Hur du aktiverar eller inaktiverar ljusläge i Windows 10

Kan uppdatera(Kan uppdateras) Windows 10 introducerar en ny funktion som heter ” Enkelt läge”(Ljusläge) . Vad den gör är att ändra utseendet på vissa element Windows-gränssnitt(Windows-gränssnitt) från svart och andra färger till vitt. Med andra ord, ljusläge(Light Mode) blekar ditt Windows 10. Det här läget ser förvånansvärt bra ut och många användare kanske föredrar det istället mörkt läge(Mörkt läge) eller standardteman för Windows 10. Om du vill veta mer om vad som är ljusläge(Ljusläge) för Windows 10 hur det påverkar användargränssnitt(användargränssnitt) och hur du slår på eller av det, läs vidare:

Vad är lätt läge(Läge) för Windows 10 ?

Lite-läge(Light Mode) är en ny funktion i de senaste versionerna av Windows tio(Windows 10) med start från maj 2019 uppdatering . Det låter dig ändra utseendet på gränssnittet Windows 10 och några av dess applikationer genom att ändra huvudfärgen till vit.

Vilka förändringar sker när du slår på lättvikt regimen(Läge) ?

På Windows 10 när du slår på ljusläge(Ljusläge), de flesta standardappar(standardappar) finns i operativ system(operativsystem) ändra deras standardutseende(standardutseende) till vitt. De mest uppenbara förändringarna är:

  • Bakgrunden som används i appar blir vit eller grå
  • Färg bakgrund(bakgrundsfärg) som används i menyn blir vit .
  • Den svarta standardtexten som visas i appar blir grå eller svart.

Vilka appar stöder ljusläge(Ljusläge) Windows 10 ?

De första användargränssnittselementen som är mycket olika när de används ljusläge(Ljusläge) är aktivitetsfältet, meny ” Start(Startmeny) » och Aviseringscenter(Action Center) av Windows 10 . Se hur de ser ut i skärmdumpen nedan:

Lättvikt läge(Ljusläge) fungerar med många Microsoft-applikationer(Microsoft-appar) Windows 10 Till exempel Mail och kalender(Mail och kalender) , Microsoft Store , Ett foto(Foton), Kalkylator(Kalkylator) och så vidare. Här är en snabb förhandsvisning av hur sådana applikationer ser ut när de används Lätt teman(Lätt tema):

Appar som använder ljusläge i Windows 10

Microsoft Edge kommer inte att förändras pga standardtema(standardtema) som används av detta webbläsare(webbläsare), är ljusläge(Ljusläge) . Ett konstigt problem(konstigt problem) är det Cortana fortsätter att använda mörkt tema(Mörkt tema) även när du slår på ljusläge(Ljusläge) i Windows 10.

Hur man slår på den Enkelt läge(Ljusläge) Windows 10

Öppna Appen Inställningar(Inställningar app) in Windows 10 . Det snabbaste sättet är att antingen klicka/knacka på dess knapp i ” Start(Startmeny) » , eller tryck Windows+I på tangentbordet. I applikationen ” inställningar(Inställningar) » tryck eller tryck på « Personalisering(Personlig) » .

Inställningar-appen i Windows 10

Välj till vänster i fönstret Färger(färger) . Hitta rullgardinsmenyn till höger “Välj din färg.”(“Välj din färg.”)

Färger som används i Windows 10

Klicka eller tryck “Välj en färg”(“Välj din färg”) och välj sedan ” Ljus färgad”(Ljus) från listan.

Aktivera ljusläge i Windows 10

Du kan se att det tillämpas ljust tema(Lätt tema) , eftersom aktivitetsfältet omedelbart ändrar utseende från mörk(Mörkt) på ljus färgad(ljus). Du kan också ange om du vill transparenseffekter(Transparenseffekter) genom att aktivera eller inaktivera alternativknappen i rullgardinsmenyn där du har valt ljus .

Aktivera ljusläge i Windows 10

Om du scrollar ner hittar du alternativ att välja mellan accentfärger(accentfärg) för UI-element som knappar, alternativknappar, titelrader och fönsterkanter. Förändra accentfärg(accentfärg) , om du vill, till något som ser bra ut på en vit bakgrund.

Ställ in accentfärgen som används i Windows 10

Nu kan du stänga appen” inställningar(inställningar)”. Ljus läge(Ljusläge) är aktiverat och fungerar enligt dina inställningar.

Hur man inaktiverar Enkelt läge(Ljusläge) Windows 10

Att inaktivera ljusläge(Ljusläge), följ samma steg som i föregående avsnitt i den här guiden. Släppa “Välj en färg” välj ” (“Välj din färg”)Beställnings(Anpassad) » .

