Hur avbryter eller raderar jag ett köp i Mercado Libre. Vad händer om jag gör det?

I dessa tider är det väldigt vanligt att vi alla använder en applikationstjänst eller webbsidor för vår komfort och säkerhet. Vi har sett till att visa dig lite information senare om du vill köpa, sälja eller ångra ett Mercado Libre-köp.

Vilken funktion har Mercado Libre?

Mercado Libre är webbplatsen som driver e-handelsverksamhet i Latinamerika i mer än 10 länder. Huvudfunktionen hos Mercado Libre är att erbjuda dig tusentals produkter av tusentals kategorier för ditt köp genom digitala kataloger som tillhandahålls av säljarna av nämnda föremål eller producenter av en tjänst.

Syftet med denna plattform är att underlätta utövandet av försäljningen till alla sina användare och förse dem med ett säkert sätt att göra det. Detta e-handelsteknikföretag etablerat 1999 är för närvarande verksamt i 18 länder och är världens 7:e största e-handelsplattform.

Med en enhet och en internetanslutning kan vi göra inköp i Mercado Libre samt erbjuda en produkt eller tjänst till försäljning. Den här sidan hjälper privatpersoner såväl som företag och företag att utöka reklam för sina varor och tjänster .

Det ger köparen en säker metod varigenom han kan göra ett köp utan att pengarna frigörs till säljaren förrän säljaren på ett tillfredsställande sätt har levererat varan eller tillhandahållit tjänsten. Likaså har den ett ryktesystem i slutet av varje specifik tjänst där säljare är betygsatta av köpare.

Hur köper man på Mercado Libre?

För köp via Mercado Libre-sidan du måste ha en officiell registrering på sidan det vill säga en användare som du tillhandahåller dina uppgifter till så att servern har dem för att underlätta för säljaren när du bestämmer sig för att köpa något .

Det finns flera sätt att göra en betalning i Mercado Libre, det kan vara genom Mercado Pago-systemet, göra betalningen med ett kreditkort, eller det kan vara personligt kommit överens med säljaren .

Du kan träffa en överenskommelse med säljaren om att göra betalningen via överföringar av pengar via PayPal, eller andra onlinepengarplattformar, du kan till och med tjäna pengaöverföringar direkt till säljarens konto. I detta avseende är Mercado Libre mycket flexibel eftersom det tillåter dem att acceptera betalning direkt med säljaren utan att behöva använda plattformen.

När sättet att avbryta produkten eller tjänsten har kommit överens mellan köpare och säljare måste du bestämma hur den ska levereras, om det är en vara kan de ordna en samhället av leverans av paket eller komma överens om en säker plats för leverans. görs personligen.

Mercado Libre erbjuder en köparskyddssystem som returnerar alla dina pengar, eller delar av dem, beroende på beloppet, om det finns ett problem med köpet, så länge du uppfyller kraven i nämnda program.

Vad händer om jag avbryter eller tar bort ett köp i Mercado Libre?

I fall att ångrar att du gjorde ett köp eller måste radera det av någon anledning är detta möjligt genom att utföra en serie steg. Det första om du redan har betalat för köpet är att gå till menyn för köpet du har gjort och klicka på alternativet “avbryt köp” och efter det måste du fylla i ett formulär som Mercado Libre ger dig för att veta din situationen i detalj.

Oavsett anledning, dina pengar kommer att returneras till dig inom en given tid. Om alternativet “avbryt köp” inte visas i menyn kan du fortfarande avbryta det genom att gå till avsnittet “hjälp”, sedan “Jag har problem med produkten” och slutligen “Jag vill avbryta köpet”.

Det är lite mer komplicerat att påbörja proceduren avbokning för välj det här alternativet men det är verkligen effektivt. Om paketet redan har skickats med ditt köp kan du returnera det när du hämtar det eller besluta dig för att inte hämta det från leveransföretaget.

Om du bestämmer dig för att officiellt avbryta ett köp via Mercado Libre-sidan kommer absolut ingenting att hända, dina pengar kommer att returneras till dig om du redan har betalat och om säljaren redan har skickat köpet, du måste lämna tillbaka den så fort den kommer till dig .

Relaterade Artiklar

Back to top button