Hur du förvandlar din iPhone till en säkerhetskamera

Eftersom Äpple Iphone har kommit in i våra liv, den har blivit något av en trendsättare. Förutom utseendet och de självklara funktionerna med att använda telefonen har vi fått många tredjepartsapplikationer som har förbättrat kvaliteten på våra liv.

iPhone har gett oss så mycket, från enkel kommunikation, olika sätt att surfa på nätet och ta selfies för att uppnå höga resultat på Candy Crush och lyssna på dina favoritlåtar.(godis kross)

Men du visste förmodligen inte att din all-inclusive integritetsenhet också kan användas som en säkerhetskamera. Du har förmodligen inte ens tänkt på varför det kan vara användbart.

Sanningen att säga, en riktig säkerhetskamera skulle vara en mycket bättre investering oavsett anledning som du behöver en säkerhetskamera. Men i ett nafs kan iPhone vara alla säkerhetskameror du behöver.

Även om iPhone inte är en smart ersättare, kan den hjälpa dig att fånga något som annars skulle kunna gå obemärkt förbi. Till exempel, du vaknar varje morgon, sätter på ditt kaffe, tar på dig tofflor och går till din ytterdörr för att hämta din dagstidning (har folk fortfarande tidningar levererade?).

När du öppnar dörren ser du ditt papper där det ska vara, bara det finns kvar med en present som inte ser så snygg ut eller luktar. WHO(Vilket) av kvarterets husdjur som bajsar på din tidning? Säg hej(Säg) med iPhone säkerhetskamera.

Bra(Okej) kanske det här exemplet är otroligt nischat, men du fattar. För att spara några tårar, ifall din iPhone skulle försvinna, föreslår vi att du använder en gammal iPhone du kanske har.

Bilder på katter och hundar som slår sönder möbler, med texten

Hur du förvandlar din iPhone till en säkerhetskamera(Hur du förvandlar din iPhone till en säkerhetskamera)

För att fånga någon i aktion med din iPhones säkerhetskamera måste du först hacka eller jailbreaka. Detta är ytterligare en anledning till att det kanske inte är den bästa användningen av din iPhone på detta sätt. Men vissa gillar att göra sånt här.

Om det här är du, är chansen stor att du redan har hackat din telefon någonstans. För de av er som inte är bekanta med jailbreaking behöver du Cydia-appen (Cydia-appen).

Bild på iPhones med en kedja på och inskriptionen

fängelsebrott(Jailbreaket)

Förstå att jailbreaking av en iPhone kommer att ogiltigförklara dess garanti, förutom att bryta mot Apples upphovsrätt. Det är också något vi inte kan gå in på för mycket i detalj eftersom jailbreakmetoden skiljer sig beroende på vilken version av iOS din iPhone använder för närvarande.

Det bästa sättet att komma runt denna garantikomplikation skulle vara att jailbreaka din iPhone istället. (hacka din iPhone) Hur du väljer att göra detta är upp till dig, så länge du kan komma åt och installera appen Cydia .

Efter installation av appen Cydia du kan ladda ner och installera Veency iPhone VNC-server till din iPhone. VNC betyder att virtuell nätverksberäkning(virtuell nätverksdator) vilket innebär att du kan länka din iPhone och dator.

Detta gör att du kan se allt på din iPhones skärm i ett fönster på din dator. Andra applikationer kan göra detta, men vi föredrar metoden Veency eftersom det är en av de mest användbara applikationerna Cydia .

