Hur delar jag enkelt filer på mitt lokala nätverk med Woof i Ubuntu?

Om du vill dela filer över ett lokalt nätverk är Woof-verktyget för dig. Med tanke på detta har vi förberett följande artikel där vi kommer att prata om Hur delar jag enkelt filer på mitt lokala nätverk med Woof i Ubuntu? Något särskilt användbart om du har flera nätverksanslutna datorer som använder Ubuntu Linux.

Vad är Woof?

Woof är en applikation som finns under Linux, vilket tillåter fildelning på lokala nätverk. Utan tvekan är det en mycket användbar funktion som varje användare av plattformen bör känna till, eftersom dokumenten på detta sätt enkelt kan utbytas i personliga eller professionella nätverk.

Nedladdningsprocessen är klar via Ubuntu-terminalen. Det är därför du bör lära dig använd terminal och kommandon linux från bas . Hur som helst är det ganska enkelt att göra. Samtidigt är det också möjligt att komma åt en grafisk funktionalitet, med vilken hela proceduren utförs lättare.

För att använda Woof-applikationen kommer det att vara nödvändigt för datorerna att ha en webbläsare, genom vilken de kommer att kunna komma åt de delade filerna. Utan vidare rekommenderar vi att du läser följande guide om du vill lära dig hur du delar filer med Woof.

Hur delar jag enkelt filer på mitt lokala nätverk med Woof i Ubuntu?

Precis som det är möjligt dela filer på ett lokalt nätverk med Windows kan du också använda en verktyg som heter Woof för samma ändamål och utan större olägenhet. Detta är utan tvekan ett av de bästa alternativen som finns:

  1. Det första du behöver göra är att ladda ner Woof-appen. Denna procedur kan enkelt göras av Ubuntu-terminalen, så öppna terminalen, du kan också göra med Ctrl + Alt + T-tangenter nyckelkonfiguration .
  2. När du har öppnat terminalen är allt du behöver göra att skriva följande kommando “sudo apt install woof” .
  3. När Woof-tjänsten har installerats är det dags att dela filen på det lokala nätverket. Du kommer också att göra detta med Ubuntu-terminalen, för detta skriver du “woof ./ Här är sökvägen till filen du vill dela” följt av “woof./” Du måste ange den exakta sökvägen och namnet på din fil med dess förlängning .
  4. Genom att göra ovanstående kommer du att kunna dela filen, men kom ihåg att du som standard bara kan dela den en gång, det är därför du måste lägga till något annat om du vill dela den till nya: “Woof -c 7 ./” Här går det från sökvägen till filen du vill dela” som du kan se lägger vi till lite information, där siffran “7” representerar det maximala antalet möjliga nedladdningar.
  5. Genom att konfigurera ett antal nedladdningar kommer du att tillåta flera nätverksanvändare att ladda ner filen du tidigare delade.

Nedladdningsprocessen och ett enklare sätt att dela filer på det lokala nätverket med Woof

  1. För att ladda ner filen är det nödvändigt att utföra kommandot “-U” med vilken IP-adress genom vilken de delade filerna kan nås kommer att vara visas på skärmen .
  2. Det enda användaren som vill ladda ner dokumentet behöver göra är att lägga den adressen i webbläsaren. Genom att utföra denna procedur visas den tidigare delade filnedladdningsfunktionen.
  3. Observera att du använder kommandot “woof-U”, det är också möjligt att komma åt ett filuppladdningsformulär, allt detta görs via webbläsaren och det är en enklare process än den som visas ovan.

Som du kan se är denna coola funktion ganska enkel att använda och låter dig dela filer över nätverket. Detta rekommenderas starkt om du vill dela information, dokument och andra filer med andra användare på ditt lokala nätverk. Om ditt lokala nätverk misslyckas kan du också välja att koppla två datorer till en kabel- USB att dela filer.

Relaterade Artiklar

Back to top button