Hur du återställer ditt Facebook-konto om du inte kan logga in

(har du problem med att logga in). Facebook ? Om en(Om) du har glömt dina inloggningsuppgifter eller ditt konto Facebook har blivit hackad finns det ingen anledning till panik. Det finns flera olika sätt att återställa ett konto Facebook om du inte kan logga in på den.

Om du tror att ditt konto har blivit hackat bör du förmodligen läsa Facebooks främsta sekretesstips för att säkerställa att det inte händer igen. Men om du av någon anledning helt enkelt inte kommer ihåg dina inloggningsuppgifter, bör en enkel återställningsprocess hjälpa dig att komma åt din Facebook.

Kontrollera om du är inloggad(Kontrollera om du fortfarande är inloggad)

Låter dumt, men det första du ska göra om du blir utloggad från ditt konto är att kontrollera om du har en aktiv session Facebook på en av dina enheter. (Facebook) Till exempel om du inte kan logga in på ditt konto Facebook på din smartphone kan du fortfarande vara inloggad på skrivbordet och vice versa.

Detta är förmodligen det enklaste sättet att återställa ett konto. Facebook eftersom allt du behöver göra är att manuellt ändra ditt lösenord i ditt kontos sekretessinställningar.

Så om du upptäcker att du fortfarande har en aktiv session Facebook på en av dina enheter, följ dessa steg.

 • Klick(Klicka) på rullgardinspilen uppe till höger på skärmen och välj ” inställningar(Inställningar) ” .
 • Från menyn till vänster väljer du ” Säkerhet och inträde(Säkerhet och inloggning) » .

 • I kapitel “Ingång(Logga in) » sök “Ändra lösenord”(Ändra lösenord) . Klick “Förändra”(Redigera) för att ändra lösenordet. Om du inte kommer ihåg ditt nuvarande lösenord, klicka Glömt ditt lösenord? (Har du glömt ditt lösenord?) för att återställa det med din e-postadress eller ditt telefonnummer.

Efter det, om du misstänker att någon hackat ditt konto (misstänker att någon hackat ditt konto) , gå i samma meny till avsnitt Var är du inloggad(Där du är inloggad) .

Där kan du välja Logga ut från alla sessioner(Logga ut från alla sessioner) . Det kommer att logga ut dig från varje aktiv session Facebook förutom den nuvarande. Du kan sedan logga in säkert med dina nya lösenordsuppgifter.

Logga in på Facebook med alternativ för kontoåterställning(Logga in på Facebook med kontoåterställningsalternativ)

Om du hittar dig själv ur Facebook på varje enhet är det första du ska göra att försöka logga in igen med alternativen för kontoåterställning Facebook standard.

 • Gå till Facebook och klicka Har du glömt ditt konto? (Glömt konto?) i det övre högra hörnet av skärmen.
 • Detta tar dig till fönstret ” Hitta ett konto”.(Hitta Ditt Konto)
 • Därifrån kan du göra några olika saker för att identifiera ditt konto.

Det första alternativet är att ange din e-postadress eller ditt telefonnummer. Om någon av dem är kopplad till ditt konto, Facebook kommer att skicka dig en bekräftelsekod och du kan enkelt återställa ditt lösenord och logga in igen.

Om du inte kan logga in Facebook med dina vanliga uppgifter kan du också prova att använda en annan e-postadress eller ett annat telefonnummer.

Om du angav mer än en e-postadress eller telefonnummer när du skapade ditt konto Facebook , detta kan vara din input. Detta förutsätter att du fortfarande kommer ihåg ditt lösenord eller lagrar det i din lösenordshanterare (lagrat i din lösenordshanterare) .

Även om fönstret “Hitta ett konto(Hitta ditt konto) » står det inte, du kan använda ditt användarnamn Facebook för att återfå åtkomst till din Facebook .

Skriv in ditt namn eller ett eventuellt användarnamn (om du inte kommer ihåg det exakt) i sökfältet och se om det finns i listan. Klicka på när du ser din profilbild “Detta är mitt konto”(Detta är mitt konto) och följ instruktionerna för att återställa ditt lösenord och logga in igen.

