Hur du åtgärdar Chromecast-felet “Källan stöds inte”.

Om du vill förvandla en vanlig TV till en smart TV, Google Chromecast erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att trådlöst streama media till din TV. Du kan casta innehåll via Wi-Fi till din TV från din telefon (casta innehåll över Wi-Fi till din TV från din telefon) eller laptop. Det finns många andra coola saker du kan göra med Chromecast (coola saker du kan göra med Chromecast) .

Du kan dock stöta på några problem när du försöker streama med dongeln. Chromecast till exempel med felet “Källan stöds inte”.

Här är en titt på varför det här felet uppstår och hur du kan åtgärda det.

Orsaker till Google Chromecast-felet “Källan stöds inte”(Orsaker till felet “Källan stöds inte” i Google Chromecast)

Det finns flera anledningar till att du kan se felet Chromecast “ källa stöds inte”, inklusive:

Låt oss ta en titt på några felsökningstips och korrigeringar som du kan använda för att lösa det här felet och börja strömma innehåll till din TV igen via Chromecast .

Snabbfixar(Snabbkorrigeringar)

 • Starta om din router, bärbara dator eller telefon och enhet Chromecast för att uppdatera anslutningen.
 • Omstart(Starta om) eller uppdatera programmet som du försöker strömma innehåll från och försök sedan igen.
 • Se till(Gör) vilken app du strömmar från och vilken enhet Chromecast uppdaterad.

 • Se till att din TV och enheten du streamar från är i samma WiFi-nätverk(WiFi).
 • Högerklicka på videon på den bärbara datorn du castar från (bärbar dator du castar från), välj “Sänd till enhet”(Casta till enhet) och välj din enhet Chromecast från listan för att se om det hjälper.
 • Inaktivera alla proxytjänster som t.ex VPN som kan köras i bakgrunden på din telefon eller dator.

Inaktivera realtidsskydd(Inaktivera realtidsskydd)

Om du har provat snabba lösningar och ingen av dem fungerade, försök att tillfälligt inaktivera realtidsskyddsfunktionen i Windows Defender(Windows Defender) och se om du kan använda casting igen. Realtidsskyddsfunktionen genomsöker dina nedladdningar och de program du kör på din enhet, så se till att slå på den igen för att skydda din enhet från hot från virus eller skadlig programvara.

 1. Öppna Windows Defender Security Center(Windows Defender Security Center) och välj Virus- och hotskydd(Virus- och hotskydd) .

 1. Välj inställningar skydd mot virus och hot(Virus- och hotskydd) och inaktivera växlingsknappen Realtidsskydd .(Realtidsskydd)

Försök att streama ditt innehåll igen via Chromecast för att se om problemet orsakar realtidsskyddsfunktionen. Om inte, aktivera realtidsskydd igen och prova nästa lösning.

Aktivera komponenttillägget Load Media Router(Aktivera tillägget Load Media Router Component Extension)

Förlängning Mediarouterkomponent används för att casta din webbläsare till din Chromecast-kompatibla tv, eller enhet (Chromecast)Chromecast . Tillägget ska vara inaktiverat som standard, men du kan aktivera det och se om det åtgärdar felet Chromecast “Källan stöds inte.”

 1. Öppna Chrome och skriv chrome://flags/#media-router i adressfältet.

 1. Hitta sedan routerkomponent(Routerkomponent) .

 1. Ändra inställningen från standard till ingår(aktiverad) .

Återställ Chromecast(Återställ Chromecast)

Om allt annat misslyckas och du fortfarande får felet Chromecast “Källan stöds inte”, försök att återställa (Chromecast)Chromecast (återställer din Chromecast) till det ursprungliga tillståndet när du köpte den första gången. Du kan återställa enheten Chromecast i applikationen Google Home på din mobila enhet, men det är viktigt att komma ihåg att du kommer att förlora alla inställningar eller data som lagras på enheten.

