Hur använder jag Google Messages på din dator?

Google Messages

Kommunicera lättare med dina bekanta? Det är fullt möjligt med Google Messages. Denna applikation lanserades 2014 och designades för att skicka alla typer av SMS och MMS. Den innehåller också RCS-funktionalitet (Riktiga kommunikationstjänster).

Google Messages är tillgängligt i Play Butik. Användare kan dock också komma åt det från sin dator, via en webbklient. Vill du använda det här verktyget för att skicka SMS och MMS från din webbläsare? Denna handledning visar dig hur.

Använd Google Messages i din webbläsare

I förväg måste du ha laddat ner applikationen från Play Butik och ange den som standardmeddelandeapplikation. Det här alternativet erbjuds när programvaran startas första gången.

Google Messages 1 © © Google

1. Gå till webbplatsen Google Messages.

2. Längst upp till höger på skärmen klickar du på “Meddelanden för webben”.

Google Messages 2 © © Google

3. Instruktioner visas och en QR-kod visas.

Google Messages 3 © © Google

4. Starta Google Messages-appen på din smartphone. Klicka på de tre vertikala prickarna som är synliga längst upp till höger på skärmen, i kanten av sökfältet, och välj “Meddelanden för webben”.

Google Messages 4 © © Google

6. Klicka på den blå “QR Code Reader”-knappen och skanna koden som är synlig på din datorskärm.

Google Messages 5 © © Google

7. Din smartphone och dator synkroniseras på några sekunder. Listan över dina SMS och MMS visas sedan i din webbläsare. Längst upp i ett fönster frågar du om du ska memorera datorn. Klicka på den blå “Ja”-knappen. På samma ställe visar ett nytt fönster att videosamtal är tillgängliga. Klicka på den blå “OK”-knappen.

Google Meddelanden 6 © © Google

Varsågod, du kan nu använda Google Messages från din webbläsare!

Obs: det är inte nödvändigt att logga in med ditt Google-konto för att använda denna programvara. Dessutom, om du vill använda Google Messages i en annan webbläsare, måste du starta synkroniseringsproceduren igen. Webbklienten är endast tillgänglig på en enhet åt gången.

Relaterade Artiklar

Back to top button