Hur du använder Apple Home för att piffa upp ditt bostadsutrymme

Alla känner till virtuella assistenter som Amazon Alexa och Google Assistant , samt smarta högtalare som Amazon Echo och Google Home. Framsynta husägare använder dessa tekniker för att styra smarta hushållsapparater som eluttag, lampor och takfläktar och, naturligtvis, beordra sina virtuella assistenter att spela sina favoritlåtar.

Men med all uppmärksamhet det Amazon och
Google betalas till sina erbjudanden, kanske iPhone-användare inte är medvetna om att de redan har potential att ansluta och kontrollera dessa smarta hemenheter på samma sätt som med andra Amazon eller Google .

För användare av iOS 10 och senare Äpple har tillgång till Apple Home-appen, som ger dig möjlighet att styra en mängd olika smarta hemenheter med hjälp av en plattform som heter HomeKit . Vidare, HomeKit kan hanteras med Siri via iPhone, iPad, äpple klocka smart högtalare Äpple- Äpple HomePod – en(HomePod-as) också Äpple TV.

Medan homepod kostar lite mer än
Amazon Echo och Google Home prissatt till $349, val av anpassningsväg HomeKit kontrollera det med applikationen Apples hem och slutligen integration homepod kan vara mer meningsfullt för lojala användare Äpple som kom att lita på varumärket och älska användarupplevelsen. Så här fungerar den här inställningen.

Apple Home App

Använd Home-appen var som helst

Oavsett om det är din iPhone, iPad, macbook eller Apple Watch – du(Apple Watch–du) kan använda ” Hus”(Hem) för att hantera din HomeKit från vilken enhet som helst Äpple . Detta gör det enkelt att ta full kontroll över de smarta hemtillbehören du köper och ansluter som HomeKit .

Och du behöver inte bara sitta hemma för att tända ljuset eller se till att den smarta låsdörren verkligen är låst. Du kan hantera ditt företag hemifrån genom Apple TV , homepod eller iPad.

Apples hem är nu en av de förinstallerade apparna som nya iPhone-användare får när de sätter på sin nya enhet för första gången. Det är lätt att installera och i princip redo att använda när det gäller att köpa enheter. HomeKit att klara sig med det.

Apple Watch, iPhone och iPad med Apple Home på skärmen

Konfigurera ditt HomeKit

Du kan inte bara ansluta vilken smart enhet som helst Apple HomeKit . Den ska vara märkt “Fungerar med Apple HomeKit “. Men det finns hundratals enheter tillgängliga att bygga HomeKit från högtalare till lampor, termostater och luftrenare, så du behöver inte oroa dig för gränser.

Anslut dessa smarta hemenheter till
HomeKit och hantera dem med appen Hem eller med kommandon via
Siri från vilken enhet som helst är mycket enkelt. Du kan antingen hålla din iPhone nära enheten eller skanna inställningskoden på enheten eller i dess instruktioner. Efter det kommer enheten att paras ihop med enheten och tillgänglig i din Hem(Hem) ansökan.

När du har lagt till en enhet kan du redigera information om den, inklusive dess namn och rummet där den används. Det är faktiskt så här applikationen ” Hus”(Hem) organiserar dina smarta hushållsapparater — efter rum — vilket gör det enkelt att hantera dem baserat på var de är. är i ditt hus.

Home App(Hem)” låter dig inte bara hålla reda på dina enheter när du bygger ett nätverk, utan du kan också lägga till dem i din favoritlista om du använder dem ofta; skapa automatiserade orkestrationer av enhetsfunktioner; skapa grupper av enheter för samtidig kontroll av flera enheter (till exempel tända flera lampor); och till och med sända livevideo av vad som händer hemma (om du har säkerhetskameror).

homekit- detta är(HomeKit) en legitim uppkopplad plattform som du styr eller automatiserar med en app, en virtuell assistent, tillgänglig från flera enheter Äpple .

Scenorkestrering

Det är en sak att hantera dina apparater, det är en annan att hantera dem. Ansökan ” Hus”(Hem) låter dig göra båda. När det gäller det senare kan du använda applikationen ” Hus”(Hem) – du kan också göra detta via Apple TV , homepod eller iPad – för att automatisera driften av enheten eller vad Äpple kallar det en “scen”.

En scen är en uppsättning uppgifter och/eller instanser som utförs baserat på tid, plats eller sensordetektering, som att dämpa ljus och spela jazz igenom homepod kl 19:00.

Ny scenskärm på iPhone

Utfärda ett kommando genom applikationen ” Hus”(Hem) eller Siri för att köra flera enhetsfunktioner samtidigt behöver du inte oroa dig för saker som att släcka alla lampor innan du åker för dagen eller se till att alla dörrar är låsta.

Bara(Helt enkelt) tryck på knappen i applikationen ” Hus”(Hem) eller ge ett kommando Siri gör detta så att dessa uppgifter slutförs åt dig. Och innan du sparar scenerna du har skapat kan du testa dem för att se till att de går enligt plan.

Bli smartare i ditt hem

Från hur det går har digitaliseringen av ditt hem med smarta hemenheter blivit normen. Men med tiden kan dessa ramverk bli dyra och komplexa, så det är viktigt att bestämma vilken leverantör du kopplar ditt hem till.

För användare Äpple den här lösningen kan vara lite enklare med vetskapen om att de redan har de grundläggande funktionerna för en sådan installation direkt till hands med Apples hem .

Alla känner till virtuella assistenter som Amazon Alexa och Google Assistant samt smarta högtalare som Amazon Echo och Google Home. Framtidstänkande husägare använder dessa tekniker för att styra smarta hushållsapparater som uttag, lampor och takfläktar – och för att berätta för sina virtuella assistenter att spela sina favoritlåtar, förstås.

Men med all uppmärksamhet som Amazon och Google har fått för sina erbjudanden, vad iPhone-användare kanske inte vet är att de redan har potential att ansluta och kontrollera dessa smarta hushållsapparater på samma sätt som de skulle med andra Amazon eller Google.

iPhone med Apple Home på skärmen

För iOS 10 och uppåt har Apple-användare tillgång till en applikation, Apple Home, som ger dig möjlighet att styra en mängd smarta hushållsapparater på ett ramverk som kallas HomeKit. Dessutom kan HomeKit styras med Siri via din iPhone, iPad, Apple Watch, Apples smarta högtalare – Apple HomePod – samt Apple TV.

Medan HomePod är lite dyrare än Amazon Echo och Google Home för $349, kan det vara mer meningsfullt för lojala Apple-användare som har kommit till att sätta upp ett HomeKit, kontrollera det med Apple Home-appen och så småningom integrera HomePod i lita på varumärket och älska användarupplevelsen. Så här fungerar den här inställningen.

Apple hem-app

Använd Home-appen var som helst

Oavsett om det är från din iPhone, iPad, MacBook eller Apple Watch – du kan använda Home-appen för att hantera ditt HomeKit från vilken Apple-enhet som helst. Detta gör det enkelt att få fullständig kontroll över de smarta hemtillbehören du köper och ansluter som ett HomeKit.

Och du behöver inte bara sitta hemma för att tända ett ljus eller se till att en dörr med smart lås faktiskt är låst. Du kan hantera saker hemifrån via Apple TV, HomePod eller din iPad.

Apple Home är nu en av de förinstallerade appar som användare av nyare iPhones får när de startar sin nya enhet. Den är enkel att ställa in och i princip redo att använda när det gäller att köpa HomeKit-apparater för att styra med den.

Apple Watch, iPhone och iPad med Apple Home på skärmen

Konfigurera ditt HomeKit

Du kan inte bara ansluta vilken smart apparat som helst till ditt Apple HomeKit. Den måste ha etiketten “Fungerar med Apple HomeKit”. Men det finns hundratals tillgängliga apparater att bygga ett HomeKit med, från högtalare till lampor till termostater och luftrenare, så du behöver inte oroa dig för begränsningar.

Att ansluta dessa smarta hushållsapparater till ditt HomeKit och styra dem med Home-appen eller genom att utfärda kommandon via Siri från vilken enhet som helst är enkelt. Du kan antingen hålla din iPhone nära apparaten eller skanna inställningskoden på apparaten eller i dess instruktioner. Apparaten kommer sedan att paras ihop med enheten och tillgänglig i din Home-app.

När apparaten har lagts till kan du redigera dess information, inklusive dess namn och rummet den används i. Det är faktiskt så här Home-appen organiserar dina smarta hushållsapparater – efter rum – vilket gör det enkelt att styra dem baserat på var de är placerade i ditt hem.

Home-appen låter dig inte bara hålla reda på dina apparater när du bygger ett nätverk, utan du kan också lista dem som favoriter om du ofta använder dem; skapa automatiserade orkestrationer av apparatens funktioner; skapa enhetsgrupper för att styra flera apparater tillsammans (som att slå på flera ljusarmaturer); och till och med livestreama ett videoflöde av vad som händer hemma (om du har säkerhetskameror, alltså).

HomeKit är ett legitimt uppkopplat ramverk som du styr eller automatiserar med en app, en virtuell assistent, tillgänglig från flera Apple-enheter.

Orkestera scener

Att kontrollera dina apparater är en sak, att orkestrera dem är en annan. Home-appen låter dig göra båda. När det gäller det senare kan du använda Home-appen – du kan också göra detta via Apple TV, HomePod eller din iPad – för att automatisera funktionen hos en apparat, eller vad Apple kallar en “scen”.

En scen är flera uppgifter och/eller instanser som exekveras baserat på tid, plats eller sensordetektering, t.ex. ljus som dämpas och jazz som slår på genom din HomePod kl. 19.00

Ny scenskärm på iPhone

Genom att utfärda ett enda kommando via Home-appen eller Siri för att starta flera apparatfunktioner samtidigt, behöver du inte oroa dig för saker som att släcka alla lampor innan du åker för dagen eller se till att varje dörr är låst.

Att helt enkelt trycka på en knapp i Home-appen eller beordra Siri att göra detta säkerställer att dessa uppgifter tas om hand åt dig. Och innan du sparar några scener du skapar kan du testa dem för att säkerställa att de går som planerat.

Bli smartare om ditt hem

Som saker går, digitalisering av ditt hem med smarta hemenheter håller på att bli normen. Men dessa ramverk kan bli dyra och komplicerade med tiden, vilket gör det ganska viktigt att bestämma vilken leverantör du aktiverar ditt hem med.

För Apple-användare kan det beslutet vara lite lättare eftersom de vet att de redan har basfunktionerna för den här typen av installationer direkt till hands med Apple Home.