Återställ Facebook-konto med betrodda kontakter(Återställ ett Facebook-konto med betrodda kontakter)

Om alla strategier som nämns ovan har misslyckats är ditt nästa steg att försöka återställa ditt konto. Facebook använder (Facebook)pålitliga kontakter(Betrodda kontakter) .

Det enda problemet här är det Betrodd Kontakter är alternativet du måste ställa in innan du hamnar utanför Facebook . Därför, även om du har loggat in på ditt konto, råder vi dig därför att tänka framåt och installera betrodda Facebook-kontakter(Facebook Trusted Contacts) just nu.

 • Facebook klicka på rullgardinspilen i det övre högra hörnet av skärmen och gå till ” inställningar(Inställningar) ” .
 • Från menyn till vänster väljer du ” Säkerhet och inträde(Säkerhet och inloggning) » .
 • I kapitel “Rekommenderad(Rekommenderas) » sök “Välj vänner att kontakta om du är blockerad”(Välj vänner att kontakta om du är utelåst) och tryck “Förändra(Redigera)”.

Du kommer då att bli ombedd att lägga till 3 till 5 vänner som du kan kontakta om du har några problem med ditt konto. Senare kan du redigera den här listan genom att lägga till eller ta bort personer.

När du har aktiverat din betrodda kontakter(Kontakter), det blir mycket lättare för dig att logga in på ditt konto Facebook om du glömmer dina referenser.

 • När du kommer ut Facebook klick Glömde konto(Glömt konto) .

 • I fönstret ” Återställ lösenord » klicka (Återställ ditt lösenord)“Ingen mer åtkomst till dessa filer”(Har inte längre tillgång till dessa) .

 • Ange din nya e-postadress eller ditt telefonnummer och klicka på ” Fortsätt(Fortsätta) ” .

Därifrån kommer du att få instruktioner om hur en av dina betrodda kontakter kan hjälpa dig att återfå åtkomst till ditt konto. Din vän måste följa en speciell länk och sedan skicka en återställningskod till dig. Då kan du logga in på ett säkert sätt Facebook .

Skydda ditt konto för framtiden(Säkra ditt konto för framtiden)

Du kan avsluta Facebook av en av två huvudskäl. Antingen har någon hackat sig in på ditt konto eller så har du glömt dina inloggningsuppgifter. För ökad säkerhet kan du ställa in tvåfaktorsautentisering på Facebook och för att undvika det senare, börja använda en lösenordshanterare (börja använda en lösenordshanterare) så att din data alltid finns till hands.

Har du någonsin behövt återställa ett konto Facebook ? Vet du några andra sätt att logga in på? Dela med sig(Dela) med oss ​​din upplevelse i kommentarerna nedan.

Har du problem med att logga in på Facebook? Oavsett om du har glömt dina inloggningsuppgifter, eller om ditt Facebook-konto hackades, finns det ingen anledning att bli arg. Det finns några olika sätt att återställa ett Facebook-konto när du inte kan logga in.

Om du tror att ditt konto har blivit hackat bör du förmodligen gå igenom de viktigaste Facebook-sekretesstipsen och se till att det inte händer igen. Men om du av någon anledning helt enkelt inte kommer ihåg dina inloggningsuppgifter bör den enkla återställningsprocessen hjälpa dig att komma åt Facebook igen.

Kontrollera om du fortfarande är inloggad

Det låter dumt, men det första du ska göra om du blir utloggad från ditt konto är att kontrollera om du fortfarande har en aktiv Facebook-session på en av dina enheter. Om du till exempel inte kan logga in på din Facebook på din smartphone, är det möjligt att du fortfarande är inloggad på din dator och vice versa.

Detta är förmodligen det enklaste sättet att återställa ett Facebook-konto, eftersom allt du behöver göra här är att manuellt ändra ditt lösenord i ditt kontos sekretessinställningar.

Så om du upptäcker att du fortfarande har en aktiv Facebook-session på en av dina enheter, följ dessa steg.

 • Klicka på rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet av skärmen och välj inställningar.
 • Välj från menyn till vänster Säkerhet och inloggning.

