Hur ansluter jag en Bluetooth-mus till min Mac?

Musen avgör till stor del bekvämligheten med att arbeta vid datorn. Ju mer tid du spenderar framför din iMac eller MacBook, desto mer inser du att komfort är din högsta prioritet, så att ansluta din favoritmus till den är nästa logiska steg. Men vad händer om musen du väljer inte är en standardmus Äpple Magic Mouse och den andra bluetooth mus(Bluetooth-mus) ? Kan du fortfarande använda det på macOS? Svaret är ja och den här guiden visar hur du ansluter Bluetooth-mus(Bluetooth-mus) till din Mac:

NOTERA.(OBS:) Den här guiden gäller för macOS Mojave eller nyare. Funktioner som presenteras i vår guide kanske inte fungerar på äldre versioner av macOS. För att ta reda på din macOS-version, se Vilken version av macOS har jag?

Ansluta Blåtand – mus (inte Apple) till dator Mac.

Fastän Magic Mouse av (Magisk mus)Äpple är en fantastisk produkt och några av dess funktioner som gester(Gester) , kan användas för att göra våra liv enklare, vissa av oss föredrar att byta in dem för ett tröstande, pålitligt ljud mushjul(mushjul) när vi rullar ner på sidan. . Vår (bulrigare) mus är den tillgängliga Microsoft Bluetooth Mobile Mouse 3600, så låt oss titta på dess inställning, som är precis som alla andra Bluetooth möss(Bluetooth-mus) som du kanske vill använda.

Öppna för att komma igång Systeminställningar(Systeminställningar) genom att klicka eller knacka Apples logotyp(Apple-logotypen) och navigera sedan till lämpligt alternativ i rullgardinsmenyn.

I fönstret ” Systeminställningar(Systeminställningar) » navigera till Blåtand .

Bluetooth-alternativ i fönstret Systeminställningar

Installera sedan bluetooth mus(Bluetooth-mus) till parningsläge. I vårt fall var vi tvungna att trycka och hålla Bluetooth/På-knapp inom 3 sekunder. Det finns bara två möjliga sätt att aktivera ihopparningsläget i Bluetooth möss(Bluetooth-mus) , beroende på dess design. Musen kan ha antingen en dedikerad knapp bara för kontroll Bluetooth-parning(Bluetooth-parning) eller knapp för att styra Bluetooth-parning(Bluetooth-parning) och för att slå på och av musen. Vår mus använder den andra metoden, i vilket fall du måste trycka på den här knappen under en viss tid (längden kan variera) för att lägga in den i Bluetooth-parning.(Bluetooth-parning)

Bluetooth/På-knapp Microsoft Bluetooth Mobile Mouse 3600

Så snart din Mac ser musen, den visar den i fönstret Blåtand . Klicka eller tryck på ” Ansluta”(Anslut) och vänta några sekunder.

Om du sätter musen i parningsläge kan din Mac hitta den

När du ser status ” Ansluten(Ansluten)” under musen är du klar. Stäng fönstret Blåtand och använd musen som du vill.

Bluetooth-mus ansluten

RÅD:(TIPS:) Som visas ovan kan du ansluta en mus samtidigt Magic Mouse och vanlig mus. Båda kan användas för att hantera din Mac , och du kan växla mellan dem utan att göra några ytterligare ändringar. Detta kan vara praktiskt för vissa applikationer, till exempel de som kräver ett mittklick för vissa funktioner.

Normal inställning Bluetooth möss(Bluetooth-mus) på din Mac

Om du bara använder vanliga Bluetooth-mus(Bluetooth-mus) på din Mac (och alla Apple mus(Apple mouse) inaktiverad i inställningarna Blåtand ), skiljer sig anpassningsalternativen som erbjuds av macOS från standardalternativen som följer med att använda Apple Magi (Äpple)Mus(Magisk mus). De är dock lika lättillgängliga, som du kan se genom att följa stegen nedan. Först(Första) klicka eller tryck Apples logotyp(Apple-logotypen) och välj sedan ” Systeminställningar”(Systeminställningar) i rullgardinsmenyn.

Systeminställningar i Apple-menyn

I fönstret ” Systeminställningar(Systeminställningar) » navigera till “Mus(Mus) » .

Musalternativ i Systeminställningar

I fönstret ” Mus(Mus) » Du kan ställa in flera alternativ som t.ex rullningsriktning(rullningsriktning), vilken musknapp som ska användas som primär musknapp och hastigheten för spårning, rullning och dubbelklickning.

Musalternativ med vanlig mus

Kan jag använda någon bluetooth mus(Bluetooth-mus) med macbook och iMac?

Vilken mus som helst med inbyggd Blåtand ska inte ha problem med att ansluta till din macbook eller iMac genom att följa instruktionerna i den här guiden. För att vara på den säkra sidan bör du också kontrollera om musen är kompatibel med macOS. Om du köper mus på webben(mus online), produktinformationen måste innehålla denna information. Om du köper den från en butik, leta efter symbolen Mac-kompatibilitet(Mac-kompatibilitet) på förpackningen.

Mac-symbol på en Microsoft 3600 Bluetooth-mobilmus

VIKTIG:(VIKTIGT:) Bluetooth -mus(Bluetooth-mus) är inte samma sak som trådlös mus(trådlös mus) . Den största skillnaden är hur du ansluter till din dator. Den första har en inbyggd Bluetooth-chip som använder (bluetooth-chip)chip(Bluetooth-chip) Bluetooth på din dator för ihopkoppling med musen. i alla fall trådlös mus(trådlös mus) (kallas även trådlös mus) USB-mus(USB-mus) ) kommer med en speciell mottagare som behöver anslutas till USB uttag(USB uttag) . macOS-datorer känner inte alltid igen dessa dedikerade USB-mottagarna, så se till att du är trådlös USB-mus(USB-mus) kompatibel med macOS.

Vad bluetooth mus(bluetooth mus) föredrar du och varför?

Nu kan du framgångsrikt använda bluetooth mus. (Bluetooth-mus) Att välja en mus är ett personligt beslut, eftersom denna lilla handhållna enhet inte bara kan vara vår fortsättning på nätet miljö, men också en del(miljö men en del) av vår identitet som datoranvändare. Innan du stänger den här fliken vill vi gärna veta vilken mus du har valt och varför du föredrar den. Lämna en kommentar nedan och berätta om din favoritmus.

Musen är en stor del av hur mysig din upplevelse är när du använder din dator. Ju mer tid du spenderar framför din iMac eller din MacBook, desto mer inser du att komfort är din största prioritet, så att ansluta din favoritmus till den är nästa logiska steg. Men vad händer om musen du väljer inte är Apples standard Magic Mouse, utan en annan Bluetooth-mus? Kan du fortfarande använda det på macOS? Svaret är ja, och den här guiden visar hur du ansluter din Bluetooth-mus till din Mac:

NOTERA: Den här guiden täcker macOS Mojave eller nyare. Funktionerna som delas i vår guide kanske inte fungerar på äldre versioner av macOS. För att kontrollera din macOS-version, läs Vilken version av macOS har jag?

Anslut din (icke-Apple) Bluetooth-mus till din Mac

Även om Apples Magic Mouse är en fantastisk produkt och några av dess funktioner, som , kan användas för att göra ditt liv enklare, föredrar vissa av oss att byta ut dem mot det tröstande, pålitliga ljudet från ett mushjul när vi rullar ner på en sida. Vår (bullrigare) mus att välja på är den prisvärda Microsoft Bluetooth Mobile Mouse 3600, så låt oss gå igenom dess inställning, som liknar alla andra Bluetooth-musar som du kanske vill använda.

För att börja, öppna genom att klicka eller knacka på Apple-logotypen och gå sedan till motsvarande alternativ från rullgardinsmenyn.

Systeminställningar i Apple-menyn

Gå till i fönstret.

Alternativet Bluetooth i fönstret Systeminställningar

Ställ sedan in din Bluetooth-mus i parningsläge. I vårt fall var vi tvungna att trycka och hålla ned Bluetooth/On-knappen i 3 sekunder. Det finns bara två möjliga sätt att aktivera ihopparningsläget i en Bluetooth-mus, beroende på dess design. En mus kan antingen ha en dedikerad knapp bara för att styra Bluetooth-parningen, eller så kan den komma med en knapp för att både styra Bluetooth-parningen och för att slå på och stänga av musen igen. Vår mus använder den andra metoden, i vilket fall du måste trycka på den knappen under en viss tid (varaktigheten kan variera) för att ställa in den i Bluetooth-parningsläge.

Bluetooth/På-knappen på Microsoft Bluetooth Mobile Mouse 3600

Så fort din Mac ser musen visar den den i fönstret. Klicka eller tryck och vänta några sekunder.

Om du ställer in musen i parningsläge kan din Mac hitta den

När du ser statusen under musen är du igång. Stäng fönstret och använd musen som du vill.

Bluetooth-musen är ansluten

DRICKS: Som sett ovan kan du ha en Magic Mouse och en vanlig mus anslutna samtidigt. De kan båda användas för att styra din Mac, och du kan växla mellan dem utan att göra ytterligare ändringar. Detta kan vara praktiskt med vissa appar, som de som kräver mittklick för vissa funktioner.

Anpassa en vanlig Bluetooth-mus på din Mac

Om du bara använder en vanlig Bluetooth-mus på din Mac (och valfri Apple-mus är frånkopplad i inställningarna), skiljer sig anpassningsalternativen som erbjuds av macOS från de standardalternativ som följer med att använda Apples Magic Mouse. De är dock lika lättillgängliga som du kan se när du följer stegen nedan. Klicka eller tryck först på Apple-logotypen och välj sedan från rullgardinsmenyn.

Systeminställningar i Apple-menyn

Gå till i fönstret.

Alternativet Mus i fönstret Systeminställningar

Fönstret låter dig justera flera inställningar, som rullningsriktningen, vilken musknapp som ska användas som primär och hastigheten för spårning, rullning och dubbelklickning.

Musalternativ med en vanlig mus

Kan jag använda vilken Bluetooth-mus som helst med MacBook och iMac?

Alla mus med inbyggd Bluetooth bör inte ha några problem med att ansluta till din MacBook eller iMac genom att följa stegen i den här guiden. För att vara på den säkra sidan bör du också kontrollera om musen är kompatibel med macOS. Om du köper din mus online bör produktinformationen innehålla denna information. Om du köper den i en butik, leta efter Mac-kompatibilitetssymbolen på förpackningen.

Mac-symbolen på Microsoft Bluetooth Mobile Mouse 3600

VIKTIG: En Bluetooth-mus är inte samma sak som en trådlös mus, den största skillnaden är hur de ansluter till din dator. Den första har ett inbyggt Bluetooth-chip som använder din dators Bluetooth-chip för att para ihop med musen. En trådlös mus (även kallad trådlös USB-mus) kommer dock med en dedikerad mottagare som måste anslutas till en USB-port. Datorer med macOS känner inte alltid igen dessa dedikerade USB-mottagare, så se till att din trådlösa USB-mus är macOS-kompatibel innan du köper den.

Vilken Bluetooth-mus föredrar du och varför?

Nu bör du kunna använda din Bluetooth-mus framgångsrikt. Att välja en mus är ett personligt beslut, eftersom denna lilla handhållna enhet inte bara kan bli vår förlängning i en onlinemiljö utan en del av vår individualitet som datoranvändare. Innan du stänger den här fliken vill vi gärna veta vilken mus du väljer och varför du föredrar den. Lämna en kommentar nedan och berätta om din favoritmus.

Relaterade Artiklar

Back to top button