Inaktivera ljusläge i Windows 10

Välj sedan ” Mörk(Mörkt)” i begäransavsnittet” Välj Windows standardläge. (Välj ditt standard Windows-läge.”) Ämne av standard(standardtema) för Windows 10 är en kombination mörkt läge(Mörkt läge) för Windows 10 och ljusläge(Ljusläge) för applikationer.

Inaktivera ljusläge i Windows 10

Ställ sedan in transparenseffekterna och accentfärg(accentfärg) enligt dina önskemål. När du är klar, stäng inställningar(Inställningar)”, och ljusläge(Ljusläge) kommer att inaktiveras.

Föredrar du att använda Windows 10 Med ljusläge aktiverat(ljusläge) ?

Lättvikt läge(Light Mode) kan vara ett bra sätt att använda Windows 10 . Vissa kanske till och med tycker att det är snyggare än mörkt läge(Mörkt läge) . Prova som ljusläge(Ljusläge) , och mörkt läge(Mörkt läge) och låt oss sedan veta vilken du gillar bäst i kommentaren nedan.

Windows 10 May Update introducerar en ny funktion som kallas . Vad den gör är att ändra utseendet på vissa Windows-gränssnittselement från svart och andra färger till vitt. Med andra ord, blekar din Windows 10. Det här läget ser förvånansvärt bra ut, och många användare kanske föredrar det istället för eller standard Windows 10-temat. Om du vill lära dig mer om vad för Windows 10 är, vilka effekter det har på användargränssnittet och hur du slår på eller av det, läs vidare:

Vad är ljusläget för Windows 10?

Det är en ny funktion som finns i de senaste versionerna av Windows 10, från och med maj 2019-uppdateringen. Det låter dig ändra utseendet på ditt Windows 10-gränssnitt och några av dess appar genom att ändra primärfärgen till vit.

Vilka ändringar görs när du aktiverar ljusläge?

I Windows 10, när du aktiverar , ändrar de flesta standardappar som finns i operativsystemet sitt standardutseende till vitt. De mest uppenbara förändringarna är dessa:

  • Bakgrunden som används i appar blir vit eller grå
  • Bakgrundsfärgen som används på menyer blir vit
  • Den svarta standardtexten som visas i appar blir grå eller svart

Vilka appar stöder Light Mode i Windows 10?

De första användargränssnittselementen som ser mycket olika ut när du använder är aktivitetsfältet, , och från Windows 10. Se hur de ser ut i skärmdumpen nedan:

Windows 10 Start-menyn och Action Center, i ljust läge

Fungerar för många Microsoft-appar som finns i Windows 10, som , , , och så vidare. Här är en snabb förhandsvisning av hur sådana appar ser ut när du använder:

Appar som använder ljusläget i Windows 10

ändras inte, eftersom standardtemat som används av den här webbläsaren är . Ett konstigt problem är att Cortana fortsätter att använda det mörka temat, även när du aktiverar det i Windows 10.

Hur man aktiverar ljusläget i Windows 10

Öppna Inställningar-appen i Windows 10. Det snabbaste sättet är att antingen klicka/knacka på dess knapp från eller att trycka på tangentbordet. Klicka eller tryck på i appen.

Appen Inställningar i Windows 10

Välj till vänster i fönstret. Till höger hittar du rullgardinsmenyn för

Färgerna som används i Windows 10

Klicka eller tryck på och välj sedan från listan.

Aktivera ljusläget i Windows 10

Du kan se att den tillämpas eftersom aktivitetsfältet omedelbart ändrar sitt utseende från mörkt till ljust. Du kan också ställa in om du vill genom att aktivera eller inaktivera omkopplaren under rullgardinsmenyn där du valde .

Aktivera ljusläget i Windows 10

Om du rullar nedåt hittar du alternativ för att välja accentfärg, för användargränssnittselement som knappar, växlar, titelfält och fönsterkanter. Ändra accentfärgen också, om du vill, med något som ser bra ut på vitt.

Ställa in accentfärgen som används av Windows 10

Du kan nu stänga appen. Den är aktiverad och fungerar enligt dina inställningar.

Så här inaktiverar du ljusläget i Windows 10

För att inaktivera , följ samma steg från föregående avsnitt i denna handledning. Välj i rullgardinsmenyn.

Inaktivera ljusläget i Windows 10

Välj sedan i avsnittet som ber dig att “Standardtemat för Windows 10 är en blandning mellan mörkt läge för Windows 10 och för appar.

Inaktivera ljusläget i Windows 10

Ställ sedan in genomskinlighetseffekterna och accentfärgen baserat på dina preferenser. När du är klar, stäng och inaktiveras.

Föredrar du att använda Windows 10 med ljusläget på?

Det kan vara ett utmärkt sätt att använda Windows 10. Vissa kanske till och med tycker att det är snyggare än . Prova både och , och berätta sedan vilken du gillar bäst i en kommentar nedan.