Hur du hanterar och säkrar ditt Messenger-konto

Handledningstips för Messenger

Facebook budbärare
mer känd som Messenger, är en mycket populär applikation för snabbmeddelanden som är nära kopplad till det sociala nätverket Facebook som det är en förlängning av.

För att chatta på Messenger enkelt och i full sinnesfrid är det användbart att ha lite information om den här applikationen: kort sagt, för att veta vem vi har att göra med, i synnerhet – och det är detta som kommer att sysselsätta oss i den här artikeln – när det gäller kontohantering och säkerhet.

Facebook messenger förbud

Ett meddelandesystem som har seriösa ansträngningar att göra när det gäller sekretess

Messenger är knappast en av de duktiga eleverna vad gäller integritetsskydd, det är till och med precis tvärtom! I början av detta år utsågs applikationen verkligen som den mest påträngande av alla snabbmeddelanden av den amerikanska tidningen Forbes. Facebook Messenger samlar verkligen in sina användares personliga data såsom e-postadress och telefonnummer, men också anslutningsinformationen, berättelserna och naturligtvis allt innehåll i konversationerna (text, bilder, videor, länkar, emojis, etc. .).

msgr handledning

Meddelanden som skickas från applikationen är inte krypterade, det är också initialt för att kunna erbjuda mer konfidentiella meddelanden som WhatsApp köptes av Facebook-gruppen 2014. Konkurrerande applikationer av Messenger som Telegram eller Signal förlitar sig på någon annanstans på denna svarta fläck för att göra sig kända eftersom användarna av dessa meddelandetjänster är mer och mer måna om att skydda sina personliga konversationer och andra filutbyten.

För att undvika att belasta mulen lite mer och istället försöka använda Messenger med lugn, råder vi dig att vara uppmärksam på säkerheten för ditt konto.

Ta dina första steg i applikationen

Det första du ska göra när du vill använda Messenger är förstås att ladda ner applikationen. Detta steg bör inte försummas och måste redan vara föremål för särskild vaksamhet. Det rekommenderas verkligen starkt att ladda ner det från en helt säker plats, det vill säga: antingen från Google Play Store, eller App Store för våra vänner på Apple, eller från den officiella webbplatsen för Messenger eller till och med från vårt säkra område tillägnad nedladdningar.

msgr handledning

Messenger är en helt gratis applikation. Om du någonsin blir ombedd att ange någon summa pengar eller till och med ange en betalningsmetod för att komma åt ditt konto: spring helt enkelt iväg.

När applikationen är installerad måste du börja med att skapa ett konto. För att få bra stöd under detta viktiga steg kan du läsa vår handledning “Hur skapar man ett Messenger-konto?” “. Vi råder dig att inte nödvändigtvis acceptera alla åtkomstförfrågningar från Messenger, utan att avblockera dem gradvis i enlighet med dina framtida behov.

Säkra ditt Messenger-konto: vikten av telefonnumret

När du skapar ditt konto kommer du att bli ombedd att ange ditt telefonnummer. Men om du råkar ändra det eller om du använde någon annans för att skapa ditt konto, är det viktigt att veta hur du ändrar ditt telefonnummer på Messenger, annars riskerar du dina personliga uppgifter och får tillgång till ditt konto.

msgr handledning

På samma sätt kan du överväga att ta reda på hur du döljer ditt telefonnummer för främlingar på Messenger . Om det inte nödvändigtvis är störande att dina vänner och kontakter har ditt nummer, låt det inte vara synligt för alla. Ditt nummer är verkligen känslig information som har värde och som dessutom ger dig tillgång till ditt konto: det skulle därför vara synd att överlåta det till skrupelfria individers nåd.

Logga in säkert på nya enheter

Ditt mobilnummer kan även användas senare för att öka säkerheten för ditt konto, speciellt om du vet hur du aktiverar den dubbla autentiseringsanslutningen på Messenger. Två skydd är bättre än ett och faktiskt, denna metod för identifiering minskar avsevärt riskerna för att ditt konto hackas. Den utlöses när du ansluter till en ny enhet och säkerställer att ingen annan än du kan komma åt ditt Messenger-utrymme.

