Hur återställer jag en dator i Windows 11?

windows 11

När du har uttömt alla andra tillgängliga lösningar inför ihållande långsamhet eller upprepade fel, kan du genom att återställa din dator under Windows 11 till fabrikskonfigurationen starta om rent. Så här återställer du en dator i Windows 11.

En ominstallation av systemprogramvaran är uppenbarligen den sista utvägen att överväga efter att ha använt felsökningsverktygen som erbjuds av Windows 11 eller PC-rengöringsprogram. Innan du fortsätter med återställningen rekommenderar vi att du gör en säkerhetskopia av alla dina personliga filer, på en extern disk eller ett onlinelagringsutrymme. Det är sant att du under processen kommer att erbjudas att behålla dina personliga filer, men det är bättre att vara säker än att förlora allt.

Återställ en dator i Windows 11

återställ windows 11

För att återställa en dator under Windows 11, gå till Inställningar > System och gå sedan till undermenyn “Återställning”. Det är också i det här fönstret som verktyget “Felsökning” för Windows 11. Detta låter dig först och främst försöka lösa din dators långsamhet och felfunktioner innan du går vidare till problemet. sista steget av återställningen.

återställ windows 11

Innan du går vidare, notera att det är i avsnittet “Återställningsalternativ” som nya Windows 11-användare, som inte är övertygade av operativsystemet inom 10 dagar efter installationen, kan starta “Återgå tillbaka” för att återgå till Windows 10 OS.

Återställ Windows 11 till fabriksinställningarna

återställ windows 11

Klicka på knappen “Återställ PC” för att öppna verktygsfönstret som erbjuder dig att göra ett första avgörande val: “Behåll dina personliga filer”, trots raderingen av dina program och inställningar, eller “Radera alla” för att utföra en fullständig återställning. Vi rekommenderar att du väljer alternativet “Ta bort alla” efter att du har gjort en extern säkerhetskopiering av dina filer.

återställ windows 11

Ett andra val följer som består i att ange källan till denna ominstallation av Windows 11 på din PC. Du kan välja “Cloud Download” som kommer att ladda ner den senaste installationsbilden innan du fortsätter med installationen.

Det här alternativet är att föredra, men det är viktigt att ange att det kan representera mer än 4 GB internetdata. Om din anslutning eller ditt paket inte tillåter det, kan du alternativt utföra en “Lokal ominstallation” från Windows 11-operativsystemfiler som redan finns på din dator.

återställ windows 11

Fönstret visar sedan en sammanfattning av proceduren som din Windows 11-dator är på väg att utföra. Som standard, för att erbjuda en snabbare procedur, hoppar verktyget över rengöring av enheten. Av säkerhetsskäl är det bättre att välja “Ändra inställningar” och aktivera alternativet “Ren data”.

återställ windows 11

Efter att ha klickat på “Bekräfta”-knappen visar assistenten en fullständig sammanfattning av de kommande operationerna, och specificerar i synnerhet mängden data som ska laddas ner vid en nedladdning i molnet.

För att slutföra operationen, klicka på knappen “Återställ” för att starta processen. Detta kommer att ta flera minuter, till och med flera tiotals minuter, och kommer att utlösa successiva omstarter av din dator. Var säker, allt detta är helt normalt.

Relaterade Artiklar

Back to top button