Hur du ändrar ditt Outlook-lösenord

Om du inte redan har gjort det bör du ändra ditt Outlook-lösenord regelbundet. (ditt Outlook-lösenord) Detta gör att du kan skydda ditt konto från obehöriga användare.

Du kan ändra lösenordet för ditt konto Outlook.com , såväl som i klientapplikationer på sina datorer. Om du nyligen ändrat lösenordet för ditt e-postkonto hos din leverantör måste du uppdatera det i appen Syn på sin dator så att han kan fortsätta skicka och ta emot e-post.

Ändra ditt Outlook.com-lösenord(Ändra Outlook.com-lösenord)

ändra lösenord Outlook.com innebär att du ändrar lösenordet för ditt Microsoft-konto (ditt Microsoft-konto) . Det betyder att efter att du har ändrat ditt lösenord måste du använda det för att logga in på alla tjänster. Microsoft som du använder på dina enheter.

Detta inkluderar din dator med Windows dina e-postklienter Microsoft och allt annat som använder ditt Outlook-konto eller Microsoft.

 1. Öppna en ny webbläsarflik och gå till Outlook-webbplatsen. Logga in på ditt konto om du inte redan har gjort det.
 2. Klick(Klicka) på din profilikon i det övre högra hörnet och välj alternativet som säger Mitt konto(Mitt konto) . Inställningsmenyn för ditt konto öppnas.

 1. Nästa skärm visar tjänsterna Microsoft som du kan använda. Klick(Klicka) på alternativet ” Säkerhet(Säkerhet) » högst upp för att se lösenordsmenyn.

 1. Den kommer att be dig ange ditt nuvarande lösenord för att fortsätta. Ange ditt lösenord och klicka på ” Att komma in(Logga in) ” .
 2. Du kommer nu till säkerhetsskärmen. Hitta avsnittet märkt ” Lösenordssäkerhet(Lösenordssäkerhet)” och klicka på ” Ändra mitt lösenord”(Ändra mitt lösenord) i den.

 1. På nästa skärm kommer du att kunna ändra ditt lösenord outlook.com.

  Ange det nuvarande lösenordet i det första fältet, det nya lösenordet i det andra fältet, ange det nya lösenordet igen i det tredje fältet och klicka på ” Spara(Spara)” längst ned.

 1. Det finns en parameter ” Tvinga mig att ändra mitt lösenord var 72:e dag(Få mig att ändra mitt lösenord var 72:e dag) » som du kan aktivera Syn uppmanade dig att ändra ditt lösenord var 72:e dag. Detta är inget annat än en säkerhetsåtgärd för att ytterligare skydda ditt konto.

Ändra Outlook-lösenordet på Windows(Ändra Outlook-lösenord på Windows)

Om du använder Outlook som din e-postklient på en PC med Windows måste du uppdatera ditt lösenord i det varje gång du ändrar ditt lösenord från din e-postleverantör.

På det här sättet, Syn kunna logga in på ditt konto Microsoft på din e-postleverantörs server och ta emot nya e-postmeddelanden åt dig. Om detta inte görs kommer Outlook att skicka fel som säger att det angivna lösenordet är felaktigt.

 1. Starta programmet Syn på din PC.

 1. Klicka på menyn ” Fil”(File) överst för att se grundläggande alternativ Syn .
 2. På den högra sidofältet klickar du på ” Kontoinställningar”(Kontoinställningar) och välj ” Profilhantering(Hantera profiler)” i den nya avancerade menyn.

 1. Klicka på knappen E-postkonton(E-postkonton) » för att visa dina e-postkonton.

 1. Du kommer att se en lista över alla e-postkonton du använder med Syn . Välj kontot som du vill ändra lösenordet för från listan och klicka på ” Förändra”(Förändra) .

 1. Nästa skärm låter dig konfigurera inställningarna för det valda e-postkontot. Eftersom du bara vill ändra lösenordet, placera markören i ” Lösenord(Lösenord)” och ange ett nytt lösenord.

 1. Det rekommenderas att bekräfta det Syn kan ansluta till din e-postserver efter att ha ändrat lösenordet. Klicka på knappen(Klick) ” Testa kontoinställningar »(Testa kontoinställningar) för att köra ett testmeddelande.

 1. Om allt går bra kan du stänga alla öppna fönster sedan ditt lösenord Syn har framgångsrikt modifierats.

Ändra Outlook-lösenord på Mac(Ändra Outlook-lösenord på Mac)

Stegen för att ändra ditt Outlook-lösenord till Mac något annorlunda än versionen för Windows . Men du kan ändra lösenordet för alla konton du konfigurerar på Syn på din dator.

 1. Klick Startplatta i Dock, hitta Microsoft Outlook och kör den.

 1. Klicka på menyn Syn högst upp och välj ” inställningar(Inställningar) » . Inställningsmenyn öppnas syn.

 1. På nästa skärm väljer du alternativet ” Konton(Konton)” för att se dina e-postkonton syn.

 1. Du kommer att se en lista över e-postkonton du använder med Syn på vänster sidofält. Klick(Klicka) på kontot som du vill ändra lösenordet för.
 2. På höger sidofält finns en ruta som heter ” Lösenord(Lösenord) ” . Placera markören i detta fält och ange ett nytt lösenord för ditt konto.

 1. Stäng panelen efter att ha angett ett nytt lösenord, och lösenordet kommer att sparas automatiskt.

Ändra ditt Outlook-lösenord om ditt konto är hackat(Ändra Outlook-lösenord om ditt konto är hackat)

Om du tror att någon har hackat ditt konto bör du byta lösenord omedelbart Syn för att förhindra en hackare från att logga in på ditt konto. Om de redan är inloggade och du har ändrat lösenordet kommer de automatiskt att loggas ut på alla deras enheter.

För att göra detta måste du återställa ditt lösenord i Microsoft .

 1. Gå till Outlook-webbplatsen med en webbläsare på din dator.
 2. Skriv in din mailadress Syn och tryck på ” Ytterligare(Nästa) ” .

 1. Välj alternativet ” Glömt ditt lösenord(Glömt lösenord)” på nästa skärm. Detta hjälper dig att ändra ditt nuvarande lösenord.

 1. Syn låter dig välja en av återställningsmetoderna för att återställa lösenordet för ditt konto. I exemplet nedan kommer den att skicka en återställningskod till din standard-e-postadress och du kan använda den här koden för att återställa ditt lösenord.

 1. Logga in på ditt e-postkonto för återställning så hittar du koden i din inkorg. Var uppmärksam på koden.
 2. Återgå till återställningsskärmen Syn ange återställningskoden och klicka på ” Ytterligare(Nästa) ” .

 1. Du kan sedan ändra ditt nuvarande lösenord syn.

Hur ofta ändrar du ditt lösenord Syn ? Har du någonsin upplevt lösenordsproblem med Outlook på din dator? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Om du inte redan gör det bör du göra det till en vana att ändra ditt Outlook-lösenord regelbundet. Detta gör att du kan hålla obehöriga användare borta och göra ditt konto säkrare.

Du kan ändra lösenordet för ditt Outlook.com-konto såväl som i klientapparna på dina datorer. Om du nyligen ändrade lösenordet för ditt e-postkonto hos din leverantör måste du uppdatera det i Outlook-appen på din dator så att den kan fortsätta att skicka och ta emot e-post.

Byt lösenord för Outlook.com

Att ändra Outlook.com-lösenordet innebär att du ändrar lösenordet för ditt Microsoft-konto. Det betyder att när du ändrar ditt lösenord måste du använda det för att logga in på alla Microsoft-tjänster som du använder på dina enheter.

Det inkluderar din Windows-dator, dina Microsoft-e-postklienter och allt annat som använder ditt Outlook- eller Microsoft-konto.

 1. Öppna en ny flik i din webbläsare och gå över till Outlook-webbplatsen. Logga in på ditt konto om du inte redan har gjort det.
 2. Klicka på din profilikon i det övre högra hörnet och välj alternativet som säger Mitt konto. Det öppnar ditt kontos inställningsmeny.

 1. Följande skärm visar de Microsoft-tjänster du kan använda. Klicka på alternativet som säger säkerhet högst upp för att se din lösenordsmeny.

 1. Den kommer att be dig att ange ditt nuvarande lösenord för att fortsätta. Ange lösenordet och klicka på logga in.
 2. Du kommer att vara på säkerhetsskärmen nu. Hitta avsnittet som säger lösenordssäkerhet och klicka på Ändra mitt lösenord i det.

 1. På följande skärm kommer du att kunna ändra ditt Outlook.com-lösenord.

  Skriv ditt nuvarande lösenord i den första rutan, ditt nya lösenord i den andra rutan, ange ditt nya lösenord igen i den tredje rutan och klicka på Spara på botten.

 1. Det finns ett alternativ som heter Få mig att ändra mitt lösenord vart 72 dag som du kan aktivera så att Outlook uppmanar dig att ändra ditt lösenord var 72:e dag. Det är inget annat än en säkerhetsåtgärd för att skydda ditt konto ännu mer.

Ändra Outlook-lösenord på Windows

Om du använder Outlook som din e-postklient på din Windows-dator, måste du uppdatera ditt lösenord i den varje gång du ändrar lösenordet från din e-postleverantör.

På så sätt kommer Outlook att kunna logga in på ditt Microsoft-konto på din e-postleverantörs server och hämta nya e-postmeddelanden åt dig. Om du inte gör detta kommer Outlook att skicka fel som säger att det angivna lösenordet är felaktigt.

 1. Starta Syn app på din PC.

 1. Klicka på fil menyn högst upp för att se de viktigaste Outlook-alternativen.
 2. Klicka på i den högra rutan Kontoinställningar och välj Hantera profiler från den nyligen utökade menyn.

 1. Klicka på E-postkonton för att visa dina e-postkonton.

 1. Du kommer att se en lista över alla e-postkonton som du använder med Outlook. Välj det konto du vill ändra lösenordet för i listan och klicka på förändra.

 1. Följande skärm låter dig konfigurera inställningarna för ditt valda e-postkonto. Eftersom du bara vill ändra lösenordet, placera markören i Lösenord fältet och skriv det nya lösenordet.

 1. Det är en bra idé att bekräfta att Outlook kan ansluta till din e-postserver efter att du har ändrat lösenordet. Klicka på Testa kontoinställningar knappen för att köra ett e-posttest.

 1. Om allt går bra kan du stänga alla öppna fönster nu när ditt Outlook-lösenord har ändrats.

Ändra Outlook-lösenord på Mac

Stegen för att ändra ditt Outlook-lösenord på en Mac skiljer sig något från Windows-versionen. Men du kan ändra lösenordet för alla konton som du har konfigurerat med Outlook på din dator.

 1. Klicka på Startplatta i Dock, sök efter Microsoft Outlookoch starta den.

 1. Klicka på Syn menyn högst upp och välj alternativet som säger Inställningar. Det öppnar din Outlook-inställningsmeny.

 1. På följande skärm väljer du Konton alternativet för att visa dina Outlook-e-postkonton.

 1. Du kommer att se en lista över e-postkonton som du använder med Outlook i det vänstra sidofältet. Klicka på kontot du vill ändra lösenordet för.
 2. På den högra sidorutan finns ett fält som heter Lösenord. Placera markören i det här fältet och skriv in det nya lösenordet för ditt konto.

 1. Stäng panelen när du har angett ditt nya lösenord och lösenordet kommer att sparas automatiskt.

Ändra Outlook-lösenord om ditt konto är hackat

Om du tror att någon har hackat ditt konto bör du ändra ditt Outlook-lösenord omedelbart så att hackaren inte kan logga in på kontot. Om de redan är inloggade och du ändrar lösenordet kommer de automatiskt att loggas ut på alla sina enheter.

Du måste återställa ditt lösenord med Microsoft för att göra detta.

 1. Gå över till Outlook-webbplatsen med en webbläsare på din dator.
 2. Ange din Outlook-e-postadress och klicka på Nästa.

 1. Välj glömt ditt lösenord alternativet på följande skärm. Det hjälper dig att ändra ditt nuvarande lösenord.

 1. Outlook låter dig välja en av dina återställningsmetoder för att återställa lösenordet för ditt konto. I exemplet nedan skickas en återställningskod till din standard-e-postadress, och du kan använda den koden för att återställa lösenordet.

 1. Öppna ditt återställningskonto för e-post så hittar du koden i din inkorg. Notera koden.
 2. Gå tillbaka till Outlook-återställningsskärmen, ange återställningskoden och klicka Nästa.

 1. Du kan sedan ändra ditt nuvarande Outlook-lösenord.

Hur ofta ändrar du ditt Outlook-lösenord? Har du någonsin stött på lösenordsproblem med Outlook på din dator? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button