Hur ändrar jag storleken på en bild i GIMP?

gimp handledning

De höga upplösningarna som kameror och mobiltelefoner erbjuder skapar stora bilder. Det är inte alltid lätt att infoga dem i ett dokument, på en webbsida eller ett e-postmeddelande. han det kan då vara nödvändigt att ändra denna parameter för att anpassa den till dess behov.

Lyckligtvis låter GIMP-programvaran dig ändra storlek på alla typer av bilder. Vill du veta hur man använder den här funktionen? Vi berättar allt du behöver veta om ämnet i denna detaljerade handledning.

Ändra storlek på en bild i GIMP

Här är stegen för att ändra storleken på en bild i GIMP:

1. Klicka på “Bild” i redigerarens toppmeny.

2. Välj sedan alternativet “Bildskala och storlek”.

Ändra storlek på GIMP 1 © © GIMP

3. En flytande meny visas: det är den här som låter dig ändra skapelsens dimensioner.

GIMP Ändra storlek 2 © © GIMP

Det är också möjligt att komma åt den här menyn genom att högerklicka på fotografiet och återigen välja “Bild” och sedan “Bildens skala och storlek”.

När menyn är tillgänglig hittar du, i avsnittet “Bildstorlek”, flera element som du kan agera på för att ge skapandet de önskade dimensionerna:

  • Dokumentets bredd och höjd: som standard anges de i pixlar men andra måttenheter är tillgängliga (tum, millimeter, punkter, picas, fot, etc.). Ett hänglås håller bildens proportioner: genom att klicka på det kan du ändra bredden utan att ändra höjden och vice versa.

  • Upplösningen: precis som bredden och höjden kan du minska eller öka värdena för denna parameter (till exempel för utskrift).

Allt är bra ? När ändringarna har gjorts, glöm inte att klicka på knappen “Skalning” för att spara dem. Bilden får sedan önskade dimensioner.

Bildkälla: Pexels

Hitta alla tips och tricks som kan användas i GIMP:

  • Hur slätar man ut huden på GIMP?
  • Hur ändrar man ögonfärg i GIMP?
  • Hur beskär man en bild i GIMP?
  • Hur lägger man till text i GIMP?
  • Hur beskär man en bild i GIMP?
  • Hur använder man kortkommandon i GIMP?

Relaterade Artiklar

Back to top button