Hur ansluter man ett Bluetooth-tangentbord på en Android-surfplatta?

Kraft anslut bluetooth-tangentbord till Android-surfplatta underlättar avsevärt de flesta av de åtgärder som vi utför på vår bärbara enhet.

Om det är möjligt använd android mobiltelefon som mus eller tangentbord på pc är en omvänd process också möjlig. Den här premissen är ganska lik när du vill ansluta och använda en mus på en iPad utan Jailbreak.

Denna typ av tangentbord, till skillnad från klassiska tangentbord, har inte någon typ av kabel, eftersom dess anslutningsmetod är baserad på en trådlöst system. Därför måste du följa vissa steg för att börja använda den.

Steg att följa från surfplattan

Till att börja med måste surfplattan som vi kommer att använda ha Bluetooth-funktionen aktiverad, eftersom utan den kommer vi inte att kunna hitta signalen från tangentbordet.

Det borde du inte vara, klicka bara på ikonen » inställningar ” Var ” inställningar för att öppna fönstret.

Välj sedan alternativet för anslutningarBlåtand “. På vissa datorer är detta vanligtvis i en sektion Anslutningsmöjligheter eller något liknande.

I det här avsnittet kommer du att kunna se skjutknappen med vilken funktionen aktiveras och avaktiveras, se till att den är aktiverad för att gå till nästa steg för att ansluta ett Bluetooth-tangentbord på en android surfplatta .

Å andra sidan kan du också justera funktionaliteten för den här trådlösa anslutningen från snabbinställningspanelen på din enhet. Glöm inte heller att ha en av de versioner senaste från android operativsystem .

Ansluta Bluetooth-tangentbordet till en surfplatta

Efter att ha haft aktiverad Bluetooth på din Android-surfplatta, du kan gå vidare till anslutningen av enheterna för vilka tangentbordet måste aktiveras.

Vissa av dessa enheter kommer att ha den automatiska trådlösa signalen i läge, medan andra kommer att ha en knapp med Bluetooth-symbolen.

Du måste hålla den intryckt tills tangentbordet indikerar att den har aktiverat funktionen, vanligtvis kommer en lampa att börja blinka (på och av).

Navigera sedan till avsnittet Bluetooth-inställningar på din Android-surfplatta, så att du kan komma åt listan över andra tillgängliga trådlösa enheter.

I den kan du hitta objektet för ditt tangentbord, om inte, klicka på » Hitta en enhet “. Tänk på att båda teamen har en begränsad tid på sig att hålla dessa tjänster aktiva, så det är en bra idé att göra detta samtidigt.

När du trycker på enheten för att anslut bluetooth-tangentbord till android-surfplatta, proceduren kan vara tillräcklig för att upprätta anslutningen. Men för vissa tillägg av den här typen måste du utföra ett annat steg, vilket bara kommer att vara att skriva en kod från tangentbordet som kommer att tillhandahållas till dig på surfplattans skärm.

Det är vanligtvis numeriskt och innehåller endast 6 siffror, skriv in dem och tryck sedan på » Hall för att slutföra länken. Tecken på effektiviteten av proceduren, surfplattan visar ett meddelande som indikerar att den nya trådlösa enheten kunde ansluta.

Vad du ska göra om du redan använde tangentbordet på en annan enhet

För att kunna para ihop Bluetooth-tangentbordet på en Android-surfplatta måste du se till att den inte är associerad med någon annan utrustning .

Om du till exempel synkroniserade den till en dator (vilket är den vanligaste användningen), måste du koppla bort den från den enheten innan du kan fortsätta. Likaså rekommenderas det att du efter det stänger av tangentbordet och sätter på det igen.

Varför är det nödvändigt? Eftersom du inte kommer att kunna binda tangentbordet om det är anslutet till en annan enhet, eller om det fortsätter att söka efter signalen från det.

Tangentbordsalternativ

Efter att ha lyckats synkronisera Bluetooth-tangentbordet till en surfplatta kan du göra några grundläggande justeringar . För att göra detta måste du gå till motsvarande inställningssektion och placera tangentbordselementet, såväl som redigeringsknapparna som kommer att finnas bredvid.

I denna mening kan du bestämma om du vill ha båda datorerna ansluter automatiskt till varje lägga under spänning . Du kan ändra visningsnamnet på det trådlösa tangentbordet om du behöver en specifik titel för enkel plats.

Relaterade Artiklar

Back to top button