Om du tycker att det här säkra anslutningsläget är för begränsat kan du naturligtvis alltid avbryta det. Vi har också en handledning som hjälper dig: “Hur inaktiverar du dubbel autentiseringsanslutning på Messenger? “.

msgr handledning

Eftersom det händer alla att ansluta från en annan mobil eller från en PC är det också nödvändigt att tänka på att koppla bort där. Lyckligtvis, om du glömmer att logga ut och du inte längre har tillgång till enheten i fråga, finns det lösningar. Genom att nu lära dig hur du fjärransluter på Messenger kommer du att börja på en bra säkerhetsfot och därmed kunna undvika onödig stress och krångel.

Som vi nämnde nyss är Messenger inte bara tillgänglig via en smartphone, så det är intressant att veta hur man använder Messenger på en dator. Det finns verkligen flera sätt att gå med i detta snabbmeddelande på PC, det är upp till dig att avgöra vilket som passar dig bäst.

Bevara din integritet och din rätt till konfidentialitet

På Messenger som på alla nätverk eller meddelandetjänster behöver du inte ange ditt riktiga namn eller födelsedatum. Om du använder ett smeknamn kan du vara svårare att hitta. Det är målet, men det kan också hindra några av dina vänner från att räkna in dig på sin kontaktlista. För att ge dig själv det användarnamn du vill ha som hjälper dina nära och kära att hitta dig, lär dig hur du skapar ett användarnamn på Messenger. Denna funktion är också mycket populär bland företag eftersom den kan göra det lättare för potentiella kunder att komma i kontakt med dem.

Välj en profilbild i enlighet med din önskan om konfidentialitet

Att skydda dig själv och din identitet innebär också att vara uppmärksam på bilderna du lägger upp på sociala nätverk och snabbmeddelanden. Detta är ännu mer sant för Messenger, eftersom applikationen inte tillåter dig att helt dölja din profilbild på webben. När det gäller berättelserna som också kan publiceras från Messenger väljer du vem som kan se dem.

För mer integritet, lägg inte upp samma foton på ditt privata och arbetsnätverk, och om du är särskilt angelägen om att bevara din bild, lägg inte upp ditt ansikte, visa det åtminstone inte i din profilbild. Tveka inte att läsa vår handledning “Hur ändrar du din profilbild på Messenger? “men också den här:” Hur döljer du din profilbild för främlingar på Messenger? som kommer att lära dig hur du begränsar spridningen av din profilbild på webben.

msgr handledning

Avsluta Messenger: säkerhet först

Om du har problem med att hantera Messengers data, eller av någon annan anledning har du bestämt dig för att bryta dig bort från appen, gör inte misstaget att helt enkelt avinstallera appen från din smartphone. Att lämna ett konto online som innehåller så mycket personlig information med risk för att bli hackad en eller annan dag skulle faktiskt vara mycket oförsiktigt. Det är därför viktigt att veta hur du tar bort ditt Messenger-konto.

När ett konto raderas raderas uppgifterna omedelbart från den synliga delen av internet: ingen besökare kommer att ha tillgång till den. Informationen försvinner sedan från Facebooks servrar inom några månader för majoriteten av den – kopior kan verkligen finnas kvar. Innan du tar bort ditt konto kan du också begära en kopia av alla dina data från Facebook.

msgr handledning

Den andra, mindre drastiska lösningen är att avbryta din användning av Messenger och Facebook genom att avaktivera ditt konto. Ett visst antal användare gillar att chatta på Messenger men använder inte Facebook och vill inte visa en sida på detta medium. I vår handledning “Hur avaktiverar du ditt Messenger-konto? », visar vi dig först hur du stänger Facebook samtidigt som du behåller möjligheten att använda Messenger, sedan hur du inaktiverar snabbmeddelanden.

Läs mer om Messenger:

  • Vår kompletta Messenger-fil: tips, råd och handledning.
  • Hur hanterar man kontakter och meddelanden på Messenger?
  • Hur konfigurerar jag Messenger korrekt?
  • Hur bemästrar man alla funktioner i Messenger?

Relaterade Artiklar

Back to top button