 • Under Logga inhitta ändra lösenord. Klick Redigera för att ändra ditt lösenord. Om du inte kommer ihåg ditt nuvarande lösenord, klicka Glömt ditt lösenord? för att återställa den med din e-postadress eller ett telefonnummer.

När du har gjort det, om du misstänker att någon hackat ditt konto, gå till i samma meny Där du är inloggad.

Där kan du välja att Logga ut från alla sessioner. Det kommer att logga ut dig från varje aktiv Facebook-session utom den nuvarande. Då kan du säkert logga in igen med dina nya lösenordsuppgifter.

Logga in på Facebook med kontoåterställningsalternativ

Om du befinner dig utloggad från Facebook på varje enhet är det första du ska göra att försöka logga in igen med Facebooks standardalternativ för kontoåterställning.

 • Gå till Facebook och klicka Glömt konto? i det övre högra hörnet av skärmen.
 • Detta tar dig till Hitta Ditt Konto fönster.
 • Därifrån kan du göra några olika saker för att identifiera ditt konto.

Det första alternativet är att ange din e-postadress eller ett telefonnummer. Om någon av dessa är kopplad till ditt konto kommer Facebook att skicka dig bekräftelsekoden och du kommer att kunna återställa ditt lösenord och enkelt logga in igen.

Om du inte kan logga in på Facebook med dina vanliga uppgifter kan du också försöka använda en annan e-postadress eller ditt telefonnummer.

Om du angav mer än en e-postadress eller ett telefonnummer när du skapade ditt Facebook-konto kan detta vara din väg in. Detta förutsätter att du fortfarande kommer ihåg ditt lösenord eller har det lagrat i din lösenordshanterare.

Även om det inte står så i Hitta Ditt Konto fönster kan du använda ditt Facebook-användarnamn för att återfå åtkomst till din Facebook.

Skriv ditt namn eller ditt eventuella användarnamn (om du inte kommer ihåg det exakt) i sökfältet och se om det dyker upp på listan. Klicka på när du ser din profilbild Detta är mitt konto och följ stegen för att återställa ditt lösenord och logga in igen.

Återställ ett Facebook-konto med betrodda kontakter

Om alla strategier vi har nämnt ovan har misslyckats är ditt nästa steg att försöka återställa ditt Facebook-konto med betrodda kontakter.

Det enda problemet här är att betrodda kontakter är alternativet som du måste ha konfigurerat innan du loggar ut från Facebook. Så även om du har loggat in på ditt konto, rekommenderar vi att du tänker framåt och ställer in dina betrodda Facebook-kontakter redan nu.

 • På Facebook klickar du på rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet av skärmen och går till inställningar.
 • Välj i menyn till vänster Säkerhet och inloggning.
 • Under Rekommenderadhitta Välj vänner att kontakta om du är utelåstoch klicka Redigera.

Du kommer då att uppmanas att lägga till 3 till 5 vänner som du kan kontakta om du skulle få problem med ditt konto. Du kan senare redigera den här listan genom att lägga till eller ta bort personer.

När du väl har aktiverat dina betrodda kontakter blir det mycket lättare att logga in på ditt Facebook-konto när du glömmer dina referenser.

 • Klicka på när du är utloggad från Facebook Glömt konto.

 • I Återställ ditt lösenord fönster, klicka Har inte längre tillgång till dessa.

 • Ange din nya e-postadress eller ett telefonnummer och klicka Fortsätta.

Därifrån får du instruktioner om hur en av dina betrodda kontakter kan hjälpa dig att återfå åtkomst till ditt konto. Din vän måste följa den speciella länken och sedan skicka återställningskoden till dig. Du kan sedan säkert logga in på Facebook igen.

Säkra ditt konto för framtiden

Du kan hitta dig själv utloggad från Facebook av en av två huvudorsaker. Antingen har någon brutit sig in på ditt konto eller så har du glömt dina inloggningsuppgifter. För extra säkerhet kan du ställa in tvåfaktorsautentisering på Facebook, och för att undvika det senare, börja använda en lösenordshanterare för att hålla din data till hands.

Har du någonsin behövt återställa ett Facebook-konto? Vet du några andra sätt att logga in igen? Dela din upplevelse med oss ​​i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button