Hur denna tweet spelade ett dåligt trick för TotalEnergies

Google Sök © Jeramey Lende / Shutterstock.com

Artikel uppdaterad efter förtydliganden från TotalEnergies

“Total är inte bara en profitör av krisen: dess vinster görs på människoliv genom att leverera bränsle till ryska flygplan.” Det här var beskrivningen för webbplatsen TotalEnergies som dök upp i morse i Googles resultat. Det räcker med att säga att detta väcker några frågor.

Rolig överraskning för internetanvändare som vill gå till Total-webbplatsen via en Google-sökning. Beskrivningen som medföljer ett av de första resultaten för en Google-sökning “Totalt” visar verkligen ett mycket kritiskt budskap mot det franska företaget och dess nuvarande policy inom ramen för kriget i Ukraina.

Vad skyller vi på Total för?

Denna kommentar syftar tydligt på den franska energijättens val att inte stoppa sin verksamhet i Ryssland sedan invasionen av Ukraina. Ett val som försätter honom i en särskilt obekväm situation, särskilt efter att de allra flesta västerländska multinationella företag lämnat ryskt territorium. Kritiken slutar inte där eftersom Total också anklagas för att stödja den ryska krigsinsatsen. En artikel från Värld av den 24 augusti förklarade att Totals gas användes direkt för att producera fotogen för det ryska militärflyget.

SERP Total © Google skärmdump

Ett tekniskt fel

Tillfrågad av oss förklarar en talesperson för presstjänsten TotalEnergies för oss att en tweet är ursprunget till denna beskrivning i resultaten av Googles sökmotor.

Dessa ord är de som publicerats på Twitter av LFI-ledamoten Manon Aubry. “Vi svarade på hans tweet och hans kommentarer dök upp på vår sida genom widgeten som presenterade vårt Twitterflöde”, förklarar representanten för TotalEnergies. Googles automatiska enhet betraktade den här widgeten som en sida och ändrade beskrivningen i sökresultaten för frågan i fråga.

twittra dig

Anklagelser som motbevisats av Total

Inför kontroversen som skapats av artikeln i Le Monde och som tagits upp av ställföreträdaren för La France Insoumise, svarade företaget i ett pressmeddelande genom att bekräfta inte producera fotogen för den ryska militären eller ha varit associerad med leverans av bränsle till rysk militärflyg i någon form.

Källa: Världen, Utmaningar

Relaterade Artiklar

Back to top button