Hur använder jag Spotify med högtalare?

För att kunna njuta av en optimal lyssningsupplevelse, Spotifys musik- och poddströmningsplattform (Android-
Windows
) är fullspäckad med fantastiska funktioner. I synnerhet är det möjligt att använda applikationen på hemenheter via Spotify Connect, Bluetooth, röstassistenter eller till och med en Aux- eller USB-kabel. Beroende på önskad metod förklarar vi här alla steg som ska följas för att associera Spotify med dina högtalare.

Spotify tutorial trick

Spotify Connect

Spotify Connect låter dig använda Spotify-appen som en avlägsen för att lyssna på spår i högtalare. För att kunna använda den här funktionen, se till att kontrollera att dina enheter är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

På smartphones och surfplattor

 1. ÖppnaSpotify app börja sedan spela en titel.
 2. Klicka på ikonen “Anslut till en enhet“, som finns i uppspelningsfältet.
 3. På den nya sidan som visas, välj dina högtalare.

På datorn

 1. ÖppnaSpotify-app eller webbspelare börja sedan spela en titel.
 2. Klicka på ikonen “Anslut till en enhet“, som finns längst ner till höger i uppspelningsfältet.
 3. I menyn som visas, välj dina högtalare.
tutorial_23_spotify_connect

Tips: Om stegen ovan inte ger önskat resultat, avsluta och starta om Spotify-appen, starta om dina enheter och slå av och på din Wi-Fi-anslutning igen.

Blåtand

För att använda Spotify på dina högtalare via Bluetooth måste dina enheter vara det Bluetooth-kompatibel och du har den senaste versionen av Spotify installerad på din smartphone, surfplatta eller dator.

 1. Stäng Spotify-appen på din mobil, surfplatta eller dator.
 2. Aktivera bluetooth funktion på din enhet och på högtalarna.
 3. Fortsätt attkombination av de två enheterna. Denna process varierar från enhet till enhet. Om du är osäker, konsultera din enhets användarhandbok.

 4. När enheterna har parats, öppna Spotify-appen och börja spela en titel. Det är allt !
tutorial_23_spotify_bluetooth

Tips: Om ovanstående steg inte fungerar, se till att enheterna är cirka 1 meter bort, har tillräckligt med laddning och har en anslutning till högtalarna.

Det är också möjligt att gå till bluetooth-inställningar på din smartphone, surfplatta eller dator för att tillåta mediedelning och/eller välj dina högtalare som standardenhet.

Som en sista utväg, gå igen till bluetooth-inställningar för att radera (”glömma”) information från dina högtalare. Stäng sedan av Bluetooth på dina enheter innan du slår på den igen, försök sedan ansluta enheterna igen enligt instruktionerna i de numrerade stegen ovan.

Röstassistenter

Om du vill använda röstkommandon för att lyssna på musik och poddsändningar på dina kompatibla högtalare Google eller Amazoninbjuder vi dig att gå till handledningen med titeln “Hur använder man Spotify med röstassistenter?“.

Samsung Bixby_cropped_667x668
Sonos Google Assistant_cropped_481x481

Hjälp- eller USB-kabel

För att spela musik på högtalare från en enhet med Spotify-applikationen går det även att använda en Extra (jack) eller USB-kabel. Om det inte fungerar, se till att du har rätt kabel (tvinga den inte om du är osäker) och tveka inte att byta den om du tror att den kan vara skadad.

Jackplugg

I slutändan finns det flera sätt att lyssna på dina favoritlåtar på högtalare tack vare de medel som nämns nedan. Att upptäcka hur man ansluter Spotify till andra enhetersåsom tv-apparater, spelkonsoler eller till och med bilar, tveka inte att läsa den dedikerade handledningen nedan.

Läs även:

 • Alla våra Spotify-tutorials

 • Hur hanterar du ditt Spotify-konto?
 • Hur använder man Spotify?
 • Hur ansluter jag Spotify till andra enheter?

Relaterade Artiklar

Back to top button