En bild av en iPhone och MacBook märkt

Installera Virtual Network Computing(Installera Virtual Network Computing)

 1. Hitta Veency använder applikationen Cydia . När du söker hittar du med största sannolikhet Veency och Veency SBSettings Växla . Fokus(Fokus) hittills bara på Veency .
 2. Installera Wency(Veency) . Paketet du söker måste tillhöra till Jay Freeman(Jay Freeman) (@saurik) och finns i förvaret Cydia/Telesforeo
 3. Därefter(Efteråt) kom tillbaka och ställ in Veency SBSettings Växla . Detta gör att du kan inaktivera Veyency, när den inte används, sparar värdefull batteritid och gör din telefon säkrare.
 4. Installera(Ange) vilket lösenord som helst för Veency se bara till att det är pålitligt. Du kan göra detta genom att hitta Veency i inställningar(Inställningar) på din iPhone.
 5. Därefter måste du installera VNC till din dator. TightVNC bra för alla som använder Windows och Unix-liknande(Unix-liknande) (inklusive linux ) Operativsystem. Riktig VNC är vägen för dem som använder Mac . Riktig VNC även tillgänglig på andra operativsystem inklusive Raspberry Pi och Solaris .
 6. Efter att ha ställt in tittare för iPhone och dator, ange din iPhones IP-adress, som finns under ” WiFi ” i ” inställningar(Inställningar) ” .
 7. Klick ” Att acceptera(Acceptera )” på din iPhone för att tillåta anslutningen VNC mellan enheter.

Kameralins med inskription

Videokamera blir en säkerhetskamera(Videokameran blir en säkerhetskamera)

Du kommer nu att kunna se din iPhones skärm direkt på din datorskärm. För att slutföra konverteringen behöver du en iPhone-videoinspelningsapp för att förvandla din iPhones megapixelkamera till en övervakningsenhet. Något liknande Cycorder tillverkad(Cycorder) skulle vara detsamma, men det visade sig att det finns i applikationen Cydia .

För något mer inhemskt och mindre hackbehövligt föreslår vi Presence Video Security Camera. Du kan inte bara se bilder från övervakningskameran i realtid, utan applikationen kan också konfigureras som en varningsenhet. Om du har flera trådlösa sensorer kan du ansluta dem till appen och skapa ett komplett hemövervaknings- och säkerhetssystem.

När du väl har valt en kamerainspelningsapp och installerat den på din iPhone kan du titta på livevideo direkt på din bildskärm. Nu när din iPhone och datornätverk är synkroniserade kan du sätta på och stänga av videokameran, justera inställningar, spela musik och mer direkt från din dator.

Ända sedan Apple iPhone kom in i våra liv har den blivit något av en trendsättare. Utöver dess utseende och de uppenbara användningsområdena för en telefon, har vi blivit prydda med en mängd tredjepartsapplikationer som har ökat vår livskvalitet.

Från grundläggande kommunikation, olika sätt att surfa på nätet och ta selfies till att nå höga poäng i Candy Crush och rocka till dina favoritlåtar, iPhone har gett oss så mycket.

Bild som säger

Men du visste förmodligen inte att din allomfattande, personliga livsenhet också kunde användas som en säkerhetskamera. Du har förmodligen aldrig ens tänkt på varför detta skulle vara användbart.

Ärligt talat skulle en verklig övervakningskamera vara en mycket bättre investering oavsett anledning till att du behöver en säkerhetskamera i första hand. Men i en handvändning kan iPhone vara alla säkerhetskameror du behöver.

Även om det inte är en vettig ersättning, kan en iPhone hjälpa dig att fånga något på video som annars skulle gå obemärkt förbi. Ett exempel kan vara att du vaknar varje morgon, sätter på kaffet, tar på dig några tofflor och går till ytterdörren för att hämta din dagstidning (har folk fortfarande tidningar levererade?).

När du öppnar dörren ser du ditt papper där det ska vara, bara det råkar ha en present som inte ser så trevlig ut – eller luktar – på den. Vilket av grannarnas husdjur bajsar på ditt papper? Säg hej till iPhone-säkerhetskameran.

Okej, det där exemplet kanske är otroligt nischat men du förstår poängen. För att spara några tårar föreslår vi att du använder en gammal iPhone som du kanske har liggandes ifall din iPhone skulle försvinna.

Bilder på katter och hundar som förstör möbler med bildtext

Hur du förvandlar din iPhone till en säkerhetskamera

För att fånga någon på bar gärning med din iPhone-säkerhetskamera måste du först hacka eller jailbreaka den. Detta är ytterligare en anledning till att användningen av din iPhone på detta sätt kanske inte är en av dess bättre användningsområden. Men vissa människor tycker om att kunna göra sånt här.

Om det här är du, är chansen stor att du redan har jailbreakat din telefon någonstans längs linjen. För er som är nybörjare inom jailbreaking kommer ni att behöva Cydia-appen.

Bild på iPhones med kedja tvärs över och bildtexten

Jailbreaket

Förstå att jailbreaking av en iPhone ogiltigförklarar dess garanti, förutom att den bryter mot Apples upphovsrätt. Det här är också den typen av saker vi inte riktigt kan gå in på eftersom metoden för jailbreaking skiljer sig beroende på vilken version av iOS din iPhone använder för närvarande.

Ett bättre sätt att komma runt denna garantikomplikation skulle vara att hacka din iPhone istället. Hur du väljer att göra det är upp till dig så länge du kan komma åt och installera Cydia-appen.

När Cydia-appen har installerats kommer du att kunna ladda ner och installera Veency iPhone VNC Server på din iPhone. VNC står för virtuell nätverksberäkningvilket bara betyder att du kan länka din iPhone och dator.

Detta gör att du kan se allt på din iPhones skärm i ett fönster på din dator. Andra appar kan göra detta men vi föredrar Veency-metoden eftersom det är en av de mest användbara Cydia-apparna som finns.

Bild på en iPhone och MacBook med bildtext

Installera Virtual Network Computing

 1. Sök efter Veency med Cydia-appen. När du söker är det troligt att du kommer att dra upp både Veency och Veency SBSettings Toggle. Fokusera på bara Veency för tillfället.
 2. Installera Venture. Paketet du letar efter bör tillhöra Jay Freeman (@saurik) och kan hittas i Cydia/Telesphoreo-förrådet.
 3. Efteråt, gå tillbaka och installera Veency SBSettings Toggle. Detta gör att du kan inaktivera Veency när den inte används, vilket sparar värdefull batteritid och hjälper till att hålla din telefon säkrare.
 4. Ange vilket lösenord du vill för Veency, se bara till att det är ett säkert. Du kan göra detta genom att hitta Veency i din iPhones inställningar.
 5. Därefter måste du installera VNC på din dator. TightVNC är bra för alla som använder Windows och Unix-liknande (inklusive Linux) operativsystem. RealVNC är vägen att gå för de som använder en Mac. RealVNC är också tillgängligt på andra operativsystem inklusive Raspberry Pi och Solaris.
 6. När tittare för både iPhone och dator har ställts in anger du din iPhones IP-adress, som finns under WiFi avsnitt i inställningar.
 7. Klick Acceptera på din iPhone för att VNC-anslutningen mellan enheter ska kunna ske.

Kameralins med bildtext

Videokameran blir en säkerhetskamera

Du bör nu kunna se din iPhone-skärm där på datorskärmen. För att slutföra omvandlingen vill du använda en iPhone-videoinspelningsapplikation för att förvandla din iPhones megapixelkamera till en videoövervakningsenhet. Något som Cycorder skulle göra susen som bara råkar finnas i Cydia-appen.

För något mer inhemskt och mindre hack-nödvändigt, föreslår vi Presence Video Security Camera. Du kan inte bara se bilder från kameraövervakning i realtid, utan appen kan också ställas in som en varningsenhet. Om du råkar ha några trådlösa sensorer inställda kan du ansluta dem till appen och skapa ett komplett hemövervaknings- och säkerhetssystem.

Så fort du väljer din kamerainspelningsapp och installerar den på din iPhone bör du kunna observera livevideoflödet direkt på din bildskärm. Nu när din iPhone och datornätverk har synkroniserats kommer du att kunna sätta på och stänga av videokameran, samt justera inställningar, spela musik och massor av annat direkt från datorn.

Relaterade Artiklar

Back to top button