Hur Apple vill bli av med iPhone-hacken

hack

Närvarande sedan iPhone X, hacket på smartphones från Apple skulle nästan vara en del av deras identitet. Men Cupertino-företaget skulle äntligen ha hittat ett sätt att bli av med det.

Efter år av förhalande skulle Apple äntligen ha bestämt sig för att lägga det berömda hacket åt sidan. Och för att göra detta kan det amerikanska företaget mycket väl kräva en teknik som fortfarande är ny i branschen enligt sajten. BGR.

Läs också:
Xiaomi Mi Mix 4 visar sig i bilder och skulle dölja sin främre kamera i mitten av skärmen

Sensorer placerade under skärmen

Om tekniken inte kommer med nästa iPhone 13 kommer den senare ändå att dra nytta av ett mindre hack, vilket tydligt signalerar en önskan att Apple ska bryta sig ifrån den efter år av lojal service. Och för att gå vidare skulle den amerikanska jätten ha bestämt sig för att följa marknadstrenderna, genom att placera fotosensorerna under skärmen.

Under de senaste veckorna har en hel massa patent som tillåter läsning av 2D- och 3D-information genom en skärm upptäckts på webben. Dessa ska på sikt göra det möjligt att använda Face ID och läsa fingeravtryck genom skärmen. Tack vare denna teknik skulle Apple inte längre behöva inkräkta på skärmen på sina smartphones med ett hack eller ens ett slag.

iPhone 11 Pro vs. iPhone 12 Pro

De två patent som visar en förändring i positionering hos Apple är: USPTO-patent nummer 11 067 884, som gör att 2D- och 3D-information kan läsas genom en skärm, och patentnummer 11 073 712, som tillåter Apple-enheter att läsa fingeravtryck genom en skärm.

Läs också:
Den framtida iPhone 14 Pro kan utrustas med ett titanchassi

En design som börjar bli gammal

Apple är inte det första företaget som tänker på sätt att inte längre visa en skåra eller stansfotosensor på sin smartphone. Till exempel kunde OnePlus erbjuda med sin OnePlus 7 Pro en glidande och motoriserad fotosensor på överkanten, vilket ger ett förhållande mellan storlek och skärm som är högre än konkurrenterna 2019.

Dessutom har andra företag som Xiaomi eller Samsung arbetat i några månader med en teknik som möjliggör installation av en fotosensor under skärmen. Detta är särskilt vad som förväntas av Samsung Galaxy Z Fold 3, nästa hopfällbara smartphone från Samsung som är planerad till en presentation den 11 augusti.

Samsung Galaxy Z Fold 3 © © Evan Blass

Således skulle Apple ansluta sig till sina konkurrenter med denna nya teknik, och lämna en numera arkaisk design åt sidan, även om den är unik i sitt slag och synonym med identiteten för iPhones 2021. För första gången sedan november 2017 skulle Apple därför ge efter för pressen från marknaden och konkurrensen när det gäller utformningen av dess flaggskepp.

Källa: BGR

Relaterade Artiklar

Back to top button