Hur du aktiverar eller inaktiverar hårdvaruacceleration i Microsoft Edge

Hårdvaruacceleration(Hårdvaruacceleration) aktiverad som standard i Microsoft Edge . Detta innebär att webbläsaren tar över all rendering av text och grafik från CPU(CPU) på GP(GPU) . Om du stöter på problem med att använda webbläsaren Edge, du kan inaktivera (kant)hårdvaruacceleration(Hårdvaruacceleration) och se om det gör någon skillnad. Det frigör också värdefulla resurser på din dator.

Hårdvaruacceleration innebär användning av datorhårdvara för att utföra en specifik uppgift och arbeta snabbare än vad som skulle vara möjligt med programvara. Det säkerställer också smidig grafikåtergivning. I de flesta processorer exekveras instruktioner sekventiellt, det vill säga en efter en, men du kan utföra dem snabbare om du ändrar samma process något med någon teknik. Tanken är att hämta all grafik och textåtergivning från CPU(Central Processing Unit) på grafisk (grafik) CPU(Bearbetningsenhet), vilket ökar prestandan.

Om du upplever långsam rendering när du tittar på videor, laddar bilder etc. är det troligen inte aktiverat hårdvaruacceleration. (Hårdvaruacceleration) Om den är aktiverad och nedgången fortfarande kvarstår, kanske din grafikkortsdrivrutin inte stöder hårdvaruacceleration och att inaktivera den här funktionen är därför det enda alternativet.

Aktivera eller inaktivera hårdvaruacceleration(Hårdvaruacceleration) in Microsoft Edge

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du aktiverar och inaktiverar hårdvaruacceleration(Hårdvaruacceleration) enkelt och utan dröjsmål. Proceduren är som följer:

 1. Öppna Microsoft Edge
 2. Öppna inställningsområdet
 3. Klicka på fliken “System” till vänster.
 4. Hitta ” Använd hårdvaruacceleration om tillgänglig(Använd hårdvaruacceleration när tillgänglig)” till höger.
 5. Aktivera(Aktivera) eller avaktivera hårdvaruacceleration.

Låt oss diskutera detta mer i detalj.

Det första du behöver göra innan du gör något är att springa Microsoft Edge ( Krom ).

För att gå vidare måste du köra sidan inställningar(Inställningar) genom att trycka på knappen med tre prickar(tre punkter) och välj sedan ” inställningar(Inställningar) ” . Du kan också klicka ALT+F och välj sedan “Inställningar(Inställningar) ” när du är klar. Direkt(Höger) sidan ska öppnas inställningar(Inställningar) visar många alternativ att välja mellan.

När du är i området inställningar(Inställningar)”, scrolla ner och tryck på ” Systemet(System)” i den vänstra menyn.

Aktivera eller inaktivera hårdvaruacceleration i Microsoft Edge

Gå därifrån till avsnittet till höger och antingen aktivera eller avaktivera Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt(Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt) .

 • När växla knapp(växlingsknapp) är blå, betyder det att funktionen är aktiverad.
 • När den är vit betyder det att funktionen är inaktiverad.

Klicka slutligen på ” Ladda om(Starta om)” för att automatiskt stänga och öppna igen Microsoft Edge . Alternativt kan du helt enkelt stänga manuellt och starta om när som helst.

Läs mer(Läs nästa):

 1. Hur man inaktiverar hårdvaruacceleration i Firefox och Chrome
 2. Hur man aktiverar högpresterande GPU för webbläsaren Microsoft Edge.

hårdvaruacceleration är aktiverat som standard i Microsoft Edge. Det betyder att webbläsaren kommer att flytta all text och grafikåtergivning från CPU:n till GPU:n. Om du stöter på problem när du använder Edge-webbläsaren kan du inaktivera hårdvaruacceleration och se om det gör någon skillnad. Genom att göra detta frigörs också värdefulla resurser på din dator.

Hårdvaruacceleration innebär att använda datorns hårdvara för att utföra en viss uppgift och funktion snabbare än vad som skulle vara möjligt med programvaran. Detta möjliggör också en smidig rendering av grafik. I de flesta processorer exekveras instruktioner sekventiellt, dvs en efter en, men du kan utföra dem snabbare om du modifierar samma process lite med någon teknik. Tanken är att flytta all grafik och textåtergivning från den centrala bearbetningsenheten till den grafiska bearbetningsenheten för att på så sätt få bättre prestanda.

Om du upplever långsam rendering när du tittar på videor, laddar bilder etc., är chansen stor att hårdvaruacceleration inte är aktiverad. Om det är aktiverat och avmattningar fortfarande kvarstår, kanske din grafikkortsdrivrutin inte stöder hårdvaruacceleration, och som sådan är inaktivering av funktionen det enda alternativet.

Aktivera eller inaktivera maskinvaruacceleration i Microsoft Edge

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du aktiverar och inaktiverar hårdvaruacceleration på ett enkelt sätt och utan hicka. Proceduren är som följer:

 1. Öppna Microsoft Edge
 2. Öppna inställningsområdet
 3. Klicka på fliken System på vänster sida
 4. Lokalisera på höger sida
 5. Aktivera eller avaktivera hårdvaruacceleration.

Låt oss diskutera detta på ett mer detaljerat sätt.

Det första du behöver göra innan något är att starta upp Microsoft Edge (Chromium).

När du går framåt måste du starta inställningar sida genom att klicka på knappen med tre prickarvälj sedan inställningar. alternativt kan du trycka på ALT+F välj sedan inställningar när det är klart. Genast bör sidan Inställningar öppnas och visa upp många alternativ att välja mellan.

När du är i området Inställningar, scrolla ner och klicka på Systemet som finns i menyn till vänster.

Aktivera eller inaktivera maskinvaruacceleration i Microsoft Edge

Därifrån, gå till avsnittet till höger och antingen aktivera eller inaktivera Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt.

 • När växlingsknapp är blå betyder det att funktionen är på.
 • När den är vit tyder det på att funktionen är avstängd.

Klicka slutligen på knappen Starta om för att automatiskt stänga och öppna Microsoft Edge igen. Alternativt kan du bara stänga manuellt och starta om när som helst.

Läs nästa:

 1. Hur man inaktiverar hårdvaruacceleration i Firefox och Chrome
 2. Hur man aktiverar högpresterande GPU för webbläsaren Microsoft Edge.

Relaterade Artiklar

Back to top button