Hur du aktiverar mörkt läge på din iPhone

Det verkar som Mörkt läge nu överallt från Windows 10 till enheter Android och slutligen även på iPhone. Vissa kanske gillar det, andra kanske inte, men det viktiga är att alla har ett val mellan ljust och mörkt(ljust och mörkt) . Finns det några ordlekar här eller fans av Star krig”? (Stjärnornas krig)🙂 Nåväl(🙂 Tja) om bara Darth Vader(Darth Vader) använde en iPhone, han skulle förmodligen använda iOS 13 eftersom det är den enda versionen hittills som låter dig aktivera mörkt läge(Mörkt läge) . Men för att använda Mörkt läge(Mörkt läge) och det och du behöver veta hur du sätter på det, så här är hur det görs:

NOTERA(NOTERA:) . Mörkt läge(Mörkt läge) är en funktion endast tillgänglig i iOS 13 eller senare och endast tillgänglig på utvalda iPhone-modeller: iPhone SE, iPhone 6s , iPhone 6s plus, iPhone 7 , iPhone 7 plus, iPhone 8 , iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max , iPhone 11 , iPhone 11 Proffs och iPhone 11 Pro Max . Om du inte har en av dessa iPhones eller inte har uppdaterat från iOS 13 till iOS 13 kommer du inte att kunna använda mörkt läge(Mörkt läge) .

Hur man slår på den mörkt läge(Mörkt läge) på min iPhone?

Som allt annat relaterat till driften av din iPhone inkluderar du mörkt läge(Mörkt läge) i applikationen ” inställningar(inställningar)”. På huvudskärmen(hemskärm) iPhone klicka på ” inställningar(Inställningar) ” .

Bläddra tills du hittar posten ” Skärm och ljusstyrka(Display & Brightness) ” och klicka sedan på den.

Display och förstärkare;  Inmatning av ljusstyrka från iPhone-inställningar

I kapitlet ” Utseende(Utseende)” bör du se två alternativ: ” Ljus färgad”(Ljus) och ” Mörk(Mörkt) » .

I avsnittet Utseende kan du välja mellan ljust och mörkt.

Att slå på mörkt läge(Mörkt läge), tryck på ” Mörk(Mörkt) » .

Om du väljer en mörk färg aktiveras mörkt läge på din iPhone.

Din iPhone ändrar omedelbart utseende till mörkt läge(Mörkt läge) .

Hur man slår på den mörkt läge(Mörkt läge) av kontrollcenter(Kontrollcenter) ?

Det finns också ett snabbare sätt att aktivera mörkt läge(Mörkt läge) på språng. Öppna Kontrollcenter(Kontrollcenter) : Svep in från toppen av skärmen om du har iPhone X eller nyare, eller svep från botten av skärmen om du har en äldre iPhone.

Öppna Kontrollcenter på en gammal iPhone

kontrollcenter(Kontrollcenter) tryck och håll ned ” Ljusstyrka”.(ljusstyrka)

Reglage för ljusstyrka från kontrollcenter

Efter en eller två sekunder bör du se alternativen mörkt läge(Mörkt läge) . Klicka på knappen mörkt läge(Mörkt läge) för att aktivera eller inaktivera det: du bör se om det är aktiverat eller av(av) rakt under(På)-knappen.

Dark Mode Switcher från Control Center

Lätt, eller hur?

Hur man ställer in automatisk påslagning mörkt läge(Mörkt läge) vid solnedgången eller mellan två specifika tidsperioder?

iPhone låter dig även slå på och av mörkt läge(Mörkt läge) automatiskt, vid solnedgången eller enligt ett specifikt schema. För att göra detta, öppna applikationen ” inställningar(Inställningar)” och återgå till ” Skärm och ljusstyrka(Display & Ljusstyrka) . Längst ner på ” Utseende(Utseende) “det finns en switch” Automatiskt(Automatisk)”, som ska vara inaktiverad som standard. Sätt på den.

Automatiska ljus- och mörkerlägen

Klicka sedan ” alternativ(Alternativ) ” .

Alternativ för att automatiskt växla mellan ljust och mörkt läge

Om du vill mörkt läge(Mörkt läge) slås på automatiskt på natten, tryck på “Från skymning till gryning(Solnedgång till soluppgång) » . Det betyder att mörkt läge(Mörkt läge) är aktiverat solnedgång på och av(solnedgång och av) ​​i gryningen.

Mörkt läge aktiveras automatiskt mellan solnedgång och soluppgång.

Om du föredrar att manuellt ställa in schemat för mörkt läge(Mörkt läge), tryck på ” Anpassat schema(Anpassat schema) » . Ange sedan den tid du vill ha mörkt läge(Mörkt läge) aktiveras automatiskt och när du vill ljusläge(Light Mode) tog över.

Mörkt läge och ljust läge aktiveras automatiskt enligt ett anpassat schema.

Vad ser det ut som mörkt läge(Mörkt läge) på din iPhone jämfört med ljusläge(ljusläge) ?

Som i macOS, mörkt läge(Mörkt läge) ändrar utseendet och känslan av iOS-användargränssnittet på din iPhone genom att byta ljusare färger till mörkare, samt anpassa text färg(textfärg) för att göra det lättare att läsa på en mörk bakgrund. Här är ett exempel på hur de ser ut inställningar vid användning (Inställningar)ljus(ljus) och mörkt läge(Mörkt läge):

iPhone-inställningar med ljust och mörkt utseende

Förutom iOS 13-gränssnittet, Mörkt läge gäller även kompatibla appar och webbplatser som stöder det. Om du undrar hur det ser ut mörkt läge i appar, här är ett exempel där du kan se appen (Mörkt läge)Slak som erbjuder stöd mörkt läge(Mörkt läge) iOS:

Slack iOS-app med ljus och mörk utseende och känsla

Försiktigt, eller hur?

Du(Är) ett fan mörkt läge(Mörkt läge) iPhone ?

Så nu vet du hur du aktiverar mörkt läge(Mörkt läge) på din iPhone. Du(Har) provat och gillade det? Du(Är) ett fan av mörkret eller föredrar att hålla sig på den ljusa sidan? MEN(Visste) visste du att den mörka sidan har kakor? Dela med sig(Dela) dina svar i kommentarerna nedan. 🙂

Det verkar som att det finns överallt nu, från Windows 10 till Android-enheter och slutligen även på iPhones. Vissa människor kanske gillar det, andra kanske inte, men det viktiga är att de alla har ett val mellan ljus och mörk. Några Star Wars ordlekar eller fans här? 🙂 Tja, om Darth Vader skulle använda en iPhone skulle han förmodligen använda iOS 13, eftersom detta är den enda versionen hittills som låter dig aktivera . Men för att använda , måste både han och du veta hur man slår på den, så här är hur det görs:

NOTERA: Det är en funktion som endast är tillgänglig i iOS 13 eller senare, som endast är tillgänglig på vissa iPhones: iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max. Om du inte har en av dessa iPhones eller om du inte uppdaterade till iOS 13 kan du inte använda .

Hur aktiverar jag mörkt läge på min iPhone?

Som allt annat relaterat till hur din iPhone fungerar, aktiverar du från appen. På din iPhones startskärm trycker du på .

Appen Inställningar på en iPhone

Bläddra tills du hittar posten och tryck sedan på den.

Displayen &  Ljusstyrka från iPhone-inställningarna

I avsnittet bör du se två alternativ: och .

Avsnittet Utseende låter dig välja mellan ljus och mörk

För att aktivera , tryck på .

Om du väljer Mörk aktiveras det mörka läget på din iPhone

Omedelbart ändrar din iPhone utseende till .

Hur slår man på mörkt läge från kontrollcentret?

Det finns också ett snabbare sätt att aktivera på språng. Öppna : svep från toppen av skärmen, om du har en iPhone X eller senare, eller svep från botten av skärmen, om du har en äldre iPhone.

Öppna kontrollcentret på en äldre iPhone

I , tryck och håll ned reglaget.

Reglaget för ljusstyrka från kontrollcentret

Efter en eller två sekunder bör du se alternativen som visas. Tryck på knappen för att aktivera eller inaktivera den: du ska se under knappen om den är eller till höger.

Mörkt lägesomkopplare från kontrollcentret

Lätt, eller hur?

Hur ställer jag in mörkt läge så att det aktiveras automatiskt vid solnedgången eller mellan två specifika tider?

iPhones låter dig också slå på och av automatiskt, vid solnedgången eller enligt ett specifikt schema. För att göra det öppnar du appen och går tillbaka till . Längst ner i avsnittet finns en switch som heter som ska vara inaktiverad som standard. Sätt på den.

Slå på ljus och mörka lägen automatiskt

Tryck sedan på .

Alternativ för automatisk växling mellan ljus- och mörkläge

Om du vill slå på automatiskt under natten trycker du på . Det betyder att det fortsätter vid solnedgången och av vid soluppgången.

Mörkt läge slås på automatiskt mellan solnedgång och soluppgång

Om du hellre vill ställa in ett schema manuellt för , tryck på . Ange sedan de tider då du vill att den ska slås på automatiskt och när du vill att den ska ta över.

Mörkt läge och ljust läge slås på automatiskt på ett anpassat schema

Hur ser mörkt läge ut på din iPhone jämfört med ljust läge?

I likhet med macOS ändras utseendet på iOS-användargränssnittet på din iPhone genom att byta ljusare färger till mörkare, samt genom att justera textfärgen så att den blir lättare att läsa på mörkare bakgrunder. Här är ett exempel på hur det ser ut när du använder kontra :

iPhone-inställningarna med ljus och mörkt utseende

Förutom iOS 13-gränssnittet, gäller även de kompatibla appar och webbplatser som stöder det. Om du är nyfiken på hur det ser ut i appar, här är ett exempel där du kan se appen, som erbjuder stöd för iOS:

Slack-appen för iOS med ljus och mörkt utseende

Snyggt, eller hur?

Är du ett fan av iPhones mörka läge?

Så nu vet du hur du aktiverar på din iPhone. Testade du det och gillade du det? Är du ett fan av mörkret, eller vill du hellre hålla dig på den ljusa sidan? Visste du att den mörka sidan har kakor? Dela dina svar i kommentarerna nedan. 🙂