Hur ändrar jag kategorin för en video på min YouTube-kanal?

Runt om i världen har ett stort antal människor tagit ansvaret att vara en del av detta enorma sociala nätverk. Kanske mer än en gång försökte de ändra kategorin för en video på deras YouTube-kanal.

Kategorier är de som underlätta sökmotorn på samma sida . I sin tur hjälper de användarens video att sticka ut.

Med dem garanterar de prenumeranter till hitta gamla eller nya videor på en YouTube-kanal eller helt enkelt från sök efter videor i en YouTube-kanal genom baserat på trender.

Det är därför alla som är dedikerade till att skapa och lägga upp videor på YouTube har tendens att använda detta verktyg för att locka den intresserade allmänheten.

Så du kan ändra kategorin för en YouTube-video!

Mer än en gång hände det oss att vi inte fick önskad uppmärksamhet efter att ha lagt upp en video på vår kanal.

Oavsett om det är fallet eller om vi bara har missfört vårt innehåll när vi katalogiserar vårt innehåll, undviker det på något sätt att fånga allmänhetens intresse.

Även om YouTube-sökning utförs genom att direkt placera namnet på det önskade innehållet, kategorier fungerar som en stor katalog med videor som kan användas när användaren vill utforska innehållet på sidan.

En av de stora fördelarna med denna sida är möjligheten till redigera den allmänna informationen om videorna. Detta oavsett hur länge dess publicering på nätverket.

Redigera grundläggande information

När du vill ändra kategori för en video på din YouTube-kanal måste du börja med ansluta till youtube med ditt konto.

Därifrån hittar vi » videohanterare avsnitt av vår kanal, där alla videor vi har laddat upp under tiden kommer att visas.

På så sätt kommer alla videor som vi har publicerat under hela användningen av vår kanal att sändas på vår skärm. Hitta videon där vi vill byta kategori genom att klicka på ” redigera “.

Därefter kommer ett annat antal konfigurationer att visas, vars rubriker kommer att ha namnen ” grundläggande information », « tjäna inkomst ” och ” avancerad inställning “.

Vi går till ” avancerade inställningar “, där det också finns ett stort antal modifieringar, där den sektion » kategori ligger uppe till höger.

Genom att klicka på pilen kommer du att kunna förstora en ruta som visar alla kategorier som varje video publicerad på YouTube faller under.

När vi väljer den kategori som bäst matchar definitionen av vår video måste vi klicka på rektangeln som säger ” Spara ändringar för att slutföra redigeringen.

Kan jag ändra kategorin för alla mina videor?

Om du anser att var och en av dina videor är i fel kategori, men du föredrar att undvika att ändra inställningarna för var och en av dem, vet att det finns ett sätt att lösa det.

För att göra detta måste du gå till kontrollpanel » på YouTube för att komma åt sektion ” kanalkonfiguration “. Här kommer den att visa en meny på vänster sida av skärmen.

Vi klickar på alternativet som säger » ursprungliga värden “, där kan du konfigurera kategorin som dina publicerade videor tillhör och även följande.

På så sätt, varje gång vi ska publicera en, kategorifältet kommer att visa det tema du föredrog för din kanal .

Efter att ha ändrat allt du vill ha i värdesektionen, allt från etiketter, beskrivningar, kategorier och sekretess, måste du spara alla gjorda ändringar .

Från och med detta ögonblick kommer vi att kunna uppskatta hur kanalen och videorna får mer uppmärksamhet tack vare de ändringar som gjorts.

Relaterade Artiklar

Back to top button