Hur ansluter jag iPhone till Windows 10-dator?

Det finns många anledningar till varför du kanske vill ansluta din iPhone till en PC med Windows 10 . Kanske vill du flytta musik från en enhet till en annan, lägga till några videor till din iPhone för att titta på när du reser eller till och med manuellt säkerhetskopiera allt viktigt på din iPhone. Oavsett dina skäl, så här ansluter du iPhone till PC med Windows 10 både via kabel och WiFi :

Steg 1 Ladda ner och installera iTunes

För att ansluta din iPhone till din Windows 10-dator måste du använda iTunes-appen. Detta är det enda sättet att överföra och synkronisera saker som musik eller video(musik eller videor), mellan två enheter.

Börja med att öppna Microsoft Store på en Windows 10-dator och sök efter iTunes . Alternativt kan du också klicka eller trycka på den här länken: iTunes i Microsoft Store (iTunes i Microsoft Store) . Klicka eller tryck på ” Installera(Installera)” och vänta på att iTunes ska laddas ner och installeras på din Windows 10-dator.

Öppna iTunes efter installationen. Eftersom du redan surfar Microsoft Store du kan helt enkelt klicka på knappen ” Springa(Start)”. Annars kan du stänga Göra(Lagra) och använd en annan metod för att öppna iTunes, som att klicka eller trycka på dess genväg i ” Start(Start meny) ” . Första gången du öppnar iTunes måste du acceptera dess licensavtal, så klicka eller tryck på ” jag accepterar(Hålla med) ” .

iTunes licensvillkor

iTunes är öppet på din PC. Nu är det dags att ansluta din iPhone till Windows PC(Windows PC).

iTunes-appen för Windows 10

Steg 2(Steg 2) . Anslut din iPhone till din Windows 10 PC med Lightning kabel.(ljuskabel)

Första gången du ansluter din iPhone till din Windows 10-dator måste du använda en kabel Blixt (eller äldre modell). Men senare kan du också koppla dem till WiFi utan att använda kablar.

Ansluta Lightning kabel(Lightning-kabel) till din iPhone och Windows 10 PC.

iPhone SE ansluten till PC med en Lightning-kabel.

På din iPhone bör du se ett meddelande som frågar “Lita på den här datorn?” (“Lita på den här datorn?”). Svara “ja” genom att trycka på svaret ” Förtroende(Förtroende) ” .

Svarar du på frågan om att lita på den här datorn? iPhone fråga

Din iPhone kommer då att be dig att ange din Pinkod(Pinkod) . Ange den för att fortsätta.

PIN-kod som används på iPhone

Samtidigt frågar iTunes-appen på din Windows 10-dator dig om “[…] du vill ge den här datorn åtkomst till information om [вашем] iPhone»(“[…] du vill ge den här datorn åtkomst till information om [your] iPhone”) . Bekräfta denna åtgärd genom att trycka på knappen ” Fortsätt(Fortsätta) ” .

Tillåt datorn att komma åt information på iPhone

Det var allt: din iPhone är nu ansluten till din Windows 10-dator.

Varför vill du ansluta din iPhone till en Windows 10-dator?

Först(Första) kö eftersom du kan se, öppna och synkronisera filer som finns på din iPhone. I iTunes-appen på din PC väljer du de mappar du vill bläddra i från vänster sida av fönstret.

iPhone-mappar som visas i iTunes

Du kan också komma åt mer avancerade funktioner på din iPhone, inklusive säkerhetskopieringsalternativ och avancerade inställningar. För att göra detta, i iTunes-appen för Windows 10 klicka eller tryck iPhone-ikon(iPhone-ikonen) i det övre vänstra hörnet. se(Titta) noga eftersom ikonen är liten.

iPhone-enhetsknappen längst upp till vänster i iTunes-appen.

iTunes-appen låter dig bland annat både uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS och återställa den om något går fel. Den låter dig också välja om du vill säkerhetskopiera din iPhone automatiskt till iCloud eller en Windows 10-dator, samt manuellt säkerhetskopiera när som helst.

Information och säkerhetskopieringsalternativ för iPhone

Dessutom får du flera alternativ(Alternativ) för att styra saker som video- och låtinställningar(preferenser för videor och låtar) eller tillgänglighetsalternativ. Ett alternativ som många vill använda är dock ett som låter din iPhone synkronisera med en Windows 10 PC via WiFi . Låt oss se detta:

Hur man ansluter iPhone till Windows 10 PC med Wi-Fi

Om du redan har anslutit din iPhone till din dator med en kabel, kan du också ställa in dem för att synkronisera via WiFi utan att använda kablar.

För att göra detta, anslut din iPhone till din dator och slå på alternativet i iTunes-inställningarna (Alternativ)Synkronisera med denna iPhone via Wi-Fi.”(“Synkronisera med denna iPhone via Wi-Fi.”)

Aktivera Wi-Fi-synkronisering mellan iPhone och Windows 10.

Klicka eller tryck sedan på ” Tillämpa(Ansök)” eller ” Redo”(Klar,) i det nedre högra hörnet av fönstret för att spara inställningarna.

Sparar inställningar

Du(Har) kopplat din iPhone till en Windows 10-dator?

Som du har sett är det ganska enkelt att ansluta iPhone till Windows 10 PC. Allt du behöver är iTunes-appen och en kabel. Därefter(Efteråt) kan du till och med koppla ur kabeln och ansluta två enheter via WiFi . Innan du stänger den här guiden, låt oss veta om allt fungerade för dig. Dessutom, om du stöter på problem, dela dem gärna i kommentarerna.

Det finns många anledningar till varför du kanske vill ansluta din iPhone till din Windows 10-dator. Kanske vill du flytta lite musik från en enhet till en annan, lägga till några videor på din iPhone att titta på när du pendlar eller till och med skapa en manuell säkerhetskopia av allt viktigt på din iPhone. Oavsett dina skäl, här är hur du ansluter en iPhone till en Windows 10-dator, både med en kabel och via Wi-Fi:

Steg 1. Ladda ner och installera iTunes

För att ansluta din iPhone till din Windows 10-dator måste du använda iTunes-appen. Det är det enda sättet på vilket du kan överföra och synkronisera saker som musik eller videor mellan de två enheterna.

Börja med att öppna på din Windows 10-dator och sök efter . Alternativt kan du också klicka eller trycka på den här länken: iTunes i Microsoft Store. Klicka eller tryck och vänta på att iTunes ska laddas ner och installeras på din Windows 10-dator.

iTunes-sidan från Microsoft Store

När du har installerat, öppna iTunes. Eftersom du redan tittar på , kan du bara trycka på knappen. Annars kan du stänga och använda en annan metod för att öppna iTunes, som att klicka eller knacka på genvägen från . Första gången du öppnar iTunes måste du acceptera dess licensavtal, så klicka eller tryck på .

Licensvillkoren för iTunes

iTunes öppnas på din PC. Nu är det dags att ansluta din iPhone till din Windows-dator.

iTunes-appen för Windows 10

Steg 2. Anslut din iPhone till din Windows 10-dator med en Lightning-kabel

Första gången du ansluter din iPhone till din Windows 10-dator måste du använda en Lightning-kabel (eller en äldre modell). Men efteråt kan du också ansluta dem via Wi-Fi, inga kablar inblandade.

Anslut Lightning-kabeln till din iPhone och din Windows 10-dator.

En iPhone SE ansluten till en PC med en Lightning-kabel

På din iPhone bör du se ett meddelande som frågar . Svara ja, genom att trycka på svaret.

Svarar du på förtroendet för den här datorn? Fråga på iPhone

Sedan ber din iPhone dig att ange din PIN-kod. Ange den för att fortsätta.

PIN-koden som används på iPhone

Samtidigt frågar iTunes-appen på din Windows 10-dator dig om . Godkänn denna åtgärd genom att trycka på knappen.

Tillåt datorn att komma åt information på iPhone

Det var allt: nu är din iPhone ansluten till din Windows 10-dator.

Varför skulle du vilja ansluta din iPhone till din Windows 10-dator?

Först och främst eftersom du kan se, öppna och synkronisera filerna som finns på din iPhone. I iTunes-appen från din PC, välj de mappar du vill se, från vänster sida av fönstret.

Mapparna från iPhone, visas i iTunes

Du kan också få tillgång till mer komplexa funktioner på din iPhone, inklusive säkerhetskopieringsalternativ och avancerade inställningar. För det, i iTunes-appen för Windows 10, klicka eller tryck på iPhone-ikonen från det övre vänstra området. Titta noga, för ikonen är liten.

iPhone-enhetsknappen från det övre vänstra området i iTunes-appen

iTunes-appen låter dig bland annat både uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS, samt återställa den om något går fel. Det låter dig också välja om du vill säkerhetskopiera din iPhone automatiskt till din iCloud eller till din Windows 10-dator, samt låter dig skapa manuella säkerhetskopior när du vill.

Information och säkerhetskopieringsalternativ för iPhone

Du får också några för att kontrollera saker som videor och låtar, eller tillgänglighetsalternativ. Ett alternativ som många vill använda är dock det som låter din iPhone synkronisera med din Windows 10-dator via Wi-Fi. Låt oss se det:

Så här ansluter du din iPhone till din Windows 10-dator med Wi-Fi

Om du redan har anslutit din iPhone till din PC med en kabel kan du också konfigurera dem så att de synkroniseras via Wi-Fi, inga kablar inblandade.

För att göra det, håll din iPhone ansluten till din PC och aktivera inställningen som i iTunes

Aktivera synkronisering över Wi-Fi mellan iPhone och Windows 10

Klicka eller tryck sedan på eller i det nedre högra hörnet av fönstret för att spara dina inställningar.

Sparar inställningarna

Ansluter du din iPhone till din Windows 10-dator?

Som du har sett är det ganska enkelt att ansluta din iPhone till din Windows 10 PC. Allt du behöver är iTunes-appen och en kabel. Efteråt kan du till och med släppa kabeln och ansluta de två enheterna via Wi-Fi. Innan du stänger den här handledningen, låt oss veta om allt fungerade bra för dig. Dessutom, om du stött på problem, tveka inte att dela dem i en kommentar.

Relaterade Artiklar

Back to top button