Hur delar jag PowerPoint live på Microsoft Teams?

Tips för Microsoft Teams självstudier

Skärmproblem att hantera, brist på interaktion med deltagarna… Det är inte alltid lätt att genomföra en Powerpoint-presentation under en video. Verktyget “PowerPoint Live” har några funktioner som gör ditt liv enklare.

Det är bra, de är inte raketvetenskap att sätta upp.

Gå till ett Teams-möte. Gå till uppåtpilen (1). Här kan du ladda upp PowerPoint-dokument till din dator eller från OneDrive(2).

Microsoft Teams PowerPoint Live

Visa presentatörsläge

Du kan växla till presentationsläge genom att visa bilderna (1), deras framsteg (2) och dina anteckningar (3) på skärmen samtidigt. Deltagarna kommer givetvis bara att se dina bilder. Denna funktion är mycket praktisk för att vara bekväm under dina presentationer.

Microsoft Teams PowerPoint Live

För att återgå till en “klassisk” vy, klicka längst ner på huvudbilden på de tre små prickarna och sedan på “Göm presentatörsläge”.

Microsoft Teams PowerPoint Live

Visa bildkontraster

Som deltagare kan du också välja ett högkontrastläge för att bättre se innehållet i dessa dokument. Det här alternativet kommer att ses av dig och du ensam. Detta är mycket praktiskt om du till exempel har synproblem eller om bilderna inte är tillräckligt läsbara. För att aktivera detta klickar du helt enkelt på alternativet “Visa bilder med hög kontrast”.

Microsoft Teams PowerPoint Live

Ge kontroll till medpresentatörer

För att andas, eller läsa mer tyst kommentarerna som visas live, kan du ge kontroll till medpresentatörer.

För att ställa in detta, klicka högst upp i presentationen på “Stoppa presentation”. Fönstret som öppnas uppmanar dig att gå igen till knappen “Stoppa presentationen”, för att överlåta handen till en annan presentatör.

Microsoft Teams PowerPoint Live

reagera live

Emoticon-funktionen låter alla deltagare reagera live under presentationen. Denna funktion är tänkt att utveckla länkarna och interaktionerna mellan medlemmarna i mötet. Klicka ovanför presentationen för att komma åt den.

Microsoft Teams PowerPoint Live

Hitta andra handledningar om Microsoft Teams:

  • Hur installerar och startar jag Microsoft Teams?
  • Hur hanterar jag aviseringar och inställningar på Microsoft Teams?
  • Hur hanterar man team och kanaler?
  • Hur ställer jag in videokonferenser på Microsoft Teams?
  • Hur kommer jag igång med konversationer på Microsoft Teams?
  • Hur integrerar man delar av Microsoft 365 i Microsoft Teams?

Relaterade Artiklar

Back to top button