Hur dina lösenord kan hamna på den mörka webben

Vikten av lösenord

De Lösenord är det främsta hindret för att förhindra inkräktare på våra konton. Att ha ett svagt lösenord kan exponera vår data. Därför måste vi alltid ta hänsyn till vikten av att skydda våra filer, enheter och alla plattformar som vi använder korrekt.

Det är en realitet att vår data har stort värde på Internet idag. Nu, bland all data och information, är lösenord utan tvekan en mycket viktig del. Cyberkriminella letar ständigt efter ett sätt att stjäla våra konton, för att få våra lösenord.

Hur lösenord hamnar på den mörka webben

Vår åtkomstkoder kan hamna på Dark Web. Till exempel om ett prenumerationskonto för att se serier eller filmer på internet har stulits. De kan sälja det kontot för andra användare att köpa det till ett mycket lägre pris än vad det lagligen borde.

Nätfiskeattacker

Nätfiskeattacker är utan tvekan en av de tekniker som används mest idag av angripare. De försöker utge sig för legitima företag och organisationer med syftet att genom att ange våra lösenord hamnar de på en server som kontrolleras av hackare.

Detta är en av teknikerna som vi måste vara mer försiktiga med. Normalt når dessa typer av hot oss via e-post, men också via sociala nätverk eller till och med SMS.

keylogger

de keylogger är en typ av skadlig programvara som syftar till att spela in tangenttryckningar tangentbord. Det betyder att när du loggar in anger du ditt lösenord, denna skadliga programvara kommer att registrera dig.

Det är något som är väldigt närvarande i alla typer av enheter. Det spelar ingen roll om vi använder en mobiltelefon eller en dator. De kan stjäla våra lösenord och hamna på Dark Web.

Brute force attacker

De brute force attacker är en klassiker. De handlar i grund och botten om att försöka och försöka tills du hittar nyckeln. För detta kan de använda specifika verktyg. Det är viktigt att vårt lösenord är komplext och att vi inte använder vanliga lösenord.

Dataintrång

Det kan också hända att våra lösenord hamnar på Dark Web på grund av en dataintrång . Hur kan detta hända? Detta skulle hända om plattformen vi använder har en sårbarhet eller dess databas har avslöjats. Detta kan leda till att användardata och lösenord läcker ut som sedan kan hamna på Dark Web.

Anslut till säkra webbplatser

Detta är också ytterligare en anledning till att våra nycklar kan stjälas. Detta händer om vi ansluter till en osäkrad webbplats eller går in via ett oskyddat trådlöst nätverk.

Hur du skyddar dig själv

Som tur är har vi till vårt förfogande en rad verktyg och tips för att förhindra lösenordsstöld. Målet är inget annat än att förhindra att våra nycklar hamnar på Dark Web.

Säkerhetsverktyg

Det första är att ha säkerhetsprogramvara . Ett bra antivirus kan förhindra intrång av hot och skadlig programvara som kan utformas för att stjäla information och i slutändan stjäla våra lösenord. Det är grundläggande.

Håll systemen uppdaterade

Vi måste också behålla det senaste fixar och uppdateringar säkerhet. Ibland dyker det upp sårbarheter som kan utnyttjas av hackare. Det finns problem som enkelt åtgärdas bara genom att ha de senaste versionerna installerade.

Använd starka lösenord

Naturligtvis måste våra lösenord vara starka och tillräckligt komplexa. Dessa måste innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialsymboler. På så sätt kommer vi att förhindra att de uppmärksammas och äventyrar vår säkerhet.

Nyckelchefer

Användningen av nyckelchefer är avgörande för att skapa starka lösenord och skydda dem . Det finns många typer och för alla typer av operativsystem. Detta är något vi måste ta hänsyn till.

Relaterade Artiklar

Back to top button