt som låter dig utforska ett brett utbud av klassiska spel utan att ladda ner några potentiellt skadliga filer eller försöka hitta en emulator som kör spelet du letar efter.

Från Burger Time till Lode Runner, det finns massor av olika titlar du kan hoppa direkt in i på ett ögonblick. Genom att använda ditt tangentbord för att styra varje spel kan du hoppa in i en fantastisk retrospelsession på ett ögonblicks varsel och hoppa direkt från sidan när du spelar. Inget muss, inget krångel, och du behöver inte ens leta särskilt långt för att hitta det.

ClassicReload

Om du är redo att rida på retrovågen, förbered dig på att slå moderloden. ClassicReload är hem för ett brett utbud av klassiska spel på plattformar som Sega Genesis, Atari 2600, Commodore 64, TurboGrafx-16, ColecoVision och mer. Det finns ett brett utbud av PC-titlar för att jämna ut den enorma samlingen också.

Varje spel kan spelas i din webbläsare, så du behöver inte gå ur vägen eller göra något extra arbete för att få dem att köra. Dessutom lägger webbplatsen alltid till ny arkiverad programvara som du kan kolla in.

Om du föredrar att spela med en spelplatta stöder den även dessa. Den verkliga utmaningen kanske är att dölja det för din chef och låtsas vara upptagen?

Abandonia

Om du är trött på konsolspel och vill spendera lite tid med PC-spel, kolla in Abandonia-arkivet, som är hem för ett enormt lager av nedladdningsbara spel som släpptes för PC mellan 1980 och slutet av 1990-talet.

Det finns tusentals titlar här, allt för att du ska kunna ladda ner. Det bästa av allt är att du kan ta så många spel som du vill till ditt hjärta, eftersom de alla omfattas av “abandonware” gratisprogramvaran. Detta betyder att det i huvudsak är datorprogramvara som har “övergivits” av sin ägare och inte längre stöds eller säljs.

Abandonia-teamet säkerställer att varje spel som hålls på sajten faller under dessa riktlinjer innan uppladdning, och har som sådan skapat en enorm samling spel som du kan sålla igenom. Om du letar efter det där favoritspelet i barndomen som du glömde namnet för flera år sedan eller bara vill bläddra, är detta ditt bästa första stopp.

Tänk dock på att du måste ladda ner den kostnadsfria DOSBox-emulatorn om du vill kunna spela dessa spel på din dator, eftersom de inte är optimerade för moderna datorer och kan kräva speciella justeringar för att de ska fungera ordentligt.

Sammanfattning

Vid det här laget borde du ha ett antal ställen du kan gå till online för att både hitta och spela dina favoritkonsolspel från 80- och 90-talen på en PC. Medan det fortfarande finns andra som finns i en juridiskt gråzon, rekommenderar vi att du håller dig till de som är överbord. Med så många titlar tillgängliga med lagliga medel, hur skulle du någonsin kunna ha tid att göra något annat än det, ändå?

Kom bara ihåg att nästa gång du är sugen på att blåsa ut den där NES-kassetten eller rensa bort den gula smutsen från Super Nintendo, har du alternativ. Du har internet och din dator – vilken tid att vara vid liv.

Relaterade Artiklar

Back to top button