Felsökning av Chromecast-fel (Lös Chromecast-fel)

Streama till TV från en annan enhet via Chromecast – ett bra sätt att se en film på en stor skärm eller lyssna på musik på YouTube utan irriterande annonser (lyssna på musik på YouTube utan irriterande annonser).

Lämna en kommentar och låt oss veta vilka av dessa lösningar som hjälpte dig att lösa felet “Källan stöds inte” på din enhet Chromecast .

Om du vill konvertera en vanlig TV till en smart TV erbjuder Google Chromecast ett snabbt och enkelt sätt att strömma media till din TV trådlöst. Du kan casta innehåll via Wi-Fi till din TV från din telefon eller din bärbara dator. Det finns många andra coola saker du kan göra med Chromecast.

Ändå kan du stöta på några problem när du försöker streama med din Chromecast-dongel, till exempel felet “Källan stöds inte”.

Här är en titt på varför det här felet uppstår och hur du kan åtgärda det.

Orsaker till felet “Källan stöds inte” i Google Chromecast

Det finns flera anledningar till att du kan se Chromecast-felet “källa stöds inte”, inklusive:

Låt oss titta på några felsökningstips och korrigeringar som du kan använda för att lösa det här felet och börja casta innehåll till din TV via Chromecast igen.

Snabbfixar

 • Starta om din router, bärbara dator eller telefon och Chromecast-enheten för att uppdatera anslutningen.
 • Starta om eller uppdatera appen du försöker strömma innehåll från och försök sedan casta igen.
 • Se till att appen du streamar från och Chromecast-enheten är uppdaterade.

 • Kontrollera om din TV och enheten du castar från finns på samma Wi-Fi-nätverk.
 • Högerklicka på en video på den bärbara datorn du castar från, välj Casta till enhet, och välj din Chromecast-enhet från listan för att se om det hjälper.
 • Inaktivera alla proxytjänster som ett VPN som kan köras i bakgrunden på din telefon eller dator.

Inaktivera realtidsskydd

Om du har provat snabbkorrigeringarna, men ingen av dem fungerade, försök att tillfälligt inaktivera realtidsskyddsfunktionen på Windows Defender och kontrollera om du kan casta igen. Realtidsskyddsfunktionen skannar dina nedladdningar och program som du kör på din enhet så se till att du slår på den igen för att skydda din enhet från hot från virus eller skadlig programvara.

 1. öppna Windows Defender Security Center och välj Virus- och hotskydd.

 1. Välj Virus- och hotskydd inställningar och inaktivera realtidsskydd brytare.

Försök att casta ditt innehåll via Chromecast igen för att se om realtidsskyddsfunktionen orsakar problemet. Om inte, aktivera realtidsskydd igen och prova nästa lösning.

Aktivera tillägget Load Media Router Component Extension

Tillägget Media Router Component används för att casta din webbläsare till din Chromecast-kompatibla TV eller Chromecast-enhet. Tillägget ska vara inaktiverat som standard, men du kan aktivera det och se om det fixar Chromecast-felet “Källan stöds inte”.

 1. Öppna Chrome och gå in chrome://flags/#media-router i adressfältet.

 1. Sök sedan efter Routerkomponent.

 1. Ändra inställningen från standard till aktiverad.

Återställ Chromecast

Om allt annat misslyckas och du fortfarande får felet “Källan stöds inte” Chromecast, försök att återställa din Chromecast till dess ursprungliga tillstånd när du köpte den första gången. Du kan återställa din Chromecast-enhet i Google Home-appen på din mobila enhet, men det är viktigt att notera att du kommer att förlora alla inställningar eller data som lagrats på enheten.

Lös Chromecast-fel

Att streama till din TV från en annan enhet via Chromecast är ett bra sätt att njuta av en film på en större skärm eller lyssna på musik på YouTube utan irriterande annonser.

Lämna en kommentar och låt oss veta vilka av dessa lösningar som hjälpte dig att lösa felet “Källan stöds inte” på din Chromecast-enhet.