Hur anpassar man enkelt Ubuntu-terminalen med PowerLine Linux?

Många människor gillar att kunna lägga till anpassade inställningar till sina datorer, varför det är viktigt att veta hur man anpassar Ubuntu-terminalen med PowerLine Linux.

Det är ett enkelt, användbart och praktiskt tillägg. Dess struktur består av ett inline-tillståndsprogram för ett medium som kallas VIM. Det fungerar också med andra samtidiga applikationer som kallas i3, Awesome, zsh, fish, tmux, bash, IPython och Qtile .

Med andra ord, Kraftledning kan definieras som ett python-skript, vars syfte är att erbjuda en kommandorad, men de fungerar lokalt på datorn. Den har också en konfiguration och kan fjärrmanipuleras.

Från Ubuntu-terminalen kan du styra alla operationer du behöver utföra på din dator, som t.ex installera Outlet-appen för att ladda ner program och applikationer, eller formatera eller formatera SD-minnen.

Steg för steg guide hur du anpassar Ubuntu terminal med PowerLine Linux

Tillämpningskunskap är viktigt för vet hur man kodar dem och känna igen dem efter behag. Dess procedur är som följer:

  • Det första steget är att gå in i applikationen och öppna användarens unika konto, sedan kommer ett verktygsfält och andra användbara kontroller att visas.
  • Det är mycket viktigt att veta att för enkla aktiviteter som att ändra teman, färger eller huvudpanelen, kommer knapparna att finnas i bannern och alternativfältet.
  • Efter att ha tryckt, ett popup-fönster visas med alla kommandon och modifieringsalternativ. Det är mycket viktigt att du alltid trycker på knappen efter att ha slutfört processerna knapp “acceptera” Var “att registrera” i det nedre området.

Vid ändring av en procedur är det viktigt att ha specialiserad hjälp, eftersom uppdateringarna eller villkoren kan skadas.

Är det viktigt att använda Powerline?

Svaret är något abstrakt, eftersom det beror på användaren och de krav de behöver för sin dator. Anpassningsfunktionen är mycket användbar, särskilt för dem som utför specifika aktiviteter.

Några av funktionerna inkluderar att ställa in teman, inklusive det mörka temat, eller att placera vissa applikationer på strategiska platser på skrivbordet. Plattformen erbjuder modifiering av en myriad av verktyg inom verksamhetsstöd.

Viktiga funktioner i Ubuntu Terminal Customization med PowerLine Linux

Som vilken typ av funktion som helst på en dator har anpassning av Ubuntu-terminalen med PowerLine sina egenskaper som:

Den är utbyggbar och funktionsrik

Efter förändringsprocessen satte de en mycket bättre töjbarhet än med andra verktyg . Eftersom det tillåter optimering och enkelhet i konfigurationsfiler.

Allt detta tack vare ett apptillägg som heter Pytonorm, som driver en orientering under en strukturerad kod utan att vara beroende av tredje part. Var en triggeraspekt för att anpassa Ubuntu Terminal med PowerLine linux .

Stabil baskod

Den har kännetecknats av att vara mycket utvald eftersom enhetstesterna kan utföras i samband med typ av kod. Det fungerar också med Python 2.6+ och Python 3 versioner.

Inkluderar stöd för varningar och statusrader

Den ursprungliga versionen designades för att fungera med statusraderna för VIM, den här utvecklades lite i taget för att kodas i Tmux och flera WM . Inom det finns även skalapplikationer som bash / zsh, bland andra tillgängliga alternativ.

Konfiguration och färgscheman skrevs i JSON

Det första är att veta att det är ett ganska enkelt och lättanvänt format, eftersom det fungerar med en standardiserad fil intuitivt för att förbättra användarkomforten. Ändringar görs på några sekunder och med bara några få steg.

Ubuntu Terminal är speciellt för programmerare eftersom det är ett verktyg de använder för installera paket eller program, uppdatering och andra aktiviteter.

Det är snabbt och lätt

Det kallas som en snabb plattform eftersom den har ett stöd som kallas Demon i hans system . Detta täcker flera rader för att ge dig bättre fokus och prestanda på din dator.

Precis som du kan anpassa din terminal kan du också anpassa Ubuntu-skrivbordet, ha kul ändra mappfärg i operativsystemet Linux.

Relaterade Artiklar

Back to top button