Hur använder jag och konverterar min Android Huawei-mobiltelefon till Wifi-repeater utan rot?

Använda och konvertera min Huawei Android-mobiltelefon som en wifi repeater tillhandahåller några lösningar på de signal- och anslutningsproblem som trådlös signalutrustning vanligtvis uppvisar.

Numera är det möjligt att förvandla Android till ett smart hem med Alexa eller till och med från förvandla Android till mörkerseendekamera så detta kommer inte att vara undantaget.

Även om denna typ av teknik har förbättrats under åren, eftersom den är mer kraftfull och konstant, är räckvidden ibland inte tillräcklig.

Därför kanske det inte täcker alla delar av huset, orsakar också mycket irriterande plötsliga urkopplingar .

Men, som nämnts, en mycket lönsam lösning är att använda en mobil enhet för att utöka den utgående Wi-Fi-signalen.

Vad ska jag veta för att använda och konvertera min Android Huawei-mobiltelefon till en Wifi-repeater?

Att konvertera en mobiltelefon till en Wi-Fi-repeater är möjligt så länge som att utrustningen är lämplig för uppgiften så det är förståeligt att inte alla kan. Som sagt, många modeller har möjlighet att dela signalen trådlöst. naturligtvis det vill säga som en inbyggd funktion.

Ett exempel på detta är Samsung Galaxy S9, som kan dela en routers signal från funktion” Delad signal “.

Du hittar den i mobiltelefonens inställningar, i sektion ” Delad anslutning som innehåller dessa funktioner. På så sätt kan utrustningen ansluta till WiFi-nätverk att han uppfattar och att upprepa det på andra ställen med mer kraft ur hans synvinkel.

Detta, naturligtvis, eftersom det är något som är inbyggt i mobiltelefonen, det är inte nödvändigt att applicera en rot helt enkelt genom att gå till ovannämnda avsnitt.

Men i fallet med några mer köpta mobiltelefoner som Huawei så har de inte dessa egenskaper, så du måste använda ett annat sätt för att uppnå detta, som med tredjepartsapplikationer.

Konvertera mobiltelefon till Repeater med NetShare – Ingen rotdelning

För att fortsätta den tidigare idén, med Huawei-mobiltelefoner som referenspunkt, är det möjligt att förvandla dem till trådlösa signalmottagare.

Detta kan uppnås med applikationer som simulerar denna funktion som är inbyggd i andra datorer, och en av dem kallas NetShare . Som namnet antyder, utför den funktionen av » Dela signal eller snarare att förlänga den utan att tappa kraft.

Det är en av de mest effektiva applikationerna för att förvandla en mobiltelefon till en repeater, och den kan hittas i “Google Play”-butiken. Därför kan den lokaliseras genom att söka efter den med namn. Men, du måste se till att det är den som säger” no-root-tethering “, eftersom det finns andra med samma titlar.

Ett annat sätt att känna igen det är att det representeras av en mobiltelefon med bilden av en router i mitten och blå signaler som kommer ut från sidorna.

I denna mening har den en gratis 10 minuters anslutningsläge för att testa det och för att dra full nytta av det måste du köpa en plan eller köpa den.

Konfigurera appen för att konvertera en Huawei eller någon annan enhet till en repeater

När applikationen är nedladdad körs den från programmenyn på mobiltelefonen. Som vid uppstart kommer att ha en låda.

Det kommer att heta ” Dela internetanslutning “, och som vi behöver markera för att fortsätta, så att anslutningsdetaljerna sedan kan visas.

Så i det här avsnittet bör samma referenser som Wi-Fi-sändningsutrustningen användas, eftersom mobiltelefonen endast kommer att användas för repetition.

Därefter konfigureras datorproxyn som kommer att ansluta till den upprepade signalen. För Windows är processen annorlunda.

För att göra detta måste du gå till » Kontrollpanelen > Nätverk > Internet “, då går vi in” Internet-alternativ » och slutligen «Anslutningar».

På samma sätt är det valt i alternativet som heter » LAN-inställning och därifrån kommer IP-adressen att användas: 192.168.49.1 och följande port: 8282. Och på detta sätt kan du använda det förbättrade Wi-Fi-nätverket.

Relaterade Artiklar